Jump to content

e60 525 dA

sos

Recommended Posts

Cum ti se pare cutia steptronic? Si eu vreau sa imi iau dar nu ma pricep si incerc sa strang cat mai multe pareri. In momentul in care treci prin PRND se simte ceva ca si cum ar agata sau trebuie sa treaca lin? Ma gandesc ca fiecare pozitie trebuie sa opuna o oarecare rezistenta sa nu te duci cu schimbatorul mai departe decat aveai nevoie nu? Daca ma pui acum in fata unei steptronic care nu merge bine nu as putea sa imi dau seama...si daca ma duc singur sa imi iau masina si nu am mai vazut pana acum imi e putin frica sa nu ma pacalesc singur. Ce ai auzit pana acum de cutiile astea? Chiar m-ar ajuta foarte mult niste pareri, informatii etc. Multumesc Edited by Octavian123

• Replies 192
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Exista oricum un buton in spatele manetei ca sa nu bagi accidental in marsarier sau parking.

Poti sa-ti faci o idee despre starea unei cutii automate dupa felul in care schimba, eventualele socuri sau patinarea in sarcina sau la plecarea de pe loc sunt semne ca acea cutie este pe moarte.

Plus ca daca mergi la tester, erorile cutiei steptronic vor fi gasite.

Edited by Ciupanezu

Ciupane esti pe faza ca intotdeauna :twoup: ...am zis-o pe asta de parca ne-am cunoate de o viata :twoup: Oricum nota 10 pentru ce am vazut ca ai reusit sa faci pe aici.

Treaba e ca daca ma duc la germanica singur si nu ma pricep nici tester nu stiu unde sa gasesc inainte sa o cumpar si nici germana nu o stiu ca si limba. Daca vin cu mortu la tester aici si imi zice ca e nasol pai mor si eu.

Deci la o cutie buna nu ar trebui sa apara nici un soc la plecare sau la schimbarea vitezelor. Cu patinatul cred ca e mai greu sa iti dai seama ca din ce am citit pe aici ele oricum au un mic delay pana din momentul cand accelerezi pana schimba nu? Maneta cum ar trebui sa mearga?

Edited by Octavian123

maneta trece usor dintr-o treapta in alta dar se simte o mica "piedica" ca sa iti dai seama ca ai schimbat din p in r de exemplu. e greu sa iti descriu cum se simte. tragi de maneta pana la un punct iar de la jumate deja aluneca singura in treapta urmatoare. cum a zis si ciupanezu exista si o protectie care nu te lasa sa schimbi accidental. in schimb nu ar trebui sa se simta socuri atunci cand schimba vitezele mai ales la un condus lin. eu am unele socuri atunci cand franez brusc de la o viteza mai mare pana la oprire... nu stiu daca e normal dar nici nu ma deranjeaza. parca i-ar da a 1-a ... sau ceva de genul asta. ai grija ca daca o sa calci acceleratia fin pana aproape de kick down (dar nu ajungi la kick down) cutia nu o sa schimbe in treapta inferioara si o sa ai impresia ca patineaza sau ca nu trage bine. trebuie sa fii hotarat ce faci de dinainte. daca vrei sa pleci rapid apesi acceleratia pe masura chiar daca nu ajungi la kick down. atunci schimba o treapta sau doua mai jos si o sa traga foarte bine. mie imi place si nu as mai vrea manuala ... modul sport e si el destul de bine facut si gandit pt ca tine masina tot timpul "pregatita de atac" :twoup: nu prea il folosesc decat daca am unde sa conduc sportiv pentru ca daca e aglomerat mi se pare ca solicita prea tare motorul si cutia. probleme inca nu am avut dar si daca o sa am nu o sa ezit si o sa o "parasc" aici pe forum.

mult succes in achizitionarea masinii. daca ai fi mai aproape de mine te-as lasa sa iti faci o idee de cum se simte cutia. oricum incearca sa conduci una inainte daca vrei sa fii linistit.

Edited by sos

Ciupane esti pe faza ca intotdeauna :twoup: ...am zis-o pe asta de parca ne-am cunoate de o viata :twoup: Oricum nota 10 pentru ce am vazut ca ai reusit sa faci pe aici.

Treaba e ca daca ma duc la germanica singur si nu ma pricep nici tester nu stiu unde sa gasesc inainte sa o cumpar si nici germana nu o stiu ca si limba. Daca vin cu mortu la tester aici si imi zice ca e nasol pai mor si eu.

