Jump to content

A4 vs seria 3

edit

Recommended Posts

eu am condus un a4 de 2.0 tdi manual si un a4 de 2.7 tdi automat la drivetest la cluj.....deci......nu e urat, si asa e o masina....dar interiorul ma obosit...mi se pare complicat desi iti ia ochii la prima vedere...mau obosit ceasurile de bord, butoane peste butoane etc.....no detras trage,,,ce are 140 de cai...e noua trage de numa....darrrrrrrrrrrrr are tractiunea fata si in virajele stranse care erau acolo, ca a fost amenajat un circuit, era varza masina...subvira sau supravira, nu stiu care era ter,menul, adika mergea drept daca intram tare in curba cu rotiile viorate si in treapta a doua........frana de mana la buton=vrajeala....in rest no nu ai ce zice....depinde si de model...modelul testat era echipat destul de bine....modelul de 2.7 tdi automat era leher de condus si destul; de puternic dar de asemenea in curbe penal cu tot cu esp-ul scos.....fix pix.....sincer sa am de ales intre audi a4 si seria 3 as lua seria 3 sedan....nu mi se pare urata masina chiar deloc.....mai degraba designul lui audii e penal care vrea sa impresioneze si sa iasa in evidenta si asa mai departe si nu are cu ce........no...ca finisaje era ok masina.....era de calitate desi nu imi mai amintesc bine chestiile astea ca ma uitam l;a motor si la cutie si eram atent la astea......dar iti dai seama ca la banii aia ai finisaje calumea.......zgomot si vibratii nu sunt.....are lag de diesel turbo...cam atata imi amintesc.......no bmw nu am avut ocazia sa conduc decat un seria 3 versiunea 318d......ala de 143 de cai sau cat are.......sincer mai imopresionat am ramas de seria 3 decat de a4......si asta nu ca am seria 3......dar nu ma fascineaza audi.....coupeul de la seria 3 e frumos normal si iarasi este peste a5 care e nutuncanos, rotund stilul audi dar ceva mai agresiv.....nu as da banii pe masina aia....leduriile nu ma imporesioneaza de nici un fel......in fine.....alte detalii nu imi mai amintesc acuma daoar ca era sa intru cu ambele modele audi in jaloane din cauza subvirarii.......penibil :twoup:

• Replies 355
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Atunci arata-mi tu un BMW de 1.8 benzina (sau diesel) care se tine de 1.8T :twoup: ).. Vorbesc de vechiul 1.8T nu de asta noi FSI... asta nu stiu cum merge. De abia se tine 320i de 2.2..

Este normal sa compari un motor de 1.8 supraalimentat cu un motor de 1.8 aspirat?

Nu.. dar voiam sa subliniez ca totusi audi nu sta chiar asa de rau la capitolul motoare cum vor unii de pe aici sa para. Pur si simplu nu e gandita ca masina sport 100%, ceea ce pt unii inseamna un compromis..Oricum sunt masini bune.

Atunci arata-mi tu un BMW de 1.8 benzina (sau diesel) care se tine de 1.8T :twoup: ).. Vorbesc de vechiul 1.8T nu de asta noi FSI... asta nu stiu cum merge. De abia se tine 320i de 2.2..

Este normal sa compari un motor de 1.8 supraalimentat cu un motor de 1.8 aspirat?

Nu.. dar voiam sa subliniez ca totusi audi nu sta chiar asa de rau la capitolul motoare cum vor unii de pe aici sa para. Pur si simplu nu e gandita ca masina sport 100%, ceea ce pt unii inseamna un compromis..Oricum sunt masini bune.

tractiunea fata strica tot la audi......tottttttttttttttttttttt

Audi A4 Avant 2.7 TDI DPF 2007 179 cp... fata de 320d.. 2.0 si 177 cp..

Audi 2.5 tdi de 163 cp... fata de 320d 177 cp..

Edit: pune site in engleza.. ala e www.audi.de comparatii gen.. in audi intra 4 plase in bmw intra 3... ce teste sunt alea cand motoarele mai sus prezentate sunt varza ? 2,7 TDI 179 cp si un biet 2.0 D are 177 ?? sau 2.5 TDI 163 cp fata de 2.0 D de 177 cp ?

