Jump to content

Bataie spate e46

Recommended Posts

Eu o sa incerc cu asa ceva. E plin targul. Daca citesti tot topicul o sa vezi ca un baiat a scos-o cu ciocanul. La cum bate masina mea sigur bucsa aia e terminata. Ce ma ingrijoreaza e ca pe topic nu a spus nimeni nimic depre cum intra noua bucsa (oem) la locul ei. Eu totusi o sa incerc cu o presa sus mentionata.

Preloadul se refera la strangerea surubului care trece prim mijlocul bucsei. El se va strange cu roata suspendata( nu poti altfel) apoi cand pe roata se va apasa greutatea masinii aceasta va incerca sa roteasca bucsa. Surubul sus mentionat fiind strans nu va permite acest lucru, bucsa va sta tot timpul tensionata (preload) ducand la o uzura prematura a acesteia.

Preloadul se refera la strangerea surubului care trece prim mijlocul bucsei. El se va strange cu roata suspendata( nu poti altfel) apoi cand pe roata se va apasa greutatea masinii aceasta va incerca sa roteasca bucsa. Surubul sus mentionat fiind strans nu va permite acest lucru, bucsa va sta tot timpul tensionata (preload) ducand la o uzura prematura a acesteia.

Cred ca se introduce f usor cu putin sapun lichid, noua bucsa.

Nu cred ca ai inteles. PREload inseamna ca faci tu o pre-tensionare a bucsei, astfel incat atunci cand lasi masina pe roti sa nu se tensioneze bucsa si sa fie fortata. Chestia e ca nu prea am inteles cum zic ei sa faci aceasta pre-tensionare (e important sa o faci pentru a evita ce ai spus tu, uzura fortata).

Am inteles. Ori faci tu preload cu roata sus ca apoi cand greutatea masinii va apasa pe roata bucsa va sta relaxata, sau

Daca pui bucsa la nimereala cand lasi masina pe roti, bucsa va fi incarcata tot timpul. Asta spusesem eu mai sus. Exprimarea poate nu a fost cea potrivita.

Nu prea se introduce usor cu sapun deoarece bucsa are un invelis de metal neslefuit (ca smirghelul) cu 2 crestaturi care ii vor permite sa isi micsoreze diametrul astfel va intra in brat. Cum cauciucul din care este facuta e dur nu cred ca o sa fie asa de usor. In fine, sambata seara sper sa stiu exact cum stau treburile. Eventual o sa fac si niste poze.

Edited by Taz

Am inteles. Ori faci tu preload cu roata sus ca apoi cand greutatea masinii va apasa pe roata bucsa va sta relaxata, sau

Exact asta spuneam ca nu stiu cum sa fac. Cum faci preload astfel incat sa stea bucsa cum trebuie cand pui masina pe roti?

PS: Neaparat sa faci poze :)

Exista o ustensila speciala pentru asta. Dar in unul din PDF-urile de care am pomenit mai sus (cel din TIS) primesti indicatii cum sa faci chiar daca nu ai acea ustensila speciala. Edited by Taz

Am tras cu mana de bratele de pe spate (fuzeta cred ca se numeste) si nu am constatat niciun joc la bucsa. Trebuie sa trag cu ranga? Are importanta daca masina sta pe roti, sau trebuie ridicata pe cric? Maine cred ca o sa dau rotile jos sa ma uit calumea, dar spuneti-mi si mie cam ce joc tre sa gasesc, si cam cat de tare tre sa trag ca sa-mi dau seama.

Vreau sa rezolv neaparat troncaneala asta ca nu-mi place deloc.

Edited by chriss

• 4 weeks later...

Eu am facut inspectia la aceste bucsi cu masina pe roti, cu o ranga de mici dimensiuni mecanicu misca bratul si intradevar se misca foarte usor, se juca practic cu roata in toate directiile.

Urmeaza sa le schimb si eu.

Tu le-ai schimbat ? Cum ai facut cu preloadul, ca nu prea am inteles?

Mersi!!!

eu n-am schimbat ca n-am probleme acolo. La mine sunetul vine de la flansa de amortizor. Costa 40 de lei bucata, si le schimb maine. Si cu asta ar trebui sa scap de orice urma de troncaneala (am schimbat si bieletele antiruliu de pe fata luna trecuta).