Jump to content

Matilda

exxe

Recommended Posts

Am fost azi la MHS si am schimbat roata, m-a costat 3,000 RON (anvelopa + janta + montare).

Anvelopa 255/35/18 bridgestone rft a costat exact 1,220.5 RON . Am verificat pe cauciucuridirect.ro, acelasi tip de anvelopa costa la ei 1,173 RON. In concluzie, AB nu are preturile mult mai mari.

Cand am dus masina la MHS, pe autostrada am mers cam cu 90-120 km/h. Nu se simtea deloc ca am pana, dar la un moment dat a cam jucat de fund un pic la o depasire (cred ca am prins si o denivelare intre benzi).

• Replies 307
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Am fost azi la MHS si am schimbat roata, m-a costat 3,000 RON (anvelopa + janta + montare).

Anvelopa 255/35/18 bridgestone rft a costat exact 1,220.5 RON . Am verificat pe cauciucuridirect.ro, acelasi tip de anvelopa costa la ei 1,173 RON. In concluzie, AB nu are preturile mult mai mari.

Cand am dus masina la MHS, pe autostrada am mers cam cu 90-120 km/h. Nu se simtea deloc ca am pana, dar la un moment dat a cam jucat de fund un pic la o depasire (cred ca am prins si o denivelare intre benzi).

De restu 18 mil mai puneai vreo 5mil si iti luai 4 jante de picai pe spate,bine nu oem,noroc ca nu a trebuit sa le platesti tu! :)

• 1 month later...
ca fapt divers, am pus paket M pe E92 la AB. m-a costat 9500 ron, 5300 a fost pachetul si restul vopsit + manopera. consolarea mea e ca 3500 ron a platit casco. am lovit usor spoilerul fata si aia am schimbat-o pe casco, nu si-au dat seama ca am pus spoiler de M paket care a costat mai mult cu vreo 500 ron mai mult ca aia normala :) Edited by kewlya

• 2 weeks later...
  • 1 month later...

N-am mai scris de mult timp in topicul asta, dar astazi trebuie, pentru ca e ziua Matildei: 14 Martie - Sf. Matilda, regina <_<

La multi ani!

Noutati nu prea sunt, la fel de bine ne intelegem. Matilda are acum cam 11,000 de km, trage la fel de bine si consuma tot putin (~13.5 media).

Anvelopele din fata (cu galme) nu le-am mai schimbat, nu ma deranjeaza decat vizual. Astept sa se mai toceasca, probabil le schimb pe la 25-30,000 km.

Probleme nu sunt de niciun fel.

Nu cred ca au cum sa ma lase, sunt runflat.

nu te baza pe chestia asta <_<

De ce nu? Eu nu am auzit de RFT-uri care sa se faca franjuri.

e mai bine sa fii prevazator decat sa regreti ! ..sfaturi din batrani :bashwall:

Plus ca e un soi de pretentie la genul asta de masina ..Model nou motor mare,proprietar cu bani ..parca nu arata bine galmele alea :)

Edited by myxage

Nu cred ca au cum sa ma lase, sunt runflat.

nu te baza pe chestia asta <_<

De ce nu? Eu nu am auzit de RFT-uri care sa se faca franjuri.

nu neaparat franjuri insa nu cred ca , chiar si runflat , se poate circula cu viteze mari cu cauciucurile dezumflate si cred ca stii ca poate sa cedeze usor un cauciuc cu galme

eu unul nu as umbla cu cauciucuri cu galme, fie ele si runflat

Mah, lasati-mi galmele in pace <_<

Nu sunt galme foarte mari, se vad doar daca te uiti cu atentie si daca e roata intr-o anumita pozitie.

Daca as crede ca-mi pot exploda la viteza mare, le-as schimba maine, dar eu am incredere in RFT-uri.

Am avut accident azi.

Noroc ca nu eram cu Matilda, ci cu GTI-ul. Mergeam pe banda a 2-a si m-a inghesuit un TIR care voia sa schimbe banda cand eram in dreptul lui. Mi-a zobit oglinda si zgariat bara fata in lateral, aripa din fata si usile. Nu e grav, dar era mai bine daca nu era deloc. Asta e, acum am de alergat pe la asigurator (are RCA-ul la ARDAF) si service.

Bine cĂŁ n-a fost mai grav.

Erai ĂŽn oraÂş?

Da, dar era un DN cu doua benzi pe sens si sensurile separate cu un parapet.

ce bine sa ai 2 masini :)
Ar fi bine sa fie chiar 3 <_<

Am fost azi la asigurator si la service, am terminat destul de repede. O fac pe CASCO, la Generali, si se vor descurca ei cu ARDAF-ul aluia. In service mi-o baga in reparatie peste 6 zile, e mai rapid decat ma asteptam.

Am avut si eu partea mea de vina la accidentul asta, ca ma cam bag. Cred totusi ca daca aveam anvelopele de vara pe GTI, sau daca eram cu Matilda, as fi putut frana mai bine si nu ma mai lua TIR-ul cu remorca. Era si ud pe jos si am impresia ca in zona aia e un fel de ciment.

• 4 weeks later...

Hai sa mai scriu pe aici.

Matilda a ajuns la 12,500 km si totul e OK.

A fost insa o chestie ciudata cu cateva zile in urma, cand mi-a aparut din senin martorul de pana. Am verificat presiunea la toate rotile si nu era nicio problema, asa ca am reinitializat functia de monitorizare a anvelopelor si martorul a disparut complet.

Edited by exxe