Jump to content
Intalnire BMW Club 2025, hai si tu! Acum votam locatia si luna cand va avea loc. ×

instalatie de aer conditionat SH

danbmw

Recommended Posts

eu am dat 250 eur pe a/c de la un e34 din 93.

e foarte bun pretul.

mai ai grija ca difera si radiatorul intre variantele cu si fara a/c.

cel pt a/c este mult mai mare.

deci daca n-ai a/c ar trebui sa iei la pachet si radiatorul si grila centrala de ventilatie din interior, cea cu comutator cald/rece. poate fi cu actionare electrica sau cu cablu, in timp ce la aeroterma doar cu incalzire (fara a/c) e doar cu cablu.

Edited by Piovra

omul a zis ca imi da aeroterma completa si instalatia electrica,adica tot ce tine de clima.sper se dea si radiatorul de apa(asta nu stiam)

.ms

Am facut eu aceasta schimbare si dupa ce mi-a dat respectivul "tot" am mai cautat inca vre-o 2-3 saptamani piese care imi lipeasau - comanda in Germania dupa piese orginale etc. Asa ca fii sigura ca daca nu te duci cu cineva care se pricepe nu o sa iei "totul" de la el.

Radiatorul de apa nu o sa ti-l dea pentru ca nu face parte din instalatia AC - dar atentie:

- fulia si suportul de pe motor de compresor + toate suruburile de ac sa le iei,

- tampoanele in care se prinde radiatorul de ac si suruburile de prindere,

- ai grija sa fie toate oringurile pe conductele de ac, sa iei panoul de clima din masina + tija aia lunga de plastic e rosie de obicei,

- sub obc este un modul de comanda cu 4 mufe(una alba una neagra una alba) fara ala nu o sa iti mearga,

- cere-i si relele originale de ac altfel o sa dai 80 ron pe unul adus din germania(si ai nevoie de 3) ca alta optiune nu ai (poate la dezmebrari - dar ai grija sa fie exact codurile respective ca daca nu iar nu o sa iti mearga aeru)

- testeaza direct pe bateria de la masina ventilatorul de a/c care vine pus in fata masinii (are 2 trepte de viteza asa ca vezi sa mearga pe amandoua) - daca nu merge o sa ai de cautat o groaza - eu nu am gasit nicaieri si am fost nevoit sa il iau din USA(oricum am dat mai putin decat imi cereau unii pe la dezmembrari :twoup: )

- plasticele care dirijeaza aerul in jos la picioare vezi ca sunt diferite la varianta cu a/c - iti trebuiesc si ele - sunt cate 2 pe ambele parti.

Eu am trecut prin toate astea si am alegrat foarte mult dupa multe piese - sper sa nu faci ca mine :twoup:

Da, ii trebuie toate astea + radiatorul ( ca e diferit ) + senzorul care da comanda ventilatorului respectiv cu 2 trepte si care intra in radiator.

A si mai trebuie si plasticul care dirijeaza aerul inspre spate printre scaune + gura de ventilatie din spate.