Jump to content
Intalnire BMW Club 2025, hai si tu! Acum votam locatia si luna cand va avea loc. ×

achizitie BMW E 60 520 i - sfaturi

ducural

Recommended Posts

In prezent conduc un Audi A4 1.9 tdi din 2003. Pana acum 2 luni am fost un adept incontestabil al marcii Audi, moment cand am mers cu un E 60 525 d. M-am indragostit de BMW. Ma pis pe el de Audi, orice s-ar zice de bine. Sunt foarte multumit de masina pe care o am, dar voi intra de curand in clubul detinatorilor de BMW, si acest lucru ma bucura foarte mult. Deja am pus anunt pe masina si am deja cateva cereri pt a o vinde.

M-am saturat de sigla de AUDI pe care o vad zilnic pe volan.Vreau sa o schimb pe cea de BMW.

Sunt decis sa-mi cumpar un 520 i, incepand cu 2004, dar am auzit pareri pro si contra vis-a-vis de motorizare. Tin sa mentionez ca nu ma intereseaza diesel, pentru simplul fapt ca pe an fac undeva la maxim 6000 km. Multi spun ca motorul de 2000 benzina ar fi foarte mic pt E60 (lucru care ma irita f tare, mai ales datorita faptului ca aceste vorbe le aud din partea unor detinatori de Logan, Golf 4, Hyundai Akcent, care nu stiu BMW decat din auzite).

Este chiar atat de slaba aceasta motorizare (vorbim totusi de 170 CP) ?

De ce vreau 520 i ? Pentru ca este mai ieftin la acizitie.Asta este sg motiv.

Astept recomandarile voastre, tinand cont ca vreau sa ma incadrez undeva la 18 mii EURO.

Va multumesc anticipat!

e bun 520i dar e mai bun 530i la consum esti tot acolo, impozitul si asigurarea sunt ceva mai mari in al 2-lea caz.

daca iti iei bmw iati cu multe dotari, nu o sati para rau deloc de bani dati,

p.s.

un bmw bun e60 nu gasesti,bun, la suma la care te gandesti tu 18000eu, mai bine mai privesti un pic inelele de pe volan pana mai strangi ceva ca sa-ti iei o masina buna, nu de alta dar pe urma o sa mergi pe forum la audi si o sa vorbesti de rau marca noastra

520i pe e60 nu ma prea incanta, are 4 cilindrii(nu are sound-ul unui 6 in linie), masina este destul de grea si nu vei simti bmw in adevaratul sens al cuvantului, i-ati un 525i(6 in linie) si nu vei regreta,s-ar putea sa ai noroc sa te incadrezi in 18 mii. Bafta, si nu mai folosi cuvinte triviale pe forum.

PS: Cred ca din cauza asta Dan98 a fost un pic cam dur.

520i pe e60 nu ma prea incanta, are 4 cilindrii(nu are sound-ul unui 6 in linie), masina este destul de grea si nu vei simti bmw in adevaratul sens al cuvantului, i-ati un 525i(6 in linie) si nu vei regreta,s-ar putea sa ai noroc sa te incadrezi in 18 mii. Bafta, si nu mai folosi cuvinte triviale pe forum.

PS: Cred ca din cauza asta Dan98 a fost un pic cam dur.

Are 6 ( sase ) .

Salut!

Acum am vazut raspunsurile voastre. Tinand cont ca eu 80 % din km pe care ii fac sunt pe oras, de ce nu ar fi potrivit un 520 i ? Mai ales ca pe saptamana nu fac mai mult de 100 km : drum serviciu - casa si putin in week-end.

N-am fost dur mãi :twoup: A zis cã el se "piºã" pe Audi 1.9 TDi dar vrea cel mai ieftin BMW benzinar. Eu i-am recomandat un E200 CDI Classic bej.

in loc sa ma incurajezi sau sa ma inveti ce sa fac si sa imi dai niste sfaturi, ma iei la misto. De asta am intrat pe forum, fiindca aveam nevoie de sfaturi de la niste avizati. Dar in fine!

eu am avut aproape un an 520i e60 din 2004 cu 52000km la bord si am fost multumit de el

de tras trage insa nu ai senzatii tari ca intr un 530i sau 530d

consuma cam mult in oras dar afara esti foarte in regula cu el .. dar sa nu te astepti la ceva spectaculos ... oricum e mai bun de 100000000 de ori decat audi poti sa stai linistit in privinta asta :twoup:

Ia-l. Eu l-aÂş lua steptronic 520i-ul.

