Jump to content

nelamuriri motoare si instalatie electrica

florentincristea

Recommended Posts

care este diferenta intre motorul de pe 318 d din 2003 si 320 d din 2003. e acelasi motor? ce se poate face ca un astfel de motor 318 d sa il faci 320 d? se poate? si alte intrebari ar fi despre instalatie electrica. daca masina are doar 2 geamuielectrice, exista cablajul acolo ca sa faci modificarea pentru 4 geamuri electrice? aceeasi indtrebare despre cablajele pentru scaune incalzite. astept cu nerabdare raspunsurile la intrebari. multumesc.

pe realoem ar fi cam acelasi motor adica M47N, insa cineva spunea ca e diferenta doar de turbo si ca se poate face transformarea. e adevarat?

Edited by florentincristea

ca sa faci 318d in 320d.. 318d-u trebuie resoftat cu softu de 320d.. si e aceeasi masina, de turbo slabe sanse.. sa fie diferenta, daca tii cont ca turbo pe 525d si 530d... este acelas.. doar Part numberu difera si aici e difereta si de cmc, Dan98 poate confirma ca el a facut operatia. deci 318d ar trebui doar resoftat Edited by Lifestyle

o sa mai fac cercetari in privinta asta pt ca are cineva un 318 d si ma gandeam sa l iau ca m am saturat de al meu. dar il voi lua numai daca pot face modificarea la motor in principal si secundar daca pot modifica si instalatia electrica pentru scaune incalzite si geamuri electrice spate.

lifestyle se pare ca tu ai dreptate. am vorbit cu un coleg care face resoftari, testere, reparatii si mi a spus ca singura diferenta e in soft si ca se rezolva resoftand. astfel se va ajunge la aceeasi putere de 150 cp sau chiar peste. ideea se aplica si la 320 d de 136 cp din cate spune el. mai poate da din soft aproximativ 33 cp. asta ar insemna 169 cp la 320 d din 99. este oare adevarat ce mi s a spus, exista riscul de a face o boacana in loc de un lucru bun? am fost incantat de 320 cu 150 cp si vreau si eu, dar cum e mai bine numai dumnezeu stie. sa schimb masina cu un 318 si sa l resoftez, sa iau 320 de 150 sau sa resoftez 320 ul meu?

piesele sunt aceleasi...diferentele sunt de marketing..

Ciupanezu: sunt 99% sigur.. daca te consoleaza cu ceva....

Calin la 1 motor cu aceeai cmc.. din acelas an , nu fac ei 1000 de variatiuni.. ptr client mai sarac sau client mai cu bani... e vorba de marketing ,se poate vedea la MB la 2.2 CDI-uri acelas motor diferenta de 90 cp.. intre cel mai ieftin si cel mai scump..