Jump to content

mi-au dat lacrimile

slacker

Recommended Posts

Si daca s-a mai postat cine stie pe unde ce? La cat de mare e forumul asta crezi ca sta cineva sa caute in toate topicurile? Citeste pur si simplu ce e mai actual. Daca ar fi dupa mine, as posta zilnic asemenea filmulete...macar o viata daca salveaza si e suficient nu crezi? Sau conteaza mai mult cati kB ocupa un post aditional?

• Replies 57
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Si daca s-a mai postat cine stie pe unde ce? La cat de mare e forumul asta crezi ca sta cineva sa caute in toate topicurile? Citeste pur si simplu ce e mai actual. Daca ar fi dupa mine, as posta zilnic asemenea filmulete...macar o viata daca salveaza si e suficient nu crezi? Sau conteaza mai mult cati kB ocupa un post aditional?

+1

sunt o gramada de filme cutremuratoare cu accidente, comemorari, durere. am vazut din nou acum cu ocazia repost-ului. desi m-au ingrozit, nu ma plang, lucruri care-mi dau de gandit inainte sa plec cu masina.

sunt o gramada de filme cutremuratoare cu accidente, comemorari, durere. am vazut din nou acum cu ocazia repost-ului. desi m-au ingrozit, nu ma plang, lucruri care-mi dau de gandit inainte sa plec cu masina.

Pe mine ma lasa rece chestiile de genu asta,ca si campania anti-fumat :twoup:.Consider ca niste imagini "dure" daca iti pot controla sau modifica un viciu(nevoia de viteza excesiva o consider un viciu) inseamna ca persoana respectiva,pe langa faptul ca e usor controlabila\manipulabila are si o problema de perceptie a lucrurilor.

Edited by Alex4Tuning

Pe mine ma lasa rece chestiile de genu asta,ca si campania anti-fumat :twoup: .Consider ca niste imagini "dure" daca iti pot controla sau modifica un viciu(nevoia de viteza excesiva o consider un viciu) inseamna ca persoana respectiva,pe langa faptul ca e usor controlabila\manipulabila are si o problema de perceptie a lucrurilor.

pai e foarte bine sa nu te gandesti la ziua de apoi :twoup: chiar e recunoscut ca-i si mai sanatos si poate sa prelungeasca viata;

altfel, nu cred ca exista nevoie de viteza excesiva, ci doar, eufemistic vorbind, "spirit de competitie", si fiecare lucreaza cu ce are, cu viteza, cu anticipatia, poate si cu frica...

1. Cred cĂŁ cel mai mult te schimbĂŁ un accident ĂŽn care eÂşti implicat.

2. Abia atunci ÎnÞelegi cât de periculos este sã conduci.

1. CĂŁ bine grĂŁieÂşti.

2. Aº zice mai degraba cât de periculos este sã ieºi În trafic.

IatĂŁ: acum 5 ani am fost la un parastas la CĂŁldĂŁruÂşani. La ĂŽntoarcere, unul a vrut sĂŁ conduca el, ĂŽn locul Âşoferului lui care venise special sĂŁ conducĂŁ pt cĂŁ se Âştia cĂŁ se va lĂŁsa cu bĂŁuturĂŁ. Ăla s-a urcat pilit la volan si a intrat ĂŽntr-un prun de pe marginea drumului (ce ironie, bĂŁuse doar vin!). Pfffff stĂŁteam ĂŽn spatele Âşoferului, am vĂŁzut prunul ĂŁla cum se apropie, parcĂŁ au trecut câteva ore pâna când s-a oprit maÂşina... ÂŞi crezi cĂŁ omul a ĂŽnvĂŁĂžat ceva din asta? A mai fĂŁcut câteva boacĂŁne apoi, tot cu conÂştiinta ĂŽmpĂŁcatĂŁ.