Deci la o cutie buna nu ar trebui sa apara nici un soc la plecare sau la schimbarea vitezelor. Cu patinatul cred ca e mai greu sa iti dai seama ca din ce am citit pe aici ele oricum au un mic delay pana din momentul cand accelerezi pana schimba nu? Maneta cum ar trebui sa mearga?

Mersi!

Ideal ar fi sa conduci un E60 steptronic inainte sa te duci dupa masina in Germania, asa nu vei avea surprize neplacute.

iti recomand sa iei masina de la un dealer bmw din germania...in general costa cam cu 1-1500 eur mai mult decat de la un parc de masini obisnuit

in felul asta, nu vei avea surprize, ai carte tehinca la zi, iti fac si o revizie, etcetc, iar masina va fi cu siguranta impecabil intretinuta tehnic si estetic

eu asa am facut, am luat-o de la bmw feld - www.bmw-feld.de si este impecabila

in plus, oamenii aia vorbesc si engleza, deci nu vei avea nicio problema

mai mult ca sigur vei avea si o garantie de 1 an care se numeste europlus, garantie valabila si in romania

bafta

Acum intru pe site sa vad ce preturi au si ce dotari ofera la preturile respective. Daca este cu service la zi si garantie parca merita sa mai stau 2 luni ca sa strang si banii astia, desi ma arde de nu mai pot sa imi iau si eu un 5 :twoup: Imi fac si o revizie adica imi schimba ei filtre, ulei etc sau doar fac o inspectie ca sa nu imi sara rotile pana in tara? Revizia asta o fac cu tine prezent sau doar scrie in carte ca a fost facuta si gasesti setat in computerul masinii data pt urmatoarea revizie? (totusi ma gandesc ca neamtu nu e roman sa vanda gogosi)

Referitor la socurile astea sau alte zgomote...ar putea sa fie prezente la plecarea de pe loc si la schimbarea vitezelor. La plecarea de pe loc e destul de simplu sa vezi daca smuceste sau cloncane. In mers ar trebui sa nu dea socuri sau sa faca alte zgomote nici la schimbarea in treapta superioara si nici inferioara nu? Din ce am inteles daca o accelerezi lin o sa treaca in treapta superioara...daca o accelerezi mai tare dar fara kick-down o sa treaca in inferioara...iar la kick down (probabil acceleratia rapida pana la podea) o sa retrogradeze una sau 2 trepte de viteza in functie de turatia si viteza actuala dupa care o sa inceapa sa treaca in trepte superioare...am inteles corect?

Pana la urma totul trebuie sa fie lin si fara socuri si zgomote nu? - cu exceptia socului la trecerea intr-o treapta inferioara - ma gandesc ca atunci cand trece intr-o treapta inferioara exista un mic soc sau frana de motor. De asemenea schimbatorul ar trebui sa mearga lin cu oarecare piedica care sa delimiteze pozitiile dar fara sa opuna rezistenta prea mare sau sa faca zgomote suspecte de frecare sau caraieli etc. Corect?

Acum intru pe site sa vad ce preturi au si ce dotari ofera la preturile respective. Daca este cu service la zi si garantie parca merita sa mai stau 2 luni ca sa strang si banii astia, desi ma arde de nu mai pot sa imi iau si eu un 5 :twoup: Imi fac si o revizie adica imi schimba ei filtre, ulei etc sau doar fac o inspectie ca sa nu imi sara rotile pana in tara? Revizia asta o fac cu tine prezent sau doar scrie in carte ca a fost facuta si gasesti setat in computerul masinii data pt urmatoarea revizie? (totusi ma gandesc ca neamtu nu e roman sa vanda gogosi)

Nemtii nu se joaca si nu fac prostii. Cel putin nu la reprezentante. Poti fi sigur de asta, asa incat nu trebuie sa fii prezent, nici nu te lasa in service dealtfel. Dar iti repet...nu-ti bate capu, nu te fura nimeni cu nimic. Inca o data. LA REPREZENTANTA, nu aiurea la vreun parc auto

In schimb, nu vor vrea sa negocieze pretul. A mea a costat 21900 cu tva inclus si nici nu au vrut sa lase macar 100. Mi-au aratat factura de achizitie - ei o luasera buyback cu 21300, asa incat castigasera 600 eur cu tva deci vreo 500 net.

Au zis ca desi nu negociaza imi vor schimba uleiul + filtru motorina + filtru ulei + filtru aer + placute fata + discuri fata. Gratis si piese si manopera.

