Jump to content

S-a dus turbina.... o cumpar noua sau sh, ce ziceti?

Nony

Recommended Posts

Masina: E 46 compact 2002, 320td, acum 90000km, cumparata in 2006 la 60000 si foarte mult ingrijita, chiar prea mult dupa unii...Masina cunoscuta, a fost a unei vecine, service facut doar la Bavaria etc...cumparata cu un joc fantastic in timonerie, ulterior remediat, fara alte probleme tehnice