Jump to content

Garantie

modeleromy

Recommended Posts

Nu stiu cine a zis ca cineva sau o reprezentanta BMW pue cipuri in garantie nu este indicat caci pierzi garantia si daca e in lesing platesti daune.Daca o cumperi e treaba fiecaruia ce face dar nu uit sa circuli in Germania mergi la TĂV sa omoologezi cipul caci altfel circuli fara autorizazie de functionare si duce la anularea permisului de conducere si amenzi usturatoare.

corect. e garantat spusa de mecanici BMW nu din auzite. parametrii motorului se vor modifica si la tester supriza ...

311[/snapback]

Si rezultatul va fi pierderea garantiei, altceva nu pot sa-ti faca...

Deci cei care au o masina trecuta de 2 ani, pot sa doarma linistiti. Corect?

Ar mai fi o treaba care o poti face...Daca doamne fereste se strica ceva la ecu masinii atunci scoti chipul nou si il pui pe cel vechi...si te duci cu ea la garantie...Dar daca nu ai probleme cu masina si te duci doar la revizie cu ea, nu vad care e problema sa nu-ti poti pune chip.. :blink:

Ar mai fi o treaba care o poti face...Daca doamne fereste se strica ceva la ecu masinii atunci scoti chipul nou si il pui pe cel vechi...si te duci cu ea la garantie...Dar daca nu ai probleme cu masina si te duci doar la revizie cu ea, nu vad care e problema sa nu-ti poti pune chip..  :blink:

614[/snapback]

Problema e ca eu cred ca se poate detecta un chip chiar daca acesta nu mai este fizic pe masina... :)

Bine ai venit printre noi, Ionut.

Orice modificare fie schimbarea unui chip sau modificarea ramane udeva in masina asa ca daca cei cu garantia vor sa vada ce s-a facut si cum s-a facut nu e o problema sigur unii se intreaba unde sunt o masina normala are cel putin 7-10 module adica procesoare mici si una cu multe SA-uri 42 asa ca undeva printre ele ramane o memorie si ar mai fii ceva toate se codeaza impreuna.Dar nu as vrea sa comentez acest lucru.

• 2 months later...

powerbox , cea mai buna solutie daca masina e inca in garantzie , deoarece nu trebuie schimbat chip-ul. Inainte sa mergi cu masina la revizie te pui si dai jos powerboxul...prietenul meu are o skoda si nu a avut vreo problema cu garantzia sa se vada ca a folosit un powerbox sau ceva de genu.Dupa ce vii de la revizie te pui si iti pui din nou powerboxul (chestie de juma' de ora).

el are o skoda la Bmw s-ar putea sa fie mai ciudat cum a zis Turbo-mann.

ps : lucreaza la o firma care vinde asa ceva , o sa il intreb mai exact la bmw cum sta treaba...

powerbox , cea mai buna solutie daca masina e inca in garantzie , deoarece nu trebuie schimbat chip-ul. Inainte sa mergi cu masina la revizie te pui si dai jos powerboxul...prietenul meu are o skoda si nu a avut vreo problema cu garantzia sa se vada ca a folosit un powerbox sau ceva de genu.Dupa ce vii de la revizie te pui si iti pui din nou powerboxul (chestie de juma' de ora).

el are o skoda la Bmw s-ar putea sa fie mai ciudat cum a zis Turbo-mann.

ps : lucreaza la o firma care vinde asa ceva , o sa il intreb mai exact la bmw cum sta treaba...

5952[/snapback]

Daca masina este in garantie nu cred ca este o idee f buna.Chipul respectiv modifica un pic :blink: valorile potentiometrului de acceleratie si ale convertizorului ptr activarea turbinei(or mai fi si altele).Este posibil(nu obligatoriu) sa apara niste erori in dde.

Daca va amintiti vechiul M3(e36) avea asa numita memorie "overspeed "unde se inregistra valoarea maxima a rpm.Care nu se poate sterge :) decat cu un program special(dealerii nu au asa ceva).

Sa pui un cip sau sa faci anumite modificari nu e problema de timp 10-20 min e chestia ca ramane undeva inregistrat si un BMW are culanta pe viata deci daca faci toate servicile care sunt prescrise nu ai probleme nici dupa 4 ani sau mai mult.Dar depinde ce intelege fiecare prin garantie sau culanta in Germania BMW nu ofera inca garantie se numeste altfel nu stiu in romana.Dar e ceva asemanator.

• 1 year later...

In principiu: "In cazul in care nu exista acorduri cu producatorii iar acestia sesizeaza modificarea (doar in cazul in care se scoate ECU si se deschide), garantia acordata de acestia inceteaza."

Problema poate fi dezbatuta indelung, deoarece in Germania se acorda garantie in continuare dupa tuning (spre exemplu Tune-Garant),

dar in Romania nu este reglementat absolut nimic, asa ca ramane la latitudinea fiecarui dealer, si nu cred ca e vreun dealer care sa zica "Da, sunt Ok cu tuning-ul".

Ideea e ca prin flash tuning (asa numitul OBD tuning) "riscurile" de a fi descoperita modificarea sunt minime, dar cresc in cazul unui "tuner" nepriceput, adica atunci cand nu se recodeaza anumite campuri, ca de exemplu work shop code-urile (fiecare dealer are un WCC unic), soft code-urile etc., sau daca dealer-ul face download la fisierul de pe masina si-l compara cu originalul, sau daca se face un Dyno-test.

Deasemenea, in cazul unui tuning prost facut, se observa CHIAR prin diagnoza modificarile, cel mai simplu exemplu fiind supra-presiune de turbo chiar si la relanti sau cantitatea de motorina injectata.

La noi se poate "jongla" cu aceste lucruri prin revenirea la soft-ul initial, revenire care poate sa justifice scopul dar nu este morala.

Revin cu ideea ca toata aceasta "jungla" se datoreaza lipsei de legislatie in aceasta privinta: TUNING-ul, si aici ma refer atat la tuning-ul de motor cat si cel exterior (optic) care se afla in aceeasi situatie.

EDIT: sustin ideea lui Bavaria referitor la tuning-ul in perioada de garantie. Am facut masini aflate in garantie, dar acum, reluand toate informatiile pe care le-am studiat in ultima vreme, recomand totusi sa se iasa din aceasta perioada de garantie sau tuning-ul se face pe raspunderea clientului. Sunt convins ca asa e corect.

Edited by Alexander