Jump to content

2002 E46 325i

MariusVE

Recommended Posts

Salut All,

In sfarsit mi-am cumparat si eu masina pe care mi-o doream de foarte mult timp. Am fost in Germania si am luat acest E46 325I din anul 2002 in stare impecabila. L-am cumparat de la o nemtoaica foarte tipicara :twoup: si intr-adevar s-a vazut ca era foarte "atenta" si in felul in care masina a fost intretinuta. Masina a fost tinuta numai in garaj. Toate testele au iesit OK iar masina avea 90 000 km cand am cumparat-o iar acum are 92 000 km (asta din cauza drumului .DE - .RO :twoup: )

Am preferat o masina bine intretinuta si cu km relativi putini fata de o masina "full options" dar cu mai multi km si cu intretinere sub semnul intrebarii (acestea din urma fiind unele din optiunile ce mi-au fost prezentate.)

Totusi, masina nu este nici pe departe 'cheala'. Ca optiuni 'majore' ce merita mentionate include:

- volan piele sport

- scaune piele incalzite

- trapa

- dsc

- navigatie "mare" (stiu stiu, nu imi este de foarte mare folos deocamdata dar m-a ajutat in Germania si Austria :D )

- schimbator din piele

- PDC

- geamuri electrice fata

- xenon (nu stiu daca e optiune sau vine standard)

Ma rog, m-am gandit eu ca este o balanta buna intre optiuni si nr km / fel de intretinere. Pretul a fost 15 000 E.

Sper sa va placa!

post-543-1213538570_thumb.jpgpost-543-1213538588_thumb.jpg post-543-1213538656_thumb.jpg

post-543-1213538673_thumb.jpgpost-543-1213538694_thumb.jpg

post-543-1213538927_thumb.jpgpost-543-1213539115_thumb.jpg

Marius

Edited by MariusVE

Ne place ! :twoup:

cu 150 E montezi si comenzi pe volan si vei mai avea 2 optiuni ..comenzi ..si pilot automat

esti din Buc ..sa o aduci pe la intalniri ,..Si asteptam de la tine un consum real ..dar sper ca ai resetat Bc cand ai intrat in capitala

Ai platit destul de mult pt o masina din 2002 dar probabil ca navi a ridicat pret mult ...e cu Cd sau caseta ?>

Sa o stapanesti sanatos !

Ne place ! :twoup:

cu 150 E montezi si comenzi pe volan si vei mai avea 2 optiuni ..comenzi ..si pilot automat

esti din Buc ..sa o aduci pe la intalniri ,..Si asteptam de la tine un consum real ..dar sper ca ai resetat Bc cand ai intrat in capitala

Ai platit destul de mult pt o masina din 2002 dar probabil ca navi a ridicat pret mult ...e cu Cd sau caseta ?>

Sa o stapanesti sanatos !

150 E ? Super... :twoup: Merci.

O sa revin si cu un consum din timpul saptamanii prin Bucuresti!

In rest, are magazie cu 6 CD-uri iar cand apas pe eject la navi, sub ecran este compartiment pentru caseta. Sper ca asta iti raspunde la intrebare.

Marius

• 2 weeks later...

ft misto masina, s-o stapanesti sanatos !

...

....

da' tu cat ai vrea sa coste o masina (BMW) fie ea si din '02 dar cu doar 90000km si ft bine intretinuta ? (si mai are si ceva optiuni la care unii viseaza)

Superba masinuta! Am achizitionat si eu de curand un 325 din 2004 si nu ma mai pot da jos din masina! Este o bestie!

Pentru cei interesati de consum, la a mea de luni de cand am intrat efectiv in posesia masinii si pana aseara mediu=15.7% numai prin BUC! Dar...la cum merge si cum se aude dupa 4.000 RPM, nu ma mai intereseaza aspectul asta! :twoup:

Edited by verssatu

Suna cu mult diferit fata de 320i de dinainte? Nu sunt tot 6 cilindri? Diferenta de capacitate mi se pare mica..sau tehnologia mai noua influenteaza si sunetul?

