Jump to content

Sfat achizitie E46

bertone

Recommended Posts

Salutare ,

Este a doua oara cand postez la voi , in probleme similare . Prima oara m-ati "salvat" sa nu iau un E60 , care era cam scump si cam tiganesc ..

Va cer a doua oara ajutorul intr-o problema . de data asta este vorba despre un E46 . Problema este ca voi merge cu proprietarul la schimb cu decapotabila mea , pt ca e foarte scumpa si n-am gasit unde s-o dau cu banii jos .

Masina este urmatoarea : http://www2.autovit.ro/html/4/2/7/2/954272.php

1. Credeti ca merita la 16.000 ? Care ar fi pretul corect ?

2. 170.000 de km pt aceasta masina nu-s cam multi , din punctul vostru de vedere ( macar omul a fost sincer si are si caiet service la ea )

3. Daca are DVD si Navi , are implicit si sunet Harman Kardon ?

4. Ce probleme s-au iuntalnit uzual la motorul asta si la ce sa ma uit , daca va fi cazul sa ma intalnesc cu cetateanul

Va multumesc in avans si astept parerea cunascatorilor cat mai urgent , pt ca am de dat un raspuns destul de repede .

1 - 16000

2 - nu

3 - nu

4 - probleme cu motorul in sine nu sunt, verifica pe tester componentele electronice ale motorului - egr, debitmetru, functionarea injectiei s.a., dar astea ies numai pe tester, sau in mers - daca trage prost

altfel masina pare ok

mai verifica sa nu fi fost lovita (structura de rezistenta), o aripa sau capota etc, daca au fost schimbate nu are nimic.

am vazut e46 cu 280 000 km foarte bine intretinuta ce mergea mai bine ca si e46 cu 170 000 km (320d ambele). Totul e sa fii foarte calm si sa privesti masina obiectiv ca sa iti poti da seama daca a fost sau nu bine intretinuta. Fa un drive test si fi atent la comportamentul motorului. Din cate stiu motorul la 320d de 150 de cai trage foarte bine si uniform chiar si in turatii mai mici, spre deosebire de cele de 136 cai care trag in turatii ceva mai ridicate. In banii astia masina chiar nu ar tebui sa aibe probleme. Bafta. Din descriere masina arata bine. Acum tu o vezi si iei decizia finala.

Ca sa iti faci o idee uite masina ce o vinde un prieten. Pretul e fara taxa de inmatriculare. Si nu are cutie automata. Orium, si masina lui e impecabila.

http://www.bestauto.ro/bmw/320/autoturism/auto/499049.htm

Edited by sos

@SOS

Masina prietenului tau arata f. bine intr-adevar , insa eu ma orientam pe masina aia , exclusiv pt ca o dau la combinatie cu a mea .

Eu am un cabrio nou in garantie si nimeni n-o sa-ti vina cash 21.000 pe un Opel .... Deasemenea am vazut ca mi s-au propus combinatii cu masini apropiate ca pret ( 16500 - 21000 ) .... Mie imi trebuie bani urgent , asta-i clar ! Drept care optiunile mele sunt limitate din acets punct de vedere ..

Salut ...baiatul asta sta cumva in dr taberei ?,,

daca da ..vezi ca masina are o problema la o planetara ./..

In nici un caz nu face banii ..sa nu te incante ca are navi mare si volan m ..mai cauta parerea mea ..nu te grabi

Edited by myxage

Masina arata foarte bine, daca si starea tehnica este ok, chiar daca are 170 mii km, poti discuta de o reducere de pret.

Chiar daca o iei la combinatie pentru ca ai nevoie de bani, fa i un test la AB (300 RON) sa fii sigur de ce cumperi, asa cum a zis si @myaxe nu te uita numai la dotari.

Offtopic: ai avut un bertone cu motorul schimbat la galati? :twoup:

Bafta

Am avut acel bertone , de unde stii ?

Si acum daca-i intrebi pe aia de la galati de mine , fug ca dracu de tamaie :twoup:

Nu ma incanta Navi sau alte dotari....eu mi-as lua si un Opel , numa' sa mearga omu' la combinatie cu masina mea ...ca cash nu da nimeni banii astia decat la dealer cand se duc s-o ia noua

Cat despre volan M , de ce l-a schimbat ? Poate a fost lobvit si i-a schimbat airbagul si cu ocazia asta si volanul....apreciez masini catr mai corecte si cu istoric cat mai verificabil , nu dotari de avioane ..

Va multumesc de raspunsuri

Volanul a fost schimbat din considerente de aspect, este foarte misto ... multi dintre noi isi doresc sa il schimbe daca nu au facut-o inca.