Ce masini vrei sa vinzi aici ma ?? ai de mine a4 modelu nou de 2.0 TDI numa 143 cp are ? sa stiu cum sa-i abordez pe sosea, ai de mine ma.. deci in general lumea are TDI.. putini au TFSI.., cand vedeam ceva audi model nou pe sosea le acordam putin respect ca ma gandeam ca no daca la bmw un amarat de motor de 2L are 177 cp.... avioanele astea sigur tot pe acolo au.. imi iau respectu inapoi :twoup:

Hai serios ma asa se prezinta audi in anul 2008 ? 2.0 TDI 140 cp 2,7 TDI 179 cp ???

Edited by Lifestyle

Nu sta atat de bine ca si BMW la capitolul motoare, asta-i clar.

Probabil.. insa noul 2.0T de 211 CP si 350NM ma incanta(deoamdata cifrele doar)..

@Lifestyle: exista si 2.0TDI de 170CP.. Cel putin la modelul precedent. 2.5TDI iese din discutie, e motor vechi, inlocuit de 2.7TDI 190CP

Edited by ryso

tractiunea fata strica tot la audi......tottttttttttttttttttttt

spunea cineva mai sus ca audi nu sta atat de bine la motoare ca si bmw. sunt de acor si in acelasi timp sustin ca audi recupereaza distanta rapid.

intr-adevar la audi tractiunea fata poate fi blamata pt caracterul subvirator al masinii insa dati un search pe google dupa "audi vectoring system". de asemenea se pare ca in testele compartive facute de nemti lucrurile nu prea mai stau la fel ca inainte cand este vorba de noul A4.

daca audi avea tractiune spate era destul de grav .

am mai gasit un test facut de nemti .

rezultatul este acelasi. mi se pare ciudat ca sunt destul de in fata niste masini care nu aveau ce cauta acolo.

http://www.auto-motor-und-sport.de/tests/v...testwertung.hbs

ca sa facem un exercitiu: gasiti voi un test comparativ in care sa fie noul A4 si in acel test sa fie batut de seria 3 pt ca eu nu am gasit. bineinteles testul trebuie sa fie facut de o tertza parte si nu de un organism care are legatura cu bmw

Nu sta atat de bine ca si BMW la capitolul motoare, asta-i clar.

Probabil.. insa noul 2.0T de 211 CP si 350NM ma incanta(deoamdata cifrele doar)..

@Lifestyle: exista si 2.0TDI de 170CP.. Cel putin la modelul precedent. 2.5TDI iese din discutie, e motor vechi, inlocuit de 2.7TDI 190CP

acuma m-am uitat pe mobile.de masini doar din 2007.. se pare ca e TDI-u normal prezent la 90% din romani si TFSI-u.. ceva extra... care ar fi mai breaz...creca-s motoarele de pe quattro...

Deci cum ziceam 2.0 TDI 140 cp... 2,7 TDI 179 cp.. modele 2007.... si un biet 320d.. 177 cp... sincer habar nu aveam.

ma edit: ce-i cu motoarele astea ma ??? 2.0 143 cp si 2,7 179 cp ??? fata de un 320d.. 2.0 de 177 cp ?

Edited by Lifestyle

Edit: pune site in engleza.. ala e www.audi.de comparatii gen.. in audi intra 4 plase in bmw intra 3... ce teste sunt alea cand motoarele mai sus prezentate sunt varza ? 2,7 TDI 179 cp si un biet 2.0 D are 177 ?? sau 2.5 TDI 163 cp fata de 2.0 D de 177 cp ?

Ce masini vrei sa vinzi aici ma ?? ai de mine a4 modelu nou de 2.0 TDI numa 143 cp are ? sa stiu cum sa-i abordez pe sosea, ai de mine ma.. deci in general lumea are TDI.. putini au TFSI.., cand vedeam ceva audi model nou pe sosea le acordam putin respect ca ma gandeam ca no daca la bmw un amarat de motor de 2L are 177 cp.... avioanele astea sigur tot pe acolo au.. imi iau respectu inapoi :twoup:

Hai serios ma asa se prezinta audi in anul 2008 ? 2.0 TDI 140 cp 2,7 TDI 179 cp ???

stimate , eu am vorbit cuviincios si te invit politicos sa mi te adresezi in aceeasi maniera.

eu ti-am prezentat aici niste fapte clare: peste 6 teste cu noul A4 in care seria 3 este batut mar in fiecare din cele 6 teste.

lumea te cam dezinformeaza pe aici.

upgrade-ul facut pt 2.7 tdi are 190 cp si 400 nm.