La subiect: e frumoasa masina...probabil toti fanii e46 viseaza ca masina lor sa arate asa :twoup:

Alexxx, nu compara mere cu pere. Tu compari doua motoare (M52 vs M54), nu acelasi motor cu cilindree diferita.

Sunt 22 cai si 35 Nm in plus, iar diferenta este de la 8.2s la 7.2s, nu de la 9.9s la 7.2s

Daca vrei sa compari M52 vs M52, ia 320i vs 323i (M52TUB20 vs M52TUB25).

1. Bobo, cu tot respectul, iti propun sa citesti cu atentie inainte sa dai un raspuns "pe langa"! Cos m-a intrebat daca e asa mare diferenta fata de fosta masina a MEA, adica M52! Citez: "de 320i de dinainte"! Deci nu are nici un sens raspunsul tau!

2. Avanad in vedere ca e topicul cuiva puteai sa-mi spui asta pe PM si lamuream totul!

3. Masina mea are 6 viteze si in carte are 0-100 7.1 S!

Edited by Alexxx

Serios? :twoup:

@Cos:

Suna cu mult diferit fata de 320i de dinainte? Nu sunt tot 6 cilindri? Diferenta de capacitate mi se pare mica..sau tehnologia mai noua influenteaza si sunetul?

@eu:

Este complet alt sunet! Sunt 42 CP si 67 NM in plus! Nu stiu daca asta face diferenta insa suna mai puternic si mai gros!

Performantele cred ca reflecta diferenta de tehnologie: 320 0-100: 9.9 s; 325 0-100: 7.1 s;

@Bobo:

Alexxx, nu compara mere cu pere. Tu compari doua motoare (M52 vs M54), nu acelasi motor cu cilindree diferita.

Sunt 22 cai si 35 Nm in plus, iar diferenta este de la 8.2s la 7.2s, nu de la 9.9s la 7.2s

Daca vrei sa compari M52 vs M52, ia 320i vs 323i (M52TUB20 vs M52TUB25).

WTF! :twoup:

Edited by Alexxx

eu il intrebasem pe alexxx de diferenta de sunet intre 320i(m52) si 325i (m54) doar din curiozitate..

scuze de confuzie si ca am poluat topicul.

Oricum, un lucru e clar: motorul lui MariusVe face toti banii :twoup:

Merci din nou pentru aprecieri la toata lumea!

Si mie imi place sunetul motorului; a mea suna ca un avionas care se pregateste sa decoleze pana in 3000 RPM dupa care are un sunet mai.. 'gros' :twoup:

Din ce am vazut pana acum, consumul sta cam asa:

1) In Bucuresti

- daca nu este foarte-foarte aglomerat (dar nici atat de liber ca traficul de weekend), cam 15-15.5 %

- daca este foarte aglomerat, consumul meu este destul de mare [poate nu stiu eu sa conduc :twoup: , dar este cam 17%-18%] Bine, de multe ori imi aduc aminte sa resetez consumul cand sunt la vreun semafor... eh, cand fac asta, el tot creste, eu stau pe loc.. ajunge si la 20-30 % pana plec (cand sunt cozi mari)

Am observat ca el creste cam cu 0.02 / secunda la stat pe loc. Asadar, va dati seama la cat ajunge pana reusesc eu sa trec de cozile infernale de la semafoare.. :D O data am stat ceva mai mult la un semafor si consumul a urcat la 39.5 % (abia il resetasem si nu ma miscasem deloc)...cand a ajuns la 39.5%, eu tot pe loc stateam (nu se misca nimeni, cred ca era intersectia blocata) ... dar desi am continuat sa stationez, computerul de bord imi arata tot 39.5% [nu mai vedeam incrementarea aia de 0.02 / sec.] Dupa ce plec, se mai 'echilibreaza media' si cobor pe la 19, dupa care usurel asa.. 18%... dar ma rog, perioadele de stationare au o mare pondere daca si eu ma gandesc sa-l resetez chiar atunci. Daca insa, cum spuneam, il resetez in timp ce merg, etc... media e ceva mai mica.. 15-16%.. Ma rog, teoretic banuiesc ca media ar trebui sa fie aceeasi.. adica, chiar daca il resetez din mers, tot o sa prind o coada, un blocaj ceva pe undeva si ar trebui sa urce... in consecinta, nu ar trebui sa conteze de cand incep sa monitorizez consumul; toate mediile ar trebui sa 'convearga' :D dar.. in practica, s-ar putea ca intr-o zi sa prind mai putine blocaje, in alta sa stau ceva mai mult la semafoare, etc.. asa ca as putea sa fac o medie de cam 16 % per total :D