Stiu de patania cu motorul zburat la 150 km/h si mi-a ramas in minte replica celor de la galati "pai daca mergeti cu 150 km/h" :twoup: bine ca au zburat inteligentii; am fost colegi de club :twoup:

Bafta

@SOS

Masina prietenului tau arata f. bine intr-adevar , insa eu ma orientam pe masina aia , exclusiv pt ca o dau la combinatie cu a mea .

Eu am un cabrio nou in garantie si nimeni n-o sa-ti vina cash 21.000 pe un Opel .... Deasemenea am vazut ca mi s-au propus combinatii cu masini apropiate ca pret ( 16500 - 21000 ) .... Mie imi trebuie bani urgent , asta-i clar ! Drept care optiunile mele sunt limitate din acets punct de vedere ..

Da, am observat ca vrei sa o dai la combinatie. Ti-am aratat masina prietenului meu asa, ca si comparatie de pret. Oricum pretul e altul cand e la combinatie, asta e drept, dar vroiam sa zic doar ca la pretul la care vrei sa o iei ... masina trebuie sa fie impecabila tehnic ... ca sa nu mai ai de bagat alti bani in ea. Multa bafta. :twoup:

Omul si la combinatie si fara tot la minim 16k vrea s-o dea ... Asa si eu si cu combinatie si fara tot la 21k vreau sa-mi iau .. Nu inteleg de ce s-ar mari pretul la cobinatie , in conditiile in care el este cel care m-a contactat , eu i-am zis pretul corect caree-l consider eu .

Ce mi s-a parut curios este ca vrea Opel de la BMW......

La schimburi e mai subiectiva treaba... oricum mi se pare ca merita.. Eu stiu cateva persoane care fac si manevre din astea, si tot timpul la schimburi apreciaza masina cu 1000-1500 Euro mai mult decat pretul cu banii jos.

PS: nu vrea OPEL de la BMW, vrea cabrio.. am vazut multe absurditati daca faci calcul matematic... gen e46 cabrio + diferenta super mica pe Seria 735i 2003.. pentru simplu fapt ca vrea cabrio

Edited by Lifestyle

Si eu zic ca se merita.

Ce mi s-a parut curios este ca vrea Opel de la BMW......

Desi sunt fan bmw ... Cand am luat e46-le, a trebuit sa aleg intre el sau un astra cabrio. Erau la acelasi pret in acelasi parc.

Inainte sa imi cumpar noua masina, dupa ce am vandut e46-le ... vroiam sa imi iau Vectra GTS. :twoup: Chiar si la Astra ca al tau mi-a stat capul.

Acum am e60 cu kit de m-sport si tot imi sta in minte sa il vand sa imi iau inapoi un e46 cu cat mai multe dotari.

Deci nu poti sa stii ce e in mintea omului :twoup:

Scuza-ma tu ai E60 care e PERFECTA fata de orice mama Opel - Saab sau ce mai vreti voi .

Am mers si cu 3000 diesel si benzina si masina aia e pur si simplu perfecta ... ca-i manuala ca-i steptronica ... nu conteaza ! Ca n-are piele , ca nu se decapoteaza ... am innebunit .

Opelul meu avea 12.000 de km si este impecabil ! Dupa ce m-am suit in E60 cu 170.000 de km mi se parea jaf Opelul meu nou !

Una peste alta E46 nu mi-a suras niciodata . Daca voi face schimbul il voi face de nevoie , nu de altceva . Imi pare mult mai eleganta seria 5 , chiar si 2000-2003 . Insa asta este

PS: nu vrea OPEL de la BMW, vrea cabrio.. am vazut multe absurditati daca faci calcul matematic... gen e46 cabrio + diferenta super mica pe Seria 735i 2003.. pentru simplu fapt ca vrea cabrio

Gandeste-te cat de greu este sa vinzi un E65 735i. :twoup:

Salut ...baiatul asta sta cumva in dr taberei ?,,

daca da ..vezi ca masina are o problema la o planetara ./..

Apropos , mi-a zis ca in dr. taberei a lucrat .

Oricum daca e aia de care zic eu ..masina are istoric la filaret ..O verifici ! Nu mai stiu exact daca assta e cea la care am sunat ..Stiu doar ca arata la fel si tipul era din Dr taberei ..o facea pe nestiutorul ca nu se pricepe etc , dar pana la urma a zis tot :twoup: ...

Pai asta mi-a zis si mie ca are istoric la Filaret ! Si ca tot ce a facut la ea a fost o completare cu freon , care cica se face la 2-3 ani si atat ! In rest numai revizii la Filaret care-s in caietul service

Eu iu-am explicat ca nu vreau sa dau o masina noua pe alta care necesita reparatii la 170.000 de km si ca poate nu ascunde nimic .