Jump to content

problema la e39

Cioli

Recommended Posts

dsc nu am doar asc(ii aceasi chestie?)...da am incercat ci cu asc-u decuplat si doar la plecare se smte diferenta...pe tester nu da nici o eroare(a 4 oara cand zic) :)

totusi nu stie nimeni ce ii vorgluhen ?  :blink:

5299[/snapback]

De ce nu treci bordul in engleza sau alta limba care o vrei?!

Vorgluhen-iti apare pe bord cand se incalzesc bujiile incandescente.

Sub 20 de grade C(daca imi aduc bine aminte) cupleaza releul ptr bujii.

Pe bord iti indica acest lucru.

Pe tester nu o sa dea eroare daca debitmetrul nu este in parametri.

Exista un test special ptr a verifica debitul de aer .

Dar daca esti sigur ca pe tester nu apare nimic ,incearca cu alt debitmetru.Daca nu faci nimic, nu o sa se repare singura :)

• Replies 104
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

cum pun bordu in engleza ?

ce fel de test ii ala pentru debitmetru ?

5431[/snapback]

Te duci la reprezentanta.Nu poti singur.

Este un test ptr verificarea debitului de aer care intra in motor.

Debitmetrul daca nu este in parametri nu poate fi detectat de DDE ca fiind defect.

Testul respectiv masoara cantitatea de aer care intra in motor, cu cantitatea de aer necesara teoretic.

Cand te duci la tester asta e primul lucru care ar trebui verificat(daca nu sunt erori normal).

Ar trebui verificate dupa aia pompa de injectie,regulatorul de debit si injectoarele.

La Diesel e destul de simplu.E o problema cu aerul sau cu motorina.

Dupa cum am mai spus.Nu se pune testerul se citesc erorile si gata.Ce bine ar fi sa fie asa simplu. :blink:

continua te rog... :blink:

nu sunt din bucuresti sunt din timisoara

5606[/snapback]

Fi atent : pui cheia in pozitia 1 (un singur click) apoi ti apasat 5 secunde butonul din dreapta nu cel de reseteaza km(stanga) ....cel din dreapta si o sa iti apara ceva legat de change language in displayul OBD-ului,Bafta si sper sa mearga ca asa era din cate imi aduc aminte daca nu tot gasesc si iti spun cum se face exact.

poi si ce am zis eu ce nu are legatura ? topicu se numeste problema la e39 si faza cu schimbarea bordului in limba engleza chiar era o problema...nu prea am inteles ce vrei sa zici

5713[/snapback]

Cioli imi pare rau dar nu se refera la tine ...au fost niste probleme aseara pe topicul deschis de tine dar s-au rezolvat pana la urma.Mesajele inutile au fost sterse .

oki scuze

aseara cand mi-ai zis tu la ora 4 sa incerc treaba cu bordu am coborat la ora aia la masina sa incerc si nu am reusit decat sa fac testu ala de verificare a ceasurilor ( in care toate chestile se aprind si se dau peste cap)

is fine nu mai conteaza ca la vara vreau sa o vand si sa imi iau alt bmw dar pe benzina...multumesc mult pentru sfaturi

bineinteles o sa raman in continuare pe forum :blink:

• 3 weeks later...

deci : azi am fost la al 2-lea cel mai tare service din orash care bineinteles nu a stiut ce sa imi faca la ea si a zis ca e posibil sa fie turbina si cum numai bine de o saptamana s-a deschis in timisoara reprezentanta BMW am zis sa ma duc la ei (niciodata am zis ca nu ma mai duc la bmw din cauza ca : atunic cand am luat masina am mers sa imi iau un set de presuri si emblema de pe capota si cand am auzit ca imi cer aia 160 euro pt. presuri si 30 de euro pt emblema :) , asta la reprezentanta din arad) DAR s-a dovedit ca nu sunt de loc preturi ca si la arad + ca e oferta zilele astea si orice test la masina care ti-l face e total gratis :)

Motordrehzahl : 2964 1/min

Ladedruck lst : 1098 mbar

Ladedruck Soll : 1322 m/bar

Luftmasse lst : 325 mg/hub

Lufymasse Soll : 1000 mg/hub

mi-a mai zis cati kilometri are DEFAPT masina : 220.000 nu 130.000 dar oricum mi se pare bine pentru anul 2000

motoru merge perfect si nu a fost lovita...

deci in traducerea termenilor alora de mai sus sta treaba cam asa :

e varza debitmetru si baga doar 300 de mg/hub in loc de 1000 de m/hub ceea ce este o treime...