Salut! asa mai merge! mi-a mai venit inima la loc!

merci ca ai avut timp sa-mi raspunzi!

Acum ai vorbit serios sau nu? Ca nu mai stiu cand vorbesti serios si cand nu.

Sa stii ca orice sfat e bine venit, ca nu am avut niciodata un BMW, si chiar nu stiu ce inseamna BMW, decat din auzite sau vazute. Nu am experimentat niciodata un BMW.

Merci mult si mai astept alte sfaturi de la tine.

eu am avut aproape un an 520i e60 din 2004 cu 52000km la bord si am fost multumit de el

consuma cam mult in oras dar afara esti foarte in regula cu el .. dar sa nu te astepti la ceva spectaculos ... oricum e mai bun de 100000000 de ori decat audi poti sa stai linistit in privinta asta :twoup:

Salut!

Merci pentru parere, mai ales ca vine de la cineva care a detinut ceva ce vreau sa-mi cumpar. De consum nu prea imi pasa, din moment ce fac pe zi un drum pe doar 6 km (casa -serviciu - casa). Cu masina actuala am facut intr-un an si o luna doar 4500 km. Chiar nu am drumuri lungi de facut, deci nu ma intereseaza consumul, ci mai mult pretul de achizitie. Si cum 520 i este mai ieftin la achizitie, m-am orientat la asa ceva. De ce sa dau in plus vreo 1500 sau 2000 pe un diesel, avand in vedere km pe care ii fac in decurs de 1 an.

Zi-mi si mie un consum la un 520i, te rog. Am auzit mai multe pareri, dar cred ca tu esti cel mai avizat, din moment ce tu ai avut asa ceva. Referitorl a stilul de condus, am unul foarte linistit, chiar excesiv de linistit.

Salut!

Merci pentru parere, mai ales ca vine de la cineva care a detinut ceva ce vreau sa-mi cumpar. De consum nu prea imi pasa, din moment ce fac pe zi un drum pe doar 6 km (casa -serviciu - casa). Cu masina actuala am facut intr-un an si o luna doar 4500 km. Chiar nu am drumuri lungi de facut, deci nu ma intereseaza consumul, ci mai mult pretul de achizitie. Si cum 520 i este mai ieftin la achizitie, m-am orientat la asa ceva. De ce sa dau in plus vreo 1500 sau 2000 pe un diesel, avand in vedere km pe care ii fac in decurs de 1 an.

Zi-mi si mie un consum la un 520i, te rog. Am auzit mai multe pareri, dar cred ca tu esti cel mai avizat, din moment ce tu ai avut asa ceva. Referitorl a stilul de condus, am unul foarte linistit, chiar excesiv de linistit.

mie imi consuma destul de mult .. dar stau in bucuresti in centru si oriunde m as duce trebuie sa iau aglomeratia in" freza "

deci un condus normal .. un pic agresiv maxim 13l/100 km .. iar daca mergi lejer maxim 12-12.5 l/100 km si in afara e foarte bine 8-9l .. "era "caci l am vandut

acum am un 530da si imi consuma cu mult mai mult .15-16l/100 km in oras .. uneori chiar 20l dar ai satisfactia ca trage foarte bine .. senzatii de lift in stomac si "goluri" la buzunar :twoup:

Salut!

mie imi consuma destul de mult .. dar stau in bucuresti in centru si oriunde m as duce trebuie sa iau aglomeratia in" freza "

deci un condus normal .. un pic agresiv maxim 13l/100 km .. iar daca mergi lejer maxim 12-12.5 l/100 km si in afara e foarte bine 8-9l .. "era "caci l am vandut

acum am un 530da si imi consuma cu mult mai mult .15-16l/100 km in oras .. uneori chiar 20l dar ai satisfactia ca trage foarte bine .. senzatii de lift in stomac si "goluri" la buzunar :twoup:

Merci inca o data!

