Jump to content

Ajutor! serii caroserie E36!

Costynnn

Recommended Posts

Salutare. de curand am fost sa fac rar-ul la masina mea. e36 din 91. la rar cand s-au uitat la serii mi-au zis ca "masina nu e buna, e masluita, pleaca cu ea de aici pana nu chem politia" Omuletul acela doar s-a aplecat deasupra motorului si s-a uitat la serii doar asa in fuga,nici macar 2 secunde,si m-a amenintat sa plec de acolo ca imi cheama politia.

Intrebarea mea: ce sa fac ? cum verific daca este sau nu masluita masina? am mai fost la rar cu ea cand am cumparat-o si a fost in regula dupa teste. mai exista alte serii pe caroserie in afara de cele de la compartimentul motor? Sau daca ar avea seriile schimbate, dupa ce sa ma uit acolo la serii ? chit,sudura,vopsea ciudata? Ca toata portiunea aia de sub parbriz arata impecabil si nici pe dedesubt nu se simte nimic ciudat , decat vopseaua lucioasa si fina.

Ajutor! Nu stiu ce sa fac ! Sunt disperat ! Nu mai pot sa merg cu masina de frica sa nu ma ia politia pentru ceva ...

Cu respect, Costin.

Sa nu cumva sa fi fost la sf programului .. si sa fi vrut sa scape repede de tine .. mi se pare complect aiurea, sa te uiti 2 secunde si sa zici ca nu e in regula. Eu am avut o problema cu un peugeot care l-am adus din Germania, nu se vedea seria de pe motor( era ruginita). Cand am mers la RAR, cei de acolo au luat seriile de pe alte componente ale masinii, caroserie, cutie de viteze, probabil si pompa de injectie si le-au trimis la Bucuresti, iar cei de acolo le-au trimis inapoi ce trebe sa stanteze pe motor, un cod. Sfatul meu ar fi sa iei si tu seriile de pe motor ( tip motor serie motor) daca poti si de pe cutia de viteze si sa mergi la BMW cu ele , ei ar trebui sa-ti poata spune, motorul cu seria respectiva, pe ce caroserie a fost montat si seria caroseriei, dupa care le compari. Bafta

Putin :blink: Pt ce ai mers la RAR ?

ma intereseaza daca mai sunt serii si altundeva pe caroserie. motorul nu mai este cel original. cutia , nu stiu.

Am vorbit azi cu cineva de la RAR din Voluntari de acolo si mi-a zis ca a ramas un raport deschis la rar , cum ca masina ar fi masluita/serii schimbate sau ceva de genu asta, si nu stiu ce sa fac , daca sa ma mai duc iar peste ei...

Off-topic: ca sa fac RARul ca mi-a expirat, si ITP etc...

raport deschis la rar , cum ca masina ar fi masluita/serii schimbate sau ceva de genu asta, si nu stiu ce sa fac , daca sa ma mai duc iar peste ei...

55212[/snapback]

Daca au vazut numai dintr-o privire inseamna ca este foarte prost batuta,ceea ce este curios deoarece spui ca arata foarte bine.

Au posibilitatea sa verifice mai serios daca vor.Ar trebui sa te duci inapoi ptr o expertiza.Oricum nu ai de ales, deoarece au facut raport.

Edit

Daca tu ai cumparat masina asa ,nu vad care este problema.Ei au facut identificarea si au spus ca este ok.

55212[/snapback]

Din cate stiu eu expira itp-ul inspectia technica periodica ,care e valabila 2 ani, pt a o reface nu cred ca e oblogatoriu sa mergi la RAR, sunt o gramada de service-uri care fac ITP-uri. Din cate stiu eu tre sa mergi la RAR cand inmatriculezi o masina, sau cand vrei sa omologhezi ceva pe ea, cel putin asa e in Oradea, nu cred ca sunt alte reguli in Bucuresti.

da , greseala mea: vreau sa omologhez motorul care nu mai este al ei original. seriile arata cat se poate de bine, nu sunt batute prost , sters, stramb sau alte nebunii d-astea.

Imi e frica ,cand o sa ma duc la rar, sa nu patesc ceva, sa zica aia ca de ce merg asa cu masina "masluita" sau ceva de genu asta ...

deci ce pot sa fac ? ma duc linistit inapoi peste ei sa se uite atent de data asta ? nu as avea nici o problema daca masina e deja in bazele de date acolo ca fiind masluita ,si eu umblu asa cu ea ? .... intreb si eu ca mi-e frica sa nu ma ia politia pe sus .........

da , greseala mea: vreau sa omologhez motorul care nu mai este al ei original. seriile arata cat se poate de bine, nu sunt batute prost , sters, stramb sau alte nebunii d-astea.

Imi e frica ,cand o sa ma duc la rar, sa nu patesc ceva, sa zica aia ca de ce merg asa cu masina "masluita"  sau ceva de genu asta ...

deci ce pot sa fac ? ma duc linistit inapoi peste ei sa se uite atent de data asta ? nu as avea nici o problema daca masina e deja in bazele de date acolo ca fiind masluita ,si eu umblu asa cu ea ? .... intreb si eu ca mi-e frica sa nu ma ia politia pe sus .........

55262[/snapback]

Mai ai motorul vechi? daca da, faci ce tzi-am spus, mergi la Bmw si ii rogi sa iti dea o hartie care dovedeste ca motorul, cutia cu seriile X au fost montate pe sasiul X. Daca corespunde seria sasiului data de ei cu cea care este stantata la tine pe masina, eu zic ca nu are rost sa-ti faci probleme. Pe langa asta daca ai fost la RAR cand ai luat masina, si tzi-au facut toate procedurile alea pt inmatriculare si au fost ok, le-o spui si pe asta. Inca ceva, am auzit de la un tip care se ocupa cu masini ca la RAR in baza lor de date a masinilor furate sunt masini mai noi de 5 ani, cele mai vechi pot fi furate ca nu le au in baza lor de date , dar daca iesi cu ele din tara s-ar putea sa te opreasca la vama si sa-ti confiste masina. Eu zic ca poti circula fara probleme cu masina, daca corespunde seria de sasiu batuta pe masina cu cea din talon e ok.

Numai bine