Edited by LoLa

pai e foarte bine sa nu te gandesti la ziua de apoi :twoup: chiar e recunoscut ca-i si mai sanatos si poate sa prelungeasca viata;

altfel, nu cred ca exista nevoie de viteza excesiva, ci doar, eufemistic vorbind, "spirit de competitie", si fiecare lucreaza cu ce are, cu viteza, cu anticipatia, poate si cu frica...

Nu cred ca ai inteles ce am vrut sa spun :twoup:

Reformulez:Consider ca,pentru un om care are control total asupra lui si o gandire logica,nu e nevoie de imagini si filmulete socante pentru a intelege consecintele unui accident,sau a unei tigari fumate.Arata-i calului biciul inante de a-l lovi pentru a intelege consecintele neascultarii stapanului, ceva de genu asta.

pai e foarte bine sa nu te gandesti la ziua de apoi :D

Nu am inteles ce ai vrut sa spui,care "ziua de apoi"?

Nu cred ca ai inteles ce am vrut sa spun :D

Reformulez:Consider ca,pentru un om care are control total asupra lui si o gandire logica,nu e nevoie de imagini si filmulete socante pentru a intelege consecintele unui accident,sau a unei tigari fumate.Arata-i calului biciul inante de a-l lovi pentru a intelege consecintele neascultarii stapanului, ceva de genu asta.

pai e foarte bine sa nu te gandesti la ziua de apoi :D

Nu am inteles ce ai vrut sa spui,care "ziua de apoi"?

Nu-i ĂŽnĂželegi nici pe cai. :twoup: Ce pĂŁcat!

1. Cred că cel mai mult te schimbă un accident ĂŽn care eşti implicat.

2. Abia atunci ĂŽnţelegi cât de periculos este să conduci.

1. Că bine grăieşti.

2. Aş zice mai degraba cât de periculos este să ieşi ĂŽn trafic.

Păi nu se subĂŽnţelege că şofezi ĂŽn trafic?

Edited by Ciupanezu

ĂnĂželeg. :twoup:

DiferenÞa esenÞiala este cã un astfel de filmuleÞ probabil nu te influenÞeazã capital ca ºofer dar cu siguranÞã nu te influenÞeazã ca si pieton sau pasager pentru cã nu prea ai alternative.

Ce poĂži face ca pieton?

Degeaba treci strada doar la treceri de pieton ºi pe verde dacã te spulberã vreun nebun când mergi pe trotuar.

Eu am Început prin a-i ÎnÞelege pe câini. Aºa am aflat cã nu mor caii când vor câinii.

Si nici cand vrea dumnezeu :D

Alex, Tu Te cerĂži cu mine?

Absolut deloc. Nu mi se pare asta o cearta,doar ca nu m-am putut abtine :D

Rezulta ca nici eu nu am un control total asupra mea :twoup: :twoup:,subconstientul mi-a luat-o inainte.

Scopul filmuletului si in general al campaniilor de genul asta este tocmai sa educe oamenii ca viteza excesiva, alcoolul la volan si neatentia pietonilor pot fi fatale. Eu nu beau alcool in general si cu atat mai putin cand stiu ca ma urc la volan. Dar sunt foarte multi care spun, eh o bere acolo nu se simte, oricum sunt perfect stapan pe mine si stiu ce fac. Poate un filmulet de asta il face sa-i sune un clopetel acolo cand comanda la bar. Sau un pieton se uita de 3 ori in stanga si in dreapta inainte sa puna piciorul pe sosea.

Dupa parerea mea sunt utile chiar si pentru cel mai cerebral si calculat om. :twoup:

Scopul filmuletului si in general al campaniilor de genul asta este tocmai sa educe oamenii ca viteza excesiva, alcoolul la volan si neatentia pietonilor pot fi fatale. Eu nu beau alcool in general si cu atat mai putin cand stiu ca ma urc la volan. Dar sunt foarte multi care spun, eh o bere acolo nu se simte, oricum sunt perfect stapan pe mine si stiu ce fac. Poate un filmulet de asta il face sa-i sune un clopetel acolo cand comanda la bar. Sau un pieton se uita de 3 ori in stanga si in dreapta inainte sa puna piciorul pe sosea.