2) In afara Bucurestiului

- daca merg normal, 8.9% - 9.2%.

- daca merg 'sportiv', [viteze de peste 140 km/h, reprize, etc] 10%.

Oricum, urmeaza revizia in cateva mii de km (schimb ulei + filtru.) Ma gandeam sa o fac acum. Nu stiu daca are vreo influenta sau nu asupra consumului.

In orice caz, masina merge impecabil. Raspunde imediat, imi place faptul ca desi am 150-160 km/h cand apas acceleratia simt cum "raspunde" imediat (aka ma baga in scaun :) ) Este intr-adevar o masina deosebita!

Marius

Edited by MariusVE

MaÂşina lui Alexxx este fermecatĂŁ. Nu va luaĂži de ea. Sau posedatĂŁ de face ca o bestie dupĂŁ 4000 rpm, pentru ca 330i-ul unui prieten face ca un porc dupa 4000. Mai miÂşto se aude un Accord de 2.4.

:D :twoup: :D :twoup:

Offtopic.

Evacuarea stock de la BMW e cel puĂžin jenantĂŁ

La unele modele.

• 1 year later...
- volan piele sport

- scaune piele incalzite

- trapa

- dsc

- navigatie "mare" (stiu stiu, nu imi este de foarte mare folos deocamdata dar m-a ajutat in Germania si Austria :lol: )

- schimbator din piele

- PDC

- geamuri electrice fata

:)

ai uitat sa precizezi ca sunt si sport scaunele tale... pt tine nu are importanta?

misto de tot masina.. si nu e chiar cheala :lol:

- volan piele sport

- scaune piele incalzite

- trapa

- dsc

- navigatie "mare" (stiu stiu, nu imi este de foarte mare folos deocamdata dar m-a ajutat in Germania si Austria :lol: )

- schimbator din piele

- PDC

- geamuri electrice fata

:)

ai uitat sa precizezi ca sunt si sport scaunele tale... pt tine nu are importanta?

misto de tot masina.. si nu e chiar cheala :)

Ah, da... am uitat. :lol: Conteaza foarte mult scaunele sport, bineinteles.

Marius

• 10 months later...

Salut All,

As vrea sa instalez inele cromate pentru ceasurile de bord. Vreau totusi sa mentin un aspect curat si OEM. Astfel, inelele cromate vin din fabrica pe anumite modele E46 ? Pot comanda inele OEM sau trebuie sa cumpar inele after-market ce se gasesc de vanzare chiar si aici, pe forum ?

M-am uitat cum arata unele inele montate si am vazut asta:

http://www.4tuning.ro/images/Montez-Inele-...-pret-30lei.jpg

Uitati-va la gradatii; mi se pare ca arata urat (i.e., "indoite/sifonate"). E normal ? Asa arata dupa o instalare "retrofit" ? In acest caz, le-as evita.

Multumesc,

Marius

ceea ce vezi indoit/sifonat este doar o refelxie, o iluzie optica din cauza unghiului din care a fotografiat, insa in realitate nu arata asa, mi-am montat si eu si arata mai bine cu inelele, imbunatateste aspectul bordului, eu mi-am pus brushed aluminium look si nu chrom. Misto masina, sa ai grija de ea si iti doresc multi km fara probeleme, mai ales fara gropi... :twoup: