Jump to content

Recommended Posts

sal. in urma cu o sapt am schimbat debitmetrul si kit-ul de ambreiaj...cand calc pedeala la podea nu se intampla nimic pt o sec chiar doua... dupa care incepe sa se simta foarte incet acceleratia... (i-am schimbat debitmetru si acum pot sa zic ca, cateodata are reactie imediata, dar deseori mi se intampla acelasi lucru...in orice caz, se simte o ameliorare...) daca incerc sa plec de pe loc, fara scart, la limita imi da in nas in ultimul hal si ma zdruncina de-mi sar capacele si cand deseori cand o calc se tureaza in gol...masina ramane pe loc, dar zgomotul si acul turometrului urca.... (astea se intampla dupa ce am schimbat kit-ul de ambreiaj complet de la sachs) nu stiu ce sa mai ma fac... pe tester nu-mi da nici o eroare dar masina zic eu ca nu are mai mult de 100 caluti in loc de 146 cat ar trebui sa aiba... nu stiu ce naiba sa mai ma fac si unde sa o mai duc.

P.S. 2 zile dupa ce i-am schimbat kit-ul de ambreiaj a mers super... urmand ca dupa sa-si revina la stadiul dinainte... aaah

si era sa uit... inainte sa-i schimb debitmetrul imi consuma 14-16 % in bucuresti in mers de pensionar. acum, dupa ce l-am schimbat (adevarat ca mi-am schimbat si stilul de condus...) imi ia 18-20 %...mie nu mi se pare nomal... totusi.... ma poate ajuta cineva ?

Cine ti-a schimbat ambriajul? se poate sa nu fii pus furca bine din moment ce spui ca se tureaza in gol. Volanta in ce stadiu era? ti-a verificat-o?si eu am patit acelas lucru am schimbat ambriajul degeaba imi patina dar devina era gidajul de la furca rupt si nu mai debraia cum trebuie. Mai bine du-o la un mecanic bun.bafta

deci, am pus-o pe 2 testere... primul care mi-a dat cum ca ar fi debitmetrul...l-am schimbat si m-am dus in alta parte sa o pun pe tester... acolo mi-a dat 2 erori. cik de la 2 senzori de temperatura, unul pe ventilator si unul de la motor, dar temperatura e stabila.... ma rog, nici o alta eroare. am fost ieri la un prieten care a muncit la bavaria si acum are service; dupa 2 ore de verificari imi da rezultatul masina nu are decat bascula+pivot fata... la care il invit sa faca o tura cu ea.... dupa ce se intoarce imi da verdict-ul patineaza ambreiaju si debitmetrul e dus...hmmm.... aceste 2 lucruri tocmai ce le-am schimbat !!! la care a ramas gura casca... deci nu stiu ce naiba sa mai fac, masina incepe sa mearga din ce in ce mai prost pe zi ce trece: se accelereaza in gol, delay-ul de la pedala de acceleratie incepe sa creasca... si colac peste pupaza, azi e ultima zi in care mai pot sa circul cu ea ca-mi expira numerele provizorii si pana o sa-mi iasa nr si actele mai sta pe bara o sapt....

Si eu am cam aceeasi problema tot la E46 318i din 2002, doar ca nu am apucat sa schimb inca debitmetru si mi se pare ca patineaza putin si ambreiajul. Daca descoperi problema da-mi shi mie un PM. Bafta in continuare!

• 3 months later...

Cam aceeasi problema si la mine . Scoateti cablul de la debitmetru si vedeti daca simtiti vreo diferenta . Atunci cand il scoateti merge in safe mode dar daca e de acolo ar trebuii sa traga mai bine . Eu i-am schimbat senzorul de la debitmetru = 330 RON BOSCH am fost la un prieten mi-a resetat errorile apoi am mers 5-10 km si si-a revenit , a durat pana si-a citit el "hartile" . Alte simptome .. imi consuma mult .. nu depaseam 180 .. la plecarea de pe loc trebuia sa trec de 2500 de ture sa se simta ca trage .. f f puturoasa si imi dadea si in nas . \

Dupa ce incercati anuntati pe forum va rog