Jump to content

Recommended Posts

salut am un e46 din 2002 si mi huruie pe spate dar nu este un huruit continu si daca fac curba putin la dreapta nu se mai aude ninic stie cineva ce poate sa aiba :twoup: :twoup: :D o fi rulmentul pe spate :D :D

Eu am avut un huruit pe spate, se auzea in toata masina si facea foarte urat, si intensitatea crestea cu cat mergeam mai tare, adica pe la 30-40 la ora nici nu auzeai. Am fost la un service si mi-au spus "mesterii" de acolo ca sigur e de la grup , si am zis am pus-o, si m-a linistit un amic a zis ma e bmw nu e cielo sa se strice asa grupul si pana la urma era un rulment. M-a costat 80 de ron rulmentul si 60-70 de ron manopera parca.

salut am un e46 din 2002 si mi huruie pe spate dar nu este un huruit continu si daca fac curba putin la dreapta nu se mai aude ninic stie cineva ce poate sa aiba :twoup: :twoup: :D o fi rulmentul pe spate :D :D

Aceeasi pb. in trecut. Inlocuit toti rulmentii sa nu mai am probleme. Este rulmentul roata spate stanga.

tot la aceiasi roata aveam problema, roata stanga spate

Daca e un rulment, pune unul de calitate, eu am pus unul la 80 de lei pe o parte si unul original pe cealalta parte, si ala de 80 a inceput sa huruie iar dupa cateva mii de km.

Care e diferenta intre unul de 80 de ron si unul "original"? Eu zic ca ruilmentul e rulment, nu e suspensie, discuri placute sau alte prostii din astea sa zici ca cineva le face mai aiurea si cineva mai bine.Si fii sigur daca gaseam la 200 de ron rulment "original" il luam pe ala de 200 de ron, nu mi-am luat BMW primavara sa ii dau in gura vara si sa il vand toamna, dar mi-au zis la piese auto ca atat costa un rulment pentru roata spate.

tot la aceiasi roata aveam problema, roata stanga spate

Daca e un rulment, pune unul de calitate, eu am pus unul la 80 de lei pe o parte si unul original pe cealalta parte, si ala de 80 a inceput sa huruie iar dupa cateva mii de km.

Care e diferenta intre unul de 80 de ron si unul "original"? Eu zic ca ruilmentul e rulment, nu e suspensie, discuri placute sau alte prostii din astea sa zici ca cineva le face mai aiurea si cineva mai bine.Si fii sigur daca gaseam la 200 de ron rulment "original" il luam pe ala de 200 de ron, nu mi-am luat BMW primavara sa ii dau in gura vara si sa il vand toamna, dar mi-au zis la piese auto ca atat costa un rulment pentru roata spate.

Diferenta e materialul din care e facut, valabil pt. orice piesa. Atat mi-au zis si mie ca ar costa, doar ca daca intrebi, au diferite preturi pt. piese, in functie de producator. Pe de alta parte, am constatat personal diferenta de calitate, dupa cum am spus mai sus. As putea sa extind si alte piese, cum ar fi bieletele de directie, schimbate de trei ori in 10 luni pt. ca am mers pe aceeasi logica a vanzatorului de la magazin, ca nu e mare diferenta, doar de pret. Logica asta m-a costat doua randuri de bielete + manopera+ nervi+ timp pierdut, pt. ca, primele doua seturi, ca si capetele de bara, au inceput sa bata la vreo 3 mii de km. Dupa ce am pus lemforder, nici dupa 10 mii nu s-a auzit nimic. Masina am vandut-o intretimp si nici actualulo proprietar nu s-a plans de vreo bataie la articulatii.

Uite inca un exemplu:http://www.bmwclub.ro/forums/index.php?showtopic=36118

Edited by turnerbj

ms mult ca m+ai lamurit, la placute, discuri si alte subansamble stiam ca difera in functie de calitate dar ala nu mi-a zis ca are si alt fel de rulment.

-in suceava sant foarte multi distribuitori de rulmenti,inclusiv skf(conteaza foarte mult materialul,tratamentul si jocul care il are din fabricatie)

Si eu aveam la fel un huruit la e36. Cand luam curba intr-o anumita directie disparea.

Pana la urma s-a dovedit sa fie de la frana de mana - aflata sub discul de frana.

Am desfacut discul si inauntrul lui cazuse cuiul si arculetul care tineau prinse ferodourile de la frana de mana.

Pana la urma am schimbat tot ce inseamna frana de mana si rulmentul nu avea nici o treaba cu huruitul.

Edited by ziemenz