de asemenea va veni in scurta vreme pe piata un 2.0 tdi si 224 cp +450 NM

2.0 tdi si 170 cp cred ca se vinde deja in germania.

un alt 2.0 tdi care va fi pe piata in curand va avea 204 cp si 400nm exact ca motorul de bmw.

acuma m-am uitat pe mobile.de masini doar din 2007.. se pare ca e TDI-u normal prezent la 90% din romani si TFSI-u.. ceva extra... care ar fi mai breaz...creca-s motoarele de pe quattro...

sursele tale sunt total gresite. chiar daca te uiti la model 2007 ceea ce vezi tu acolo se refera la vechiul A4. noua generatie circula pe strazile din germania incepand cu ianuarie anul in curs.

mie imi place ca mentionezi de un motor vechi de acum 5 ani (2.5tdi-163 cp) in acelasi context cu unul de anul trecut (320d-177cp)

in fine , in testele de mai sus comparatiile sunt f echitabile . practic motorizarile sunt cele echivalente si concurente. 2.5 tdi nu apare pe acolo pt ca este un motor ce nu se mai fabrica pt audi de mult timp. probabil te uiti superficial pe linkuri. indivizii nu vorbesc numai de plase/sacose ci si despre motorare si caracter dinamic situatii in care audi invinge in cel putin jumatete din cazuri.

Edited by edit

eu ti-am prezentat aici niste fapte clare: peste 6 teste cu noul A4 in care seria 3 este batut mar in fiecare din cele 6 teste.

Probabil daca face plinul cu kerosen

stimate , eu am vorbit cuviincios si te invit politicos sa mi te adresezi in aceeasi maniera.

sursele tale sunt total gresite. chiar daca te uiti la model 2007 ceea ce vezi tu acolo se refera la vechiul A4. noua generatie circula pe strazile din germania incepand cu ianuarie anul in curs.

de ce nu te duci pe audi forum sau stuff like that ? nu mai arunca cu rahat in bmw.....esti enervant

pai sti cum e.. baga la comparat 318d.. .... si pune modelu 2008.. are 170 cp sau cat are.. si 320d are 177 cp... in 2009 apare faceliftu la 320d.. si 2.0d urca peste 190 cp.. linistit :twoup:

pai iti dai seama ? aia compara... 143 cp cu 143 cp.. pe ei nu-i intereseaza. cel mai bun 2.0 TDI si cel mai bun 2.0D...

Edited by Lifestyle

sincer nu am aruncat cu rahat ci am prezentat niste fapte. primele pers care au aruncat cu rahat au fost posesorii de bmw inca din primele posturi.

revin si spun ca de fiecare data in testele de mai sus s-au comparat motoasre cu puteri echivalente.

Edited by edit

surpriza:

si aici castiga audi A4

http://www.autozeitung.de/online/render.php?render=99399

Ma eu nu pricep ceva.Tot ce faci tu de cand ai postat topicul asta e sa dai linkuri catre site-uri care lauda audi si in care arata cum audi devanseaza "clar" BMW.De ce faci asta?

Poti fi convins ca sunt tot atatea site-uri pe net in care BMW are avans fatza de competitori,la fel si pentru Mercedes. Tu doar le-ai selectat pe cele care avantajeaza masina ta.

Cei care ti-au raspuns pana acum au vorbit din experienta proprie si au adus argumente, iar tu ai adus ca singur argument ceva de genul : uita -te aici sa vezi ce buna e masina mea www.etcetcetc. " Tu te iei doar dupa ce scrie in reviste si in manualul masinii? Sa nu imi spui ca A4 tau consuma cat scrie in hartii. Sau ca scoate suta exact cat scrie in "prospect". Una e sa conduci si alta e sa compari din reviste. Sunt curios daca (si poate ai sa faci un exercitiu de sinceritate) ai condus e90.

Inca ceva. Ai comparat mai devreme Audi si BMW cu MB. Nu te supara pe mine dar cu toate ca sunt posesor de BMW si tu de Audi trebuie sa recunosti ca MB e cu o clasa peste amandoua indiferent ce s-ar spune. Mercedes ramane Mercedes.

Nu stiu daca atunci cand ai deschis topicul te asteptai ca toata lumea sa sara si sa scrie "vai ce buna e masina ta!" Dar daca asa este, te-ai inselat amarnic. Aici sunt posesori BMW , fani BMW, care isi iubesc masinile si mai ales iubesc tractiunea spate. Ori din cate stiu eu, masina ta nu e dotata cu asa ceva.

