Jump to content

Eliminare folie de pe faruri

Recommended Posts

Am o folie de protectie pe sticlele de la faruri si de la proiectoare, folie pusa de fostul proprietar din DE. Problema este ca folia asta s-a uzat si farurile si proiectoarele nu mai au transparenta corespunzatoare - privite din anumite unghiuri par (aproape) mate.

Stiu ca e folie pentru ca pe un far, in zona din mijloc, s-a dus si au ramas bucatele.

Am incercat mai multe metode sa o indepartez:

- cu solutii gen polish;

- prin incalzire cu un uscator de par;

- cu pasla + masina de gaurit;

- cu acetona.

Rezultat : zero. Nu vrea nici cum.

Daca stiti vreo solutie testata, nu ezitati sa imi dati un sfat.

P.S.: am cautat sa cumpar geamuri noi de faruri de E46 fara facelift dar nu am gasit decat far complet si nu consider asta ca o solutie.

in principiu cu un pistol cu aer cald, dar farul fiind din plastic, e cam riscant...

... o sa incerc si cu un pistol cu aer cald.

piesa 1 - se poate cumpara separat...

... da, dar:

- reprezentanta este prea departe de mine sa renteze doua drumuri si comanda telefonica sau prin email este o utopie pentru ei;

- pe unde am cautat nu am gasit (nu m-am stresat prea mult, e adevarat);

imi recomanzi o persoana (fizica sau juridica) care mi-ar putea aduce ?

Edited by MishuVerde

te pot ajuta eu.................se iau farurile in smilgher si inca ceva o sa arate ca noi,pur si simplu se indeparteaza si bombardamentele de pietricele si matuiala

ziceam ca am incercat cu disc cu pasla montat in masina de gaurit (+pasta de slefuit) si nu merge. Adica se f*** "geamul". Eu nu sunt de meserie dar, dupa incercarea facuta, am indoieli ca se poate face.

Zici ca ma poti ajuta: daca ai mai facut asta si esti din HD de undeva vorbim.

Guest IulianE

eu zic ca sigur se deformeaza plasticul si o sa "imprastie" lumina total aiurea...

ori esti super meserias sa faci treaba asta...

eu m-am jucat cu draciile alea de suflante...sunt extrem de puternice,si cele mici...si scot aerul fierbinte in jet compact

parerea mea....

unul din domeniul de aplicatie este cositorirea...cositorul se topeste la cca 250 de grade

Edited by IulianE

• 3 weeks later...
Farurile se pot reconditiona in felul urmãtor:Se incepe cu smirghel de600 pânã dispar imperfectiunile si treptat,800,1000,1200...dupã care se degreseazã si se aplicã un strat de lac auto de caroserie cu pistolul.Efect garantat din experienta proprie

dute boss si cumparati geamurile alea ca sunt undeva in jur de 200 ron amandoua...si eu am incercat varianta cu polisharea si nu merita efortul...o sa freci la ele de o sa iti iasa pe nas....mai ales ca tu ai si folie pe ele....ale mele erau doar matuite