Jump to content

senzor placuta de frana spate

Stefan_SNK

Recommended Posts

• 9 months later...

salut. astazi mi s-a aprins si mie un bec cu o eroare.(de fapt s-a aprins s-a stins pana la un moment dat ca a ramas aprins ) . e imediat din stanga becului franei de mana. (!) ceva in genu arata. e de la placute nu?

totodata mi-a aparut si mesajul dar in limba germana eremsbelag p***r *= nu le pot descifra ca s-a mai dus din display.

alea pe fata le-am schimbat si am mers maxim 5000 -6000 km. si nu se aude nimic ca ar freca fier pe fier.

or fi alea de pe spate banuiesc eu .

???

salutare

inainte de a da sfaturi aiurea cititi cartea tehnica a masinii

intradevar este vorba despre placutele de frana scrie clar in carte la finalul mesajului "...linings"

pentru senzorul de la lichidul de frana este un alt mesaj, care tradus in romana spune clar asta.

Si apropo ciupanezu la schimbarea placutelor nu se schimba si senzorii.

acestia nu se uzeaza ci doar in cazul in care nu sta bine in locas si freaca de janta.

la bmw lucreaza total diferit fata de celelalte masini.

pai argumenteaza de ce se schimba

ca nu se uzeaza nimic

tin sa te anunt ca am schimbat placutele si nu am schimbat senzorii

pai nici macar i recomandarile bmw nu scrie asa ceva la schimbarea placutelor

stii macar cum functioneaza senzorii la bmw adica care este principiul ?

nu cred . pentru ca daca ai sti ti-ai da seama de ce nu se schimba.

o mai repet se schimba doar daca apare o intrerupere pe traseu sau daca a fost sarit din placuta si a frecat de janta

pai in primul rand senzorul in momentul in care se apropie de disc odata cu uzura placutei in care este prins , genereaza un semnal pe care calculatorul il detecteaza si atunci se aprinde becul din bord si apare mesajul.

la fel daca acesta este intrerupt sau exista un contact imperfect la check control pe care masina il face periodic se intampla acelasi lucru

pai in primul rand senzorul in momentul in care se apropie de disc odata cu uzura placutei in care este prins , genereaza un semnal pe care calculatorul il detecteaza si atunci se aprinde becul din bord si apare mesajul.

la fel daca acesta este intrerupt sau exista un contact imperfect la check control pe care masina il face periodic se intampla acelasi lucru

Ai dreptate aici...apropierea genereaza un camp magnetic, asa ca un fior, si da un mesaj in display ...Problema este ca eu am masina cu meniul in greaca si nu inteleg ce vrea..Daca tu il ai in germana/ franceza/ engleza posteaza-mi si mie te rog ce scrie acolo.

Eu am facut o mare porcarie...am eliminat senzorii si am facut strap acolo...Nu mai am treaba dar nu cred ca e bine..A venit unul cu osciloscop si a zis ca am 11,4HZ.....mai sus e vorba de 10...Nu stiu ce sa mai cred...

Faza tare e ca de ce mergi mai tare d'aia se amplifica...Eu am facut si Dyno fiindca am considerat straparea ca pe un tuning cu remaparea franelor (asa mi-a zis mecanicul care l-am platit sa faca treaba asta...mi-era ca ma curentez dreaq p'acolo si ma gasesc amicii razand prin garaj ca prostu')..

Tu ce model ai?

Am revenit din garaj..Asa scrie:

πταίσμα φρένων

Edited by DanS

πταίσμα φρένων

Ciudat, si eu mi-am pus check controlul in greaca si acum nu mai stiu sa il pun inapoi. :)

La mine scrie:Μολών λαβέ, ma gandesc ca este de la lichidul de frana.

Aia era..mersi...

Dar sa pun la loc senzorii sau merg asa..strapurile sunt de cupru

super tare :)

mersi..daca nu erai tu cu topicul tau cine stie ce faceam acolo si ma curentam de sareau dracii aia mari din mine.

Chestia cu senzorii din valva nu stiu cum s-o rezolv...Am asa ceva ziceau aia de la vulcanizare...Cred ca trebuie sa fac penele la reprezentanta si sunt cam banat p'acolo...Dau masina unui cumnat sa mearga el daca am nevoie

Senzorii sunt pe viata, lasa-i acolo.Strapurile alea sunt de fapt niste eepromuri, uneori isi mai pierd memoria si trebuie sa le reprogramezi, dar asta se intampla foarte rar.

Pai aia voiau sa faca la vulcanizare numai ca nu aveam eu timp de tuning la ora aia...Ploua afara si nu aveam eu chef sa stau sa reprogrameze nenea ala senzorii...Plus de asta i-am zis ca am strap si s-a lasat pagubas...Vor sa te jumuleasca daca te vad cu o masina mai adevaraciune...Am si jentile misto si cred ca d-aia..Am pus capace care se rotesc si cred ca d'aia

ce mecanic mai e si ala?

Nu era mecanic..A zis ca senzorii de presiune care sunt legati magnetoinductiv sau draq stie cum de aia de franare sunt in valva si dau si presiunea in roti...Cica ar scrie in televizoru ala din mijlocul bordului...Dar nu inteleg ce ziceca piuie tare si imi distrage atentia

Edited by DanS

Mesajele sunt urmatoarele :

- pentru nivel lichid frana scazut >"CHECK BRAKE FLUID"

Indicates that brake fluid is down to

roughly minimum level. Have the

reservoir topped up at the earliest

opportunity, refer to page 145. Have

the source of the brake fluid loss

repaired at your BMW center

- pentru placute frana uzate sau senzor placute cu probleme >"CHECK BRAKE LININGS"

Have the brake pads inspected by

your BMW center. Refer to page 134