Si ca sa imi exprim si punctul meu de vedere ontopic. Audi sunt masini "comerciale". Frumoase, rotunjoare, la unele e o placere sa le conduci la altele nu. BMW e mai mult pentru pasionati. Am condus destue masini pana acum dar raman la pararea conform careia "once you go BMW you never go back".

Hai noroc!

Edited by newguyintown

ma e absurd.. ce teste au facut aia.. au luat si au scris mare 1999 cmc.. de-o parte si 1999 cmc de cealalta parte.. si surpriza au luat motoru de 143 cp.. de la audi.. si cel mai naspa de la bmw.. naspa fata de 320d.. care are aceeasi capacitate cilindrica da 34 cp in plus... si au zis hai sa comparam :twoup:...

Asta e ca si testu cu M3 SR4 si Mercedesu ala bolund.. pai ce conteaza ca au toate in jur de 400 cp.. daca mercedesu rae motor de 6200 cmc ??? teste de 2 lei

Daca pricepeti cat de cat nemteste vedeti cate din rubricile alea.. se refera la carat de bagaje, spatiu in fata spatiu in spate.. si cate se refera la masina propriuzis ... si siguranta e bagat de 2 ori .. :twoup:)

salut!

m-am inscris pe acest forum pt a vedea ce parere au posesorii de bmw in special posesorii de seria 3 despre noul Audi A4. Sunt curios daca v-ati urcat in acea masina sau daca ati avut ocazia sa o conduceti sau sa mergeti ca pasageri. pareri despre design, finisari samd.

eu am aceasta masina de ceva timp si sunt multumit de ea.

Ma eu nu pricep ceva.Tot ce faci tu de cand ai postat topicul asta e sa dai linkuri catre site-uri care lauda audi si in care arata cum audi devanseaza "clar" BMW.De ce faci asta?

Poti fi convins ca sunt tot atatea site-uri pe net in care BMW are avans fatza de competitori,la fel si pentru Mercedes. Tu doar le-ai selectat pe cele care avantajeaza masina ta.

Cei care ti-au raspuns pana acum au vorbit din experienta proprie si au adus argumente, iar tu ai adus ca singur argument ceva de genul : uita -te aici sa vezi ce buna e masina mea www.etcetcetc. " Tu te iei doar dupa ce scrie in reviste si in manualul masinii? Sa nu imi spui ca A4 tau consuma cat scrie in hartii. Sau ca scoate suta exact cat scrie in "prospect". Una e sa conduci si alta e sa compari din reviste. Sunt curios daca (si poate ai sa faci un exercitiu de sinceritate) ai condus e90.

Inca ceva. Ai comparat mai devreme Audi si BMW cu MB. Nu te supara pe mine dar cu toate ca sunt posesor de BMW si tu de Audi trebuie sa recunosti ca MB e cu o clasa peste amandoua indiferent ce s-ar spune. Mercedes ramane Mercedes.

Nu stiu daca atunci cand ai deschis topicul te asteptai ca toata lumea sa sara si sa scrie "vai ce buna e masina ta!" Dar daca asa este, te-ai inselat amarnic. Aici sunt posesori BMW , fani BMW, care isi iubesc masinile si mai ales iubesc tractiunea spate. Ori din cate stiu eu, masina ta nu e dotata cu asa ceva.

Si ca sa imi exprim si punctul meu de vedere ontopic. Audi sunt masini "comerciale". Frumoase, rotunjoare, la unele e o placere sa le conduci la altele nu. BMW e mai mult pentru pasionati. Am condus destue masini pana acum dar raman la pararea conform careia "once you go BMW you never go back".

Hai noroc!

discutia a ajuns intr-un alt loc si era inevitabil lucrul asta.

chiar nu mi-am dorit asta insa de la inceput am fost luat cu faze ca bmw seria 3 are clase multe peste A4 si de asta am adus acele linkuri pt a arata contrariul.

intr-adevar la vechea generatie de A4, audi si-o lua rau peste nas insa acum lucrurile s-au schimbat si trebuie sa acceptati acest lucru cel putin pana va aparea noul seria 3 (probabil 3 ani). si chiar nu am dat linkurile care au avantajat audi ci am dat TOATE linkurile pe care le-am gasit si in care era testat noul A4 .

