Jump to content

Castrol vs Alte uleiuri

Respectati recomandarea BMW privind folosirea Castrol ?  

79 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

• Replies 117
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Abia l-am schimbat, o sa testez ce mi-ai propus.

Insa daca ipoteza ta se verifica si trebuie sa completez, nu voi avea prea mult ulei in motor? Adica nu imi explic cum e la maxim a doua zi, iar in mers imi arata nivel minim, tot timpul in aceleasi conditii.

Abia l-am schimbat, o sa testez ce mi-ai propus.

Insa daca ipoteza ta se verifica si trebuie sa completez, nu voi avea prea mult ulei in motor? Adica nu imi explic cum e la maxim a doua zi, iar in mers imi arata nivel minim, tot timpul in aceleasi conditii.

Ai spus ca dupa 5000-6000k se intampla acest lucru.Deci este plauzibil sa scada un pic nivelul.

Poti sa verifici si daca exista vreo eroare pentru senzorul respectiv.Senzorii de nivel nu sunt printre cele mai fiabile componente de la BMW.

Daca uleiul este nou, ai pus cat trebuie, nu este normal sa se aprinda becul in mers.

Variatiune pe aceeasi tema: in manualul de la E46 (si cred ca e valabil pentru toate modelele) se mentioneaza faptul ca uleiul se verifica la 5-10 minute dupa oprirea motorului.

Ori de cate ori am facut verificarea in conditiile de mai sus, niciodata uleiul nu era la nivel. Daca verific joja dupa ce masina a stationat cateva ore bune (de regula dimineata), e la maxim.

Care-i faza ? :)

PS: Exista vreun recall sau vreo versiune imbunatatita a senzorului din baie ?

Variatiune pe aceeasi tema: in manualul de la E46 (si cred ca e valabil pentru toate modelele) se mentioneaza faptul ca uleiul se verifica la 5-10 minute dupa oprirea motorului.

Ori de cate ori am facut verificarea in conditiile de mai sus, niciodata uleiul nu era la nivel. Daca verific joja dupa ce masina a stationat cateva ore bune (de regula dimineata), e la maxim.

Care-i faza ? :)

PS: Exista vreun recall sau vreo versiune imbunatatita a senzorului din baie ?

Faza este cam aiurea.

Geometria baii de ulei face acest lucru posibil :)

Mai ales motoarele M52 sunt recunoscute pentru acest lucru, se pune cantitatea corecta si nivelul este la minim.

Nu stiu daca exista vreun recall, insa senzorul de nivel se distruge relativ usor, mai ales daca se schimba uleiul cu contactul pus.

Toleranta in cazul nivelului de ulei este destul de mare, 500-700ml de ulei peste max nu sunt o problema.Stiu ca nu este in concordanta cu carbible :) , dar asa stiu eu.Verifica dupa ce schimbi uleiul, probabil cu 6.5l nivelul nu este chiar la maxim, nu cred, desi atat indica TIS-ul.

Am M54... iar uleiul l-am schimbat acum o saptamana, 6.5L... e la maxim pe joja (bine, cred ca si depaseste cu 1mm, dar poate fi din miscarea jojei).

Uite ca si curiozitate, o sa verific in dimineata asta din nou. :)

PS: OK, geometria baii ca geometria baii, dar cei care au scris manualul nu stiau de asta ? De ce recomanda verificarea la 5 minute, daca stiau ca baia le joaca feste ?

Am M54... iar uleiul l-am schimbat acum o saptamana, 6.5L... e la maxim pe joja (bine, cred ca si depaseste cu 1mm, dar poate fi din miscarea jojei).

PS: OK, geometria baii ca geometria baii, dar cei care au scris manualul nu stiau de asta ? De ce recomanda verificarea la 5 minute, daca stiau ca baia le joaca feste ?

Nu stiu, eu la E46 am pus 7l si era la maxim, tot cu M54.

Salut!

Explicatia e simpla, uleiul nu sta doar in baie, el se tot plimba prin motor sa spun asa...si este nevoie ca dupa oprirea motorului sa se astepte un pic pentru a se scurge uleiul inapoi in baie.Eu de obicei dupa 20 de minute de la oprirea motorului verific joja de ulei.

Toate bune!

Intrebare serioasa adresata lui Bavaria sau oricui altcuiva care ar putea explica fenomenul: folosesc ulei OEM 5W30 si am urmatoarea problema - dupa 5000/7000 km parcursi cu acel ulei, la rotatii sustinute pentru o perioada sa zicem indelungata (4500-5000 RPM regim de autostrada/140-160 km/h), mi se aprinde martorul galben de la ulei.

Explicatia mea ar fi: uleiul incepe sa isi piarda proprietatile de ungere odata cu timpul si devine prea "lichid", se ridica mai mult decat e necesar din baie, senzorul indicandu-mi nivel scazut. Totusi, 5000 km mi se pare destul de putin timp.

Ma insel ?

PS: Uleiul nu este facatura.

Este posibil sa existe o stangulare pe vreun canal de ungere(poate depuneri) care devine sesizabil la regimuri inalte ale turatiei,depinde de uzura motorului,sau poate s-au folosit diferite marci de ulei care nu se impaca si de aceea posibil ca si scurgerea in baia de ulei pina a doua zi.Poate ajuta ca inintea scimbului de ulei sa bagi un ulei de curatare.

• 5 months later...
Vreau sa va intreb daca sunteti de acord cu ideea de a pune in BMW alt ulei in afara de CASTROL.De exemplu un prieten de-al meu a vrut sa schimbe marca si a bagat Aral.Imediat a inceput sa-i consume ulei masina.Altul a bagat de curand Mobil si pare sa fie ok.Pana la urma uleiul e ulei, de ce n-ar fi bun Mobil sau BP, de exemplu.Oare e bine sa respectam recomandarea BMW sau putem sa punem si alt brand in motor?