Jump to content

ajutor pls :(

Recommended Posts

am un bmw 525 tds e39 , si eram plin de nervi , si cu multe pe cap , si am pus bateria invers , si i-am pus contactele , am schimbato , si imi chiuie alarma incontinuu , nu cum facea ea bipuind , centralizarea nu mai imi merge , in schimb iam dat la cheie, si a luato , dar chiuie alarma incontinuu :twoup: ce sa fac ?

pai prima chestie pe care trebuia sa o faci e sa deconectezi baterie si sa pui bornele in scurt pt a descarca

alarma e gata :twoup: ce priveste centralizata trebe un pic de studiu

siguranta putin probabil sa fi sarit dar merita incercat

daca nu localizeaza-l si arunca o privire pe placa :twoup:

am laptop cu carsoft si cred ca o sa ma duc jos sa ii fac un test sa vad daca apare vreo ceva ........dar alarma cum o deconectez? pt ca nu pot sa merg cu chiuitul ala enervant

pai prima chestie pe care trebuia sa o faci e sa deconectezi baterie si sa pui bornele in scurt pt a descarca

alarma e gata :twoup: ce priveste centralizata trebe un pic de studiu

siguranta putin probabil sa fi sarit dar merita incercat

daca nu localizeaza-l si arunca o privire pe placa :twoup:

Nici nu stiu care sigurante sunt ....in fata sau in spate? eu mi-am aruncat un ochi fugitiv pe amandoua, dar nu am vazut nici una arsa

Nu am incercat inchiderea din interior ci doar aia din telecomanda, si nu mergea.

Edited by verssatu
aberatii gramaticale

E o gluma sau ai zis-o serios ? :twoup:

Procedura e utila daca repari vreo sursa de tensiune alimentata la 220 v sau vreun televizor, ca sa nu te curentezi.

Dar sa pui in scurt firele ( atentie nu bornele bateriei ca atunci face bum rau de tot ) e inutil. Probabil descarci cativa amarati de condensatori incarcati cu 12v si care oricum se descarca si singuri in cateva secunde de la deconectarea bateriei. Fa o proba, scoate bornele si masoara cu un voltmetru daca mai ai ceva tensiune pe cabluri. Vei vedea ca tensiunea scade la zero imediat ce ai deconectat bateria, asa ca orice scurt e inutil. Pui in scurt 2 borne intre care nu ai nici o diferenta de potential.

Mai circula parerea ca daca pui bornele in scurt se sterge nu stiu ce memorie sau se reseteaza altceva. Ce e de resetat se reseteaza si fara sa pui bornele in scurt.

Revenind on topic, odata ce ai alimentat un circuit invers distrugerile care s-au produs ( daca s-au produs ) sunt ireversibile, nu mai ajuta nimic.

Se pare totusi ca avariile sunt minore, ai scapat ieftin doar cu alarma si inchiderea centralizata. Poate ai noroc si la centralizata e doar o siguranta arsa.

Alarma este originala sau montata ulterior ?

E o gluma sau ai zis-o serios ? :twoup:

Procedura e utila daca repari vreo sursa de tensiune alimentata la 220 v sau vreun televizor, ca sa nu te curentezi.

Dar sa pui in scurt firele ( atentie nu bornele bateriei ca atunci face bum rau de tot ) e inutil. Probabil descarci cativa amarati de condensatori incarcati cu 12v si care oricum se descarca si singuri in cateva secunde de la deconectarea bateriei. Fa o proba, scoate bornele si masoara cu un voltmetru daca mai ai ceva tensiune pe cabluri. Vei vedea ca tensiunea scade la zero imediat ce ai deconectat bateria, asa ca orice scurt e inutil. Pui in scurt 2 borne intre care nu ai nici o diferenta de potential.

Mai circula paerea ca daca pui bornele in scurt se sterge nu stiu ce memorie sau se reseteaza altceva. Ce e de resetat se reseteaza si fara sa pui bornele in scurt.

Revenind on topic, odata ce ai alimentat un circuit invers distrugerile care s-au produs ( daca s-au produs ) sunt ireversibile, nu mai ajuta nimic.

Se pare totusi ca avariile sunt minore, ai scapat ieftin doar cu alarma si inchiderea centralizata. Poate ai noroc si la centralizata e doar o siguranta arsa.

Alarma este originala sau montata ulterior ?

alarma e cea originala de pe masina .....ceva idei cum sa o scot ? acum la masina i-am scos bateria , deoarece , chiuie fara oprire

Chiar ca nu va inteleg cum de reusiti sa montati bateria invers. Teoretic nici bornele nu se potrivesc, diametrele la borne difera. Cele de plus sint mai mari iar cele de minus sint mai mici. Cum poti pune borna de minus pe plusul de la baterie? numai daca o fortezi sau cumva