sursele mele au fost automotorundsport.de, autozeitung.de, autobild.de. intrati si voi acolo si daca gasiti un test comparativ in care seria 3 sa bata in A4 noua generatie eu vin la intalnirea clubului BMW si dau de baut la toti

ma e absurd.. ce teste au facut aia.. au luat si au scris mare 1999 cmc.. de-o parte si 1999 cmc de cealalta parte.. si surpriza au luat motoru de 143 cp.. de la audi.. si cel mai naspa de la bmw.. naspa fata de 320d.. care are aceeasi capacitate cilindrica da 34 cp in plus... si au zis hai sa comparam :twoup:...

life style. ce este asa greu de priceput?

oamenii au comparat motoare de 2000 cm cubi cu aceeasi putere adica 143 cp. oamenii nu au luat cel mai naspa motor de la bmw ci au luat motorul echivalent de la bmw.

cand va fi pe piata 2.0tdi de 170 cp il vor compara cu 320 d care are 177cp.

edit: si la generatia noua..de audi a4.. abia se tine de seria 3 generatie veche.. tinand cont ca la anu apare faceliftu unde la bmw inseamna cp in plus... din punctu meu de vedere la 24 de ani comparatia intre 2 masini o fac la design.. nu am spus clar ca e mai frumos a4 si la performante.. unde nu prea este de povestit in favoare la a4... uita-te la etalonu de la a4.. SR4-le in comparatia directa cu M3.. pe circuit a fost o diferenta de 4 (PATRU) secunde... M3 aspirat.. SR4 TURBO daca nu biturbo.. si ceva cmc in plus.. ce masini is astea ? uita-te si 63 amg-u impresioneaza .. din cauza ca are motor de 6200 cmc.. la performante de 4000 cmc.. e lucru normal ?

discutia a ajuns intr-un alt loc si era inevitabil lucrul asta.

chiar nu mi-am dorit asta insa de la inceput am fost luat cu faze ca bmw seria 3 are clase multe peste A4 si de asta am adus acele linkuri pt a arata contrariul.

intr-adevar la vechea generatie de A4, audi si-o lua rau peste nas insa acum lucrurile s-au schimbat si trebuie sa acceptati acest lucru cel putin pana va aparea noul seria 3 (probabil 3 ani). si chiar nu am dat linkurile care au avantajat audi ci am dat TOATE linkurile pe care le-am gasit si in care era testat noul A4 .

sursele mele au fost automotorundsport.de, autozeitung.de, autobild.de. intrati si voi acolo si daca gasiti un test comparativ in care seria 3 sa bata in A4 noua generatie eu vin la intalnirea clubului BMW si dau de baut la toti

life style. ce este asa greu de priceput?

oamenii au comparat motoare de 2000 cm cubi cu aceeasi putere adica 143 cp. oamenii nu au luat cel mai naspa motor de la bmw ci au luat motorul echivalent de la bmw.

cand va fi pe piata 2.0tdi de 170 cp il vor compara cu 320 d care are 177cp.

te-am intrebat si mai sus. tu ai condus e90 vreodata?

salut!

m-am inscris pe acest forum pt a vedea ce parere au posesorii de bmw in special posesorii de seria 3 despre noul Audi A4. Sunt curios daca v-ati urcat in acea masina sau daca ati avut ocazia sa o conduceti sau sa mergeti ca pasageri. pareri despre design, finisari samd.

eu am aceasta masina de ceva timp si sunt multumit de ea.

sa intzeleg ca noul A4 2.0 TDi are cu 7 cai mai multzi decat un 320d din 1998. Adica de acum 10 ani.

Si cu 7 cai mai putzini decat un 320d din 2001 toamna, adica acum 7 ani. Eu nu vad ce comparatie mai vrei tu sa faci aici.

Edit: sa te intreb.. cu ce ai compara a6 2001 2.5 TDI de 150 cp.. cu e39 2.5 TDI din 1999 cu 143 cp sau cu 2.5 D 2000 de 163 cp ?

Aia au luat acolo 318d.. adica cel mai naspa motor de 2.0d (motor sabotat de BMW ca sa fie mai ieftin).. si l-au comparat cu singurul si cel mai bun 2.0 TDI...si le-a dat castigator 2.0 TDI...

Edited by Lifestyle

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.

• Create New...

Important Information

Prin folosirea acestui site, sunteti de acord cu Terms of Use. Gasiti aici Guidelines. Politica de cookies: We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.