Jump to content

cutie manuala de v8 pe v12?

Sc0OTeR

Recommended Posts

ce ce? un preten vrea sa faca un proiect cu un motor v12 de 5000 pe urs si nu vrea cutie automata si are la dispozitie o cutie manuala de pe v8 4.4 de pe un e38 si intrebarea e daca se pupa sau nu. in caz ca nu se pupa, nici macar cu o flansa sau ceva, singura varianta ramane cutia manuala de pe seria 8. in concluzie, inca astept un raspuns de la cineva care stie ce vorbeste :twoup:

• 3 weeks later...
un preten vrea sa faca un proiect cu un motor v12 de 5000 pe urs ..

1.Nu cred ca incape un astfel de motor in compartimentul motor al ursuletului

2.Ambreiajul ala e facut sa reziste la un anumit cuplu.Din cauza asta motoarele peste 3 litri au cutii automate mai toate cu f putine exceptii.Deci se poate pune dar ambreiajul se va uza mai repede.

3.Motor de 5000 pe un urs de 900kg?!?Wow!!!!!Vrea sa decoleze cumva?

4.Modele mai vechi de seria 3 sunt foarte nesigure in caz de accident.Principala lor hiba este deplasarea posterioara a volanului la impact frontal(te striveste intre spatarul scaunului si volan).Deci,combinatia : motor super puternic + caroserie de E30,mi se pare de-a dreptul sinucigasa.Primul bmw seria 3 relativ sigur a fost modelul e46,actualul e90 fiind un adevarat tanc.Spremare deosebire de astea 2,E30 si E36 sunt foarte subrede la caroserie si nesigure :

http://www.euroncap.com/carsearch.aspx?mak...c1-3a9055c534ca

Din pacate singura contributie pe care o pot aduce topicului e o sugestie. Sincer provocarea tehnica e prea mare si nici nu vad scopul, V12-le de 5L avand 300CP si fiind inferior in forma stock 3.8-ului I6 de 340CP de pe M5 E34. Asta s-a dovedit de multe ori ca se poate adapta usor pe E30, existand in Bucuresti unul chiar turbo. E si mai usor, cu ceva artificii permitand oarecum pastrarea manevrabilitatii deosebite a E30-ului. Singurul dezavantaj e ca e mai scump, in timp ce V12-le il iei probabil cu 2000E cu tot ce ai nevoie sa il faci sa mearga, motorul de pe M5 e cam dublu; e unul de vanzare aici, daca il intereseaza pe prietenul tau.

am postat la poze bmw , imagini cu un e30 cu motor v12 .... probabil vor trebui facute modificari ptr cutie la nivelul tunelului ( construit altul ... a facut un prieten de-al meu o modificare la fel pe un opel )...in rest probabil ca masina va avea nevoie de niste frane foarte bune ( cele stock le poti arunca garantat) , si probabil ca la capitolul stabilitate va fi 0( zero) .....si trebuie sa rezolve si problemele cu puntea spate care va fi foarte usoara si cuplul de v12 cred ca o sa .....creeze una -doua probleme...

de facut se face , cu grija , timp si pricepere... ( iar diferentele nu au fost foarte mari intre motorul de 4,4 si cel de 5 ... )

S-au pus pe mai multe E30-uri motoare V12, nu este chiar atat de greu daca mecanicul este priceput.

Eu as lua un motor de 2.5 24V si l-as supraalimenta, este o solutie mai eficienta si greutatea nu creste foarte mult pe puntea fata.

Nu degeaba cei care au motor de M5 E34 nu prea au aderenta la plecare.

• 2 years later...

Salut, dupa cum spune si titlul, sunt interesat daca se poate pune cutia manuala de pe v8 (4.4 sau care o mai fi manual) pe v12-le de 5.0 de pe e32. si in cazul in care e nevoie de modificari, in ce constau acestea. merci;)

salut.scz ca ma bag in seama dar vad ca lumea cam o ia razna.Nu poti pune cutie de v12 pe v8 noi modificam masini ptr drift si crede`ma ca stiu ce vorbesc.poti pune cutie doar de v12 pe motor de v12 si cutie de v8 pe motorul v8.Pentru baiatu care are un bmw cu motor de 1600cm sa nu mai vorbeasca ca nu iti intra motorul de 5000 in compartimentul motor la e30.Intra cu putine modificari ii pui si turbo;).O zi buna si scz ca m`am bagat in seama.

salut.scz ca ma bag in seama dar vad ca lumea cam o ia razna.Nu poti pune cutie de v12 pe v8 noi modificam masini ptr drift si crede`ma ca stiu ce vorbesc.poti pune cutie doar de v12 pe motor de v12 si cutie de v8 pe motorul v8.Pentru baiatu care are un bmw cu motor de 1600cm sa nu mai vorbeasca ca nu iti intra motorul de 5000 in compartimentul motor la e30.Intra cu putine modificari ii pui si turbo;).O zi buna si scz ca m`am bagat in seama.

din 2008 si pana acum eu cred ca si-a dat seama daca merge sau nu merge. tu ce zici? :frantics:

• 3 weeks later...

Daca tot modificati masini pentru drift , te rog fa putina documentare si ai sa ramai uimit , sa vezi cate adaptari din punct de vedere tehnic , se pot face :) , orice e posibil daca ai imaginatie si buget. Am vazut motor de m5 turbo e34 cuplat cu o cutie manuala 6 trepte de bmw e60 diesel , de asta ce mai spui? :)

ps: sper sa nu te supere postul meu , dar mie personal mi ar fi fost rusine sa afirm ca modific masini pentru drift si apoi sa spui ca e imposibil din punct de vedere tehnic aceasta modificare :)

Edited by DEVIL's Style

chiar nu trebuia sa te bagi in seama dupa 3 ani, cred ca a rezolvat omu' intre timp