Eu sunt din Suceava. Ceea ce vreau sa subliniez, este ca nu am parte de aceiasi aglomeratie pe care o intampini tu. Si la km pe care ii fac eu zilnic, consumul este doar o problema secunda.

Daca am inteles eu bine, imi recomanzi 520i cu toata increderea, nu?

Merci mult!

Ne mai auzim!

consuma cam mult in oras dar afara esti foarte in regula cu el .. dar sa nu te astepti la ceva spectaculos ... oricum e mai bun de 100000000 de ori decat audi poti sa stai linistit in privinta asta :D

Salut!

acum am un 530da si imi consuma cu mult mai mult .15-16l/100 km in oras .. uneori chiar 20l dar ai satisfactia ca trage foarte bine .. senzatii de lift in stomac si "goluri" la buzunar :D

Merci inca o data!

Eu sunt din Suceava. Ceea ce vreau sa subliniez, este ca nu am parte de aceiasi aglomeratie pe care o intampini tu. Si la km pe care ii fac eu zilnic, consumul este doar o problema secunda.

Daca am inteles eu bine, imi recomanzi 520i cu toata increderea, nu?

Merci mult!

Ne mai auzim!

Revin cu 2 intrebari: - cand si cu cat ai vandut BMW -ul si crezi ca as putea sa-mi gasesc ceva ca lumea cu 18.000 EURO, asta fara taxa si celelalte cheltuieli? 18 mii sa fie numai pretul masinii cu tot cu TVA.

da . iti recomand cu toata increderea .. este o masina usor de intretinut si "sfanta" fiind benzinar .. si nu face ca un autobuz diesel.

eu am vandut masina mea in iunie 2007 cu 22000 euro la piatra neamt si oamenii ma suna si ma mai intreaba unele chestiuni si sunt f multumiti de ea

eu am vandut o la 65000 si acum o luna cred ca avea 100000km si merge impecabil.. deci un motor foarte fiabil

poti sa ti cumperi din germania la 16500-17500 euro linistit un 520i

La 18-19K E gasesti un 520i E60 Manual destul de bun in DE. Si chiar si pe la noi prin tara.

520i E60 are motor de 2,2L 6 in linie si de cai. Motorul trage destul de bine mai ales cu cutia manuala. Daca alegi steptronic performantele sunt cam aceleasi insa senzatia de "gol in stomac" cam dispare pt ca schimbarea treptelor se face foarte lin!

Sunetul e la fel de spectaculos in ture cum e la 2,5/3.0, iar la drum intins (sau pe loc) este extrem de silentios, la ralanti abia iti dai seama ca functioneaza.

Masina e mult mai bine izolata ca Audi, se tine mult mai bine pe sosea, in curbe si pe autostrada.

Daca ai steptronic, deja este confort dus la maxim, insa in Suceava traficul e ca Sambata noaptea la ora 24.00 in Bucuresti, deci nici cea manuala nu te va obosi prea tare.

Consumul nu este ca cel al unui A4 1.9Tdi, insa nici nu te rupe la buzunar decat daca o forjezi destul de tare prin oras.

Este foarte spatioasa si cu toate astea se conduce foarte usor, mai ales daca ai PDC care este cu adevarat necesar si pe mine unu ma ajuta extrem de mult.

Ca dotari speciale recomandate ca "must have": PDC (parc distance control), Confort Seats (cele standard sunt ok, insa au putine ajustari), Xenon, sistem audio Hi-Fi sau Logic 7 ( pt ca sistemul audio standard e cam precar), Cruise Control si ce-ti mai doreste inima. Navigatia poate fi si Business si Professional ca tot nu o poti folosi in tara deoarece Romanaia nu exista pt ei pe harta Europei asa ca tot cu Mio/Garminu-ul stai in geam.

Ar mai fi multe altele, insa sunt cam greu de gasit 520i-uri cu toate dotarile posibile cum ar fi Head-up display, Dinamic Drive, Active Stearing etc, pt ca e un model entry-level ...si nici nu te-ai incadra in cei 18-19K Euro...

Bafta !

La 18-19K E gasesti un 520i E60 Manual destul de bun in DE. Si chiar si pe la noi prin tara.

520i E60 are motor de 2,2L 6 in linie si de cai. Motorul trage destul de bine mai ales cu cutia manuala. Daca alegi steptronic performantele sunt cam aceleasi insa senzatia de "gol in stomac" cam dispare pt ca schimbarea treptelor se face foarte lin!

Sunetul e la fel de spectaculos in ture cum e la 2,5/3.0, iar la drum intins (sau pe loc) este extrem de silentios, la ralanti abia iti dai seama ca functioneaza.

Masina e mult mai bine izolata ca Audi, se tine mult mai bine pe sosea, in curbe si pe autostrada.

Daca ai steptronic, deja este confort dus la maxim, insa in Suceava traficul e ca Sambata noaptea la ora 24.00 in Bucuresti, deci nici cea manuala nu te va obosi prea tare.

Consumul nu este ca cel al unui A4 1.9Tdi, insa nici nu te rupe la buzunar decat daca o forjezi destul de tare prin oras.

Este foarte spatioasa si cu toate astea se conduce foarte usor, mai ales daca ai PDC care este cu adevarat necesar si pe mine unu ma ajuta extrem de mult.

Ca dotari speciale recomandate ca "must have": PDC (parc distance control), Confort Seats (cele standard sunt ok, insa au putine ajustari), Xenon, sistem audio Hi-Fi sau Logic 7 ( pt ca sistemul audio standard e cam precar), Cruise Control si ce-ti mai doreste inima. Navigatia poate fi si Business si Professional ca tot nu o poti folosi in tara deoarece Romanaia nu exista pt ei pe harta Europei asa ca tot cu Mio/Garminu-ul stai in geam.

Ar mai fi multe altele, insa sunt cam greu de gasit 520i-uri cu toate dotarile posibile cum ar fi Head-up display, Dinamic Drive, Active Stearing etc, pt ca e un model entry-level ...si nici nu te-ai incadra in cei 18-19K Euro...

Bafta !

Merci mult pentru sfaturi! Chiar imi sunt de folos.

Eu plecasem chitit sa iau un 520i, insa la Dealer am avut ocazia sa aleg intre un 520i si un 525i fara piele, cu Navi Bus si mai putini kilometrii!

Am ales 525i-ul dupa cum se vede si de atunci am o senzatie exlelenta de prospetime si "uscatime" .... :twoup:

Daca insa esti genul de om care sta in banca lui pe sosea pt ca are scaunelul atasat pe bancheta din spate si sotia langa el, apoi te poti multumi cu un 520i care sa se incadreze in banii tai! Nu te va dezamagi nicicum sa sti!

Insa Ciupi are dreptate, ar fi bine sa incerci cele trei modele sa vezi care iti convine mai mult (520i, 525i si 530i) si atunci sa decizi daca merita pt tine intr-adevar sa mai astepti pt a lua un model superior sau sa ramai la 520i !

Da...si la deal poti sa o impingi...! Asta daca nu aveti dealuri din alea pe care le "urca" masina singura! :twoup:

salut!

Consumul chiar nu ma intereseaza mai deloc, avand in vedere numarul de km pe care ii fac zilnc. In decurs de peste un an am facut 4500 km cu masina pe care o am.

Da...si la deal poti sa o impingi...! Asta daca nu aveti dealuri din alea pe care le "urca" masina singura! :twoup:

salut!

Consumul chiar nu ma intereseaza mai deloc, avand in vedere numarul de km pe care ii fac zilnc. In decurs de peste un an am facut 4500 km cu masina pe care o am.

De ce aleg 520 i ? Pentru ca este mai ieftin la achizitie, si din cate am aflat de la voi pot gasi ceva bun la 18 mii pe care ii am acum!