Dupa parerea mea sunt utile chiar si pentru cel mai cerebral si calculat om. :lol:

Eu zilele trecute era sa mio fur pe trecerea de pietoni, m-am angajat in traveresare (se pusese verde d 2 sec la pietoni) incep primul sa traversez (aveam castile de la tel in urechi) si nu intelegeam dece soferii care erau la semafor perpendicular pe strada care treceam eu se uitau toti la mine, intr-o fractiune de secunda am realizat ca tre' sa ma opresc, in momentul acela am simtit oginda cmu trece la cativa cm de mine, era un taran burtos cu Mercedes si nr de IF, trecuse pe rosu, la el la tara nu se stie de semafoare, doar tre sa fereasca caii, carutele si vacile. M..rtii mamii lor de imputiti.

Sa nu mai zic ca astazi in poligon la Ilioara in timp ce eram pe motocicleta un fraier isi cumparase tot randul de jaloane si mia intors in fata ca un nesimtit, am apasat toata franele posibile si era sa cad, la cateva zeci de minute vine si ma atentioneaza ca sa nu mai trec pe partea aia ca era sa intru in el (era normal ii cumparase masa poligon) :) ;)

asa mi s-a intamplat si mie acum doua zile ....treceam pe trecerea de pietoni si vine unu care venea de pe strada d`aia unde ai verde cand faci la dreapta....si cretinu era cu o pitipoanca in masina chipurile sa o impresioneze p`aia a venit si la cativa cm de mine sa oprit cu botu masini,in momentu ala nu stiam ce sa fac,sa il scuip,sa ii dau cu pumnu in masina sau sa merg mai departe ....am ales cea mai inteleapta decizie...sa merg mai departe ...si sa nu creez alte probleme ...cu toate ca ,cateodata ma gandesc ca parca era bine sa ii fi tras un shut in bara :) ;)

• 3 weeks later...

Stau si ma gandesc ca mai am un pic si termin A-ul si dau examen, dupa care vreau sa imi iau si moto, imi plac moto carenate in special, de multe ori nici nu vreau sa ma gandesc ca pot fii si eu ca cel de sus, fara nicio vina, poate doar vina de a fi liber pe 2 roti, da a accelera rapid, desi viteza nu imi place sub nicio forma, de multe ori stau si ma gandesc ce moto sa imi iau, sa sune si frumos dar in acelasi timp sa imi vad copii cum cresc, sa ma duc sa ii iau de la gradinita. In aceasta vara am pierdut un prieten motociclist, un pic de gaz si placerea de a conduce un model mai nou de motocicleta l-au costat viata, desi la inceput avea un kawa de 400cc si spunea ca nu va merge tare pt ca nu ii place viteza.

Cat de curand sper sa ma hotarasc iar directia pe care o voi urma sper sa inceapa cu 125cc si sa raman acolo, ca vorbele acelea cu (stai ma linistit ca nu merg tare) este pentru cine nu s-a urca nicio data pe un motor adevarat, este pacat ca acel sentiment de placere care il gasesti in ture mari de multe ori se sfarseste tragic sau cu sechele si tije + zeci de operatii (de cele mai multe ori ai nevoie de abonament pentru operatii). Rugamintea mea este ca la schimbarea de benzi face-ti ca la carte semnal 50m dupa care va bagati, stiu ca suna aiurea dar motociclistul din spate sigur va frana sau sigur nu va mai accelere in continuare, folositi oglinzile si nu mergeti pe principiul ca aveti timp, cand ai moto in oglinzi la departare chiar si pe acceleratia ta, te ajunge in 2 secunde. Conduce ti cu grija si ne vedem in trafic.