Debitmetru costa 390 de euro nou din germania cu garantie si motaj bmw :blink:

deci : azi am fost la al 2-lea cel mai tare service din orash care bineinteles nu a stiut ce sa imi faca la ea si a zis ca e posibil sa fie turbina si cum numai bine de o saptamana s-a deschis in timisoara reprezentanta BMW am zis sa ma duc la ei (niciodata am zis ca nu ma mai duc la bmw din cauza ca : atunic cand am luat masina am mers sa imi iau un set de presuri si emblema de pe capota si cand am auzit ca imi cer aia 160 euro pt. presuri si 30 de euro pt emblema  :) , asta la reprezentanta din arad) DAR s-a dovedit ca nu sunt de loc preturi ca si la arad + ca e oferta zilele astea si orice test la masina care ti-l face e total gratis  :)

Motordrehzahl : 2964    1/min

Ladedruck lst : 1098    mbar

Ladedruck Soll  : 1322    m/bar

Luftmasse lst      : 325   mg/hub

Lufymasse Soll    :  1000    mg/hub

mi-a mai zis cati kilometri are DEFAPT masina : 220.000 nu 130.000 dar oricum mi se pare bine pentru anul 2000

motoru merge perfect si  nu a fost lovita...

deci in traducerea termenilor alora de mai sus sta treaba cam asa :

e varza debitmetru si baga doar 300 de mg/hub in loc de 1000 de m/hub ceea ce este o treime...

Debitmetru costa 390 de euro nou din germania cu garantie si motaj bmw  :blink:

7920[/snapback]

Deci era debitmetrul.Vezi ca se poate verifica! :)

nu era mai bine sa te fi dus de la inceput la o reprezentanta Bmw si nu pe la oricine care se crede mecanic in Bmw-uri?...oricum e bine ca problema o sa se rezolve in final si presupun ca acum nu vei mai vrea sa o vinzi la vara.... :blink:

poi daca se rezolva cred ca nu o mai vand.La ce reprezzentantza sa ma duc ? asta de la timisoara e deschisa de 6 zile doar si la arad ti-am zis ce preturi aveau tampitii :)

160 de euro pe niste presuri ??? poi atunci debitmetru putea fi fo 800 de euro :blink:

deci sa va fatzi si voi cu parerea :

am gasit debitmetru la toate magazinele inclusiv la bmw , toate sunt noi , toate au garantzie , toate sunt bosch doar preturile difera :

bmw reprezentanta : 400 ewro

la vreo 6 magazine am gsit intre 280-380

deci toate sunt la fel , posibil sa fie ceva mai naspa ala la 280 sau pur si simplu are firma un pret mai bun ???

aia de la bmw au zis ceva ca ar trebuii setat debitmetru dupa ce il pui , dar mi se pare o vrajeala.

de unde sa imi iau debitmetru ??? :blink:

deci sa va fatzi si voi cu parerea :

am gasit debitmetru la toate magazinele inclusiv la bmw , toate sunt noi , toate au garantzie , toate sunt bosch doar preturile difera :

bmw reprezentanta : 400 ewro

la vreo 6 magazine am gsit intre 280-380

deci toate sunt la fel , posibil sa fie ceva mai naspa ala la 280 sau pur si simplu are firma un pret mai bun ???

aia de la bmw au zis ceva ca ar trebuii setat debitmetru dupa ce il pui , dar mi se pare o vrajeala.

de unde sa imi iau debitmetru ???  :blink:

9239[/snapback]

Ce se seteaza la el?!

Trebuie reprogramat DDE-ul deoarece noul debitmetru are alt design .Chestie de aerodinamica :)

• 2 weeks later...
deci totusi , trebuie setat ceva la el au ba ?ca daca nu atunci nu imi iau de la bmw la pret dublu si aceeasi chestie , ce dreq  :blink:

11829[/snapback]

De oriunde ai lua verifica sa fie modelul nou.Daca nu, vei pune unul la fel(cred ca unele magazine mai au pe stoc modelul vechi) si ghici ce se va intampla dupa un timp :)

Edited by Bavaria

ba frate ma , sa mor io , tre sa iti trag cu clestele din gura cuvintele ??? poi zi prin ce se deosebeste asa nou de ala vechi , cum arata fiecare , s.a.m.d.  :)  :)

bavaria : trebuie setat ceva la el cand il pun ?

11902[/snapback]

Bine ca am memorie buna :blink:

http://www.bmwclub.ro/forums/index.php?showtopic=366&st=20

Poate iti gasesc si o poza.Revin.

Edited by Bavaria