Cat despre sarit rotile....hmmm, ei nu pun la vanzare o masina decat in momentul in care masina este impecabila tehnic si estetic, are cartea service la zi, etcetc.

Oricum, cand vei ajunge la ei la sediu si vei vedea cum arata, te vei linisti pe loc. Totul este impecabil si super profi, sa nu crezi ca te-au asteptat pe tine sa te arda la 1 l de ulei :twoup:

Deci, go for it

Mai uita-te si la alti dealeri, nu numai la cel pe care ti l-am dat eu

Site-ul autoscout24.ro are si o sectiune unde poti cauta dealeri de bmw...ia-i la rand.

bafta

PS: in marea majoritate a cazurilor, masina are garantie (europlus se numeste) 1 an, internationala. Uita-te cu atentie si intreaba-i care sint conditiile, pt ca s-ar putea ca daca o cumperi pe firma, daca o iei pe numele vreunui dealer din romania (nu pe persoana fizica) sa nu iti dea garantia asta.

Edited by verssatu

Pai chiar pe firma vreau sa o iau adica fara TVA. Pe site-ul pe care mi l-ai dat nu prea m-am descurcat ca nu rup o vorba in germana. O sa incerc pe autoscout sa caut sectiunea respectiva. Poti sa ma ajuti cu un link direct? autoscout24.ro sa .de?

.ro, este versiunea in limba romana

http://www.autoscout24.ro/CustomerSearch.aspx

Edited by valtheval

Din ce am inteles daca o accelerezi lin o sa treaca in treapta superioara...

daca accelerezi lin nu o sa treaca in treapta superioara ci o sa isi pastreze treapta de viteza. doar dupa ce ajunge la o turatie prea ridicata si ti acceleratia constant o sa schimbe in sus.

Pai chiar pe firma vreau sa o iau adica fara TVA. Pe site-ul pe care mi l-ai dat nu prea m-am descurcat ca nu rup o vorba in germana. O sa incerc pe autoscout sa caut sectiunea respectiva. Poti sa ma ajuti cu un link direct? autoscout24.ro sa .de?

uite una de la bmw-feld de unde am luat-o si eu pe a mea

http://ecom.bmwgroup.com/ecom32gahp/DE-GAH...sp?process=uvse

• 1 month later...

se pare ca ma cam urmareste ghinionul de cand am masina asta. am la ea deja mai multe probleme ... scurgerea de ulei, scapa gaze pe la turbo, am si problema cu "cloncanitul" la denivelari si pe langa astea am zgariat-o de doua ori in doua zile.

Vineri a trecut unul pe rosu si am oprit fix la limita de a avea un accident. Totusi masinile s-au atins putin si mi s-a rupt suportul de numere cu bmwclub ( noroc ca am luat doua seturi ) si s-a zgariat spoilerul fata. E o zgarietura superficiala, jumatate din ea a iesit la spalare. Stiu ca se poate elimina cu o solutie de zgarieturi pe care am luat-o mai demult din germania, dar acum nu mai gasesc si nici nu imi aduc aminte cum ii zicea.

De vineri pana azi nu am mai umblat cu ea. Azi cand am ajuns acasa, eram foarte nauc si cu capul prin nori si am uitat de cealalta masina din curte. Rezultatul ... zgarietura pe spoilerul spate. Asta putin mai adanca decat cealalta...

Gata ... am parat-o. Acum ma simt mai bine. :)

• 2 weeks later...

Daca tot a fost cald azi si nu am avut ce face am zis sa-i dau un strat de protectie pe iarna masinii. Cam asta a iesit.

http://img147.imageshack.us/img147/5003/02112008948gh4.jpg

http://img147.imageshack.us/img147/5581/02112008950cx3.jpg

http://img147.imageshack.us/img147/1142/02112008959ux9.jpg

http://img147.imageshack.us/img147/2807/02112008952oq9.jpg

http://img147.imageshack.us/img147/5249/02112008958vz0.jpg

si apoi a venit seara si tot n-am avut ce face ...

http://img147.imageshack.us/img147/6946/01112008936eo2.jpg

http://img147.imageshack.us/img147/9479/01112008933jq6.jpg

http://img355.imageshack.us/img355/1186/01112008932nb6.jpg

pacat ca nu mi-a ajuns saptamana trecuta folia pentru ornamentele interioare. parca vad ca o sa imi ajunga saptamana aceasta si nu o sa mai prind eu de graba o zi asa libera ca sa o pot monta :)

Edited by sos