Jump to content

Bataie spate e46

Recommended Posts

Buna!

De curand mi-am luat un 318i e46 din 2000 si am o problema la el.

Masina are o bataie enervanta in spate pe partea dreapta...ea se simte la denivelari mai mici ..treceri peste calea ferata..guri de canal..etc.Cateodata se mai aude pe timpul de franare (zgomotul se aude mai rapid si repetat la interval egal de timp.... boc..boc..boc..boc. ...parca as avea ceva liber prin portbagaj).

Am fost la un mecanic bun la care am mai fost cu alte masini dar care nu are tester ... s-a uitat si mi-a spus ca pare a fi o bucsa dar nu poate sa imi spuna exact care ar fi.

Aveti idee ce ar putea fi??ati avut si voi acesta problema?

poate fi flansa de amortizor sau bucsa de pe bratul fuzetei. io asa as schimba intai. daca nu mai sunt cele de la bascule dar pica mai rar alea. incearca sa desfaca amortizorul si sa vada flansa si sa desfaca si cele 3 suruburi de la bratul fuzetei. altfel nu prea o sa si dea nimeni seama. ideea e ca daca schimbi cea de la fuzeta, de acolo se regleaza si geometria rotii, si daca nu o remonteazxa perfect trebuie facuta geometria.

bafta

Buna!

De curand mi-am luat un 318i e46 din 2000 si am o problema la el.

Masina are o bataie enervanta in spate pe partea dreapta...ea se simte la denivelari mai mici ..treceri peste calea ferata..guri de canal..etc.Cateodata se mai aude pe timpul de franare (zgomotul se aude mai rapid si repetat la interval egal de timp.... boc..boc..boc..boc. ...parca as avea ceva liber prin portbagaj).

Am fost la un mecanic bun la care am mai fost cu alte masini dar care nu are tester ... s-a uitat si mi-a spus ca pare a fi o bucsa dar nu poate sa imi spuna exact care ar fi.

Aveti idee ce ar putea fi??ati avut si voi acesta problema?

eu am avut aceeasi bataie, insa pe fata, era bieleta antiruliu !

Azi am dus-o la service si am pus-o pe tester!

bucse cica OK!Telescoape Ok!

In schimb mi-au gasit naspa pivotul din fata-dreapta si franele si o sa se i-a aia de la RAR de ele cand fac itp-ul!Aveti idee cam cat costa un pivot ca inca nu am apucat sa ajung la din astia care fac comenzi de piese!

Totusi de unde se poate auzi bataia aia?

Service-ul la care am fost cam este cel mai bun din oras si am lasat masina pe mana la o cunostinta!

Bascula sau brat e tot una sau sunt doua lucruri diferite?Ca am facut comanda deja si mi s-a spus ca pivotii sunt cu tot cu brat!

brat bascula !...brat e denumirea ad-hoc! ..bascula e termen potrivit !..Cel putin in cataloage !

• 2 weeks later...
Mi-am schimbat si bascula(pivotii) dar cu bataia aia enervanta din spate dreapta tot ma scote din sarite si nimeni nu stie de unde se aude!Am mai observat ca daca trag frana de mana in timpul mersului se aude bataia si fara sa fie drumul denivelat. :twoup:

am trait sa o aud si pe asta iese la tester ca ai pivitii dusi? ori sunt eu inapoiat ori altii se cred foarte evoluati. se verifica manual nu la tester. si nu vad ce legatura avea bataia de spate dreapta cu bratul de fata? fa cum ti am zis mergi iar la service sa verifice puntile spate ambele. cu prioritate bucsa de fuzeta care se afla undeva in fata rotii intra in sus in caroserie si flansa de amortizor. ca sa fie sigur de flansa ar trebui data jos sa se uite la ea. dureaza 10 min. poate fi si bieleta antiruliu si bucsi bara stabilizatoare spate. sa verifice tot in papuci ca d aia sunt acolo si le dai bani. ia i in masina sa vada si ei ce te deranjeaza.

sa scrii cand rezolvi ca m ai facut curios

Edited by florentincristea

• 3 months later...
Mi-am rezolvat problema cu bataia pe spate mai demult dar am uitat sa scriu care era buba si dupa cum mi s-a spus mai sus era bucsa de la fuzeta .Acum nu se mai aude nimic.Le-am schimbat pe ambele parti ....ele nu au fost scumpe, vreo 40 ron bucata lemfoder sau nu stiu cum naiba se scrie dar in schimb manopera a fost mai scumpa ca a trebuit facuta si directia dupa aia .

• 1 year later...
Am si eu bataia asta pe dreapta spate si vreau sa o rezolv. Poate cineva sa-mi spuna care este bucsa de la fuzeta in diagrama asta? Banuiesc ca piesa 4 dar nu sunt sigur. As vrea sa o verific singur. Cum trebuie sa fie? Sa nu aiba joc cand trag de ea? Pe romaneste cum se numeste? Cam cat costa toata treaba (bucsa, manopera, geometrie)? Edited by chriss

Este vorba de bucsa cu numarul 044 de pe diagrama suspensiei spate de aici: http://autokarma.ro/detalii_fisa.php?filtru=06

Eu ma duc astazi sa le ridic alaturi de toate cele 4 amortizoare+flanse si in weekend vreau sa le schimb conform Diy de aici: http://forum.e46fanatics.com/showthread.php?t=678004 tot aici se observa cel mai bine cum arata si unde este. Costa 42 ron Lemforder. La mine troncane (pe dreapta) si daca bag un levier intre brat si caroserie se observa cum roata se misca dreapta stanga folosind o forta mica asupra levierului. La partea stanga nu troncane si roata se misca mult mai greu folosind aceleasi metode.

Edited by Taz

Mozilla imi retine userul si parola si se logheaza automat si de aia. Oricum foarte folositor este link-ul de pe e46fanatics. Cititi si paginile urmatoare unde explica cum trebuie facut ca sa nu stea bucsa fortata tot timpul (acel preload). In poze ei monteaza bucsa PowerFlex nu oem. Diferenta este ca cea oem trebuie pusa intr-un anumit fel. Sunt 2 PDF-uri din manualele TIS si Bentley. Edited by Taz