Jump to content

316 i 1993, aer cald in loc de aer rece

dallexxis

Recommended Posts

salut,

masina este un 316i din 09.1993. imi baga aer cald in loc de aer rece cand dau drumul la ventilatie (fireste nu are aer conditionat). sunt rezonabil, nu ma astept sa imi inghete picioarele doar din ventilatie, dar este normal ca aerul sa fie mai cald decat cel de afara, indiferent ce inseamna asta (vara, iarna etc...tot nu da aer rece ).

a doua nelamurire, desi nu stiu daca isi are locul tot in acest topic: am citit pe formul despre debitmetru...dar cum parerile sunt impartite, concluzia nu o pot trage singur...1.dauneaza sau nu motorului dc merg cu mufa de la debitmetru scoasa? la ralanti dc scot mufa, merge mai rotund, plus ca se simte si o crestere a nr de turatii...(ex: fara debitmetru, la ralanti, sta la 1000 rpm si merge "rotund"...daca bag mufa, se coboara la 7-800 rmp si parca nici nu merge klumea.) o fi sau nu placebo, mi se pare si ca trage mai bine fara debitmetru decat cu el on... treaba e ca atunci cand nu are debitmetru, parca se aude un fashait, dar nu ma intrebati de unde. cand pun debitmetru nu mai fashaie.

am schimbat debitmetrul cu unul sh dar problema e aceeasi. debitmetrul de pe ea nu este cel original asa ca nu stiu ce cod ar avea..etc. 2.cum as putea afla exact ce debitmetru imi trebuie?

va multumesc pt timpul acordat

Guest lacusta
Aerul care intra in masina trece pe langa obiecte fierbinti: caroserie conducte etc si preia o parte din caldura degajata de acestea. Treaba cu debitmetrul este in felul urmator: daca scoti mufa motorul merge folosindu-se de o harta standard iar daca bagi mufa regimul de functionare este ales in functie de senzorii montati pe motor printre care si debitmetrul. Daca debitmetrul este defect calculatorul de motor citeste date eronate si arderea nu mai buna.

Aerul care intra in masina trece pe langa obiecte fierbinti: caroserie conducte etc si preia o parte din caldura degajata de acestea. Treaba cu debitmetrul este in felul urmator: daca scoti mufa motorul merge folosindu-se de o harta standard iar daca bagi mufa regimul de functionare este ales in functie de senzorii montati pe motor printre care si debitmetrul. Daca debitmetrul este defect calculatorul de motor citeste date eronate si arderea nu mai buna.

dap...fenomenul il inteleg...am citit ce s-a postat...ce nu pot face este sa concluzionez:...dauneaza sau nu motorului dc se merge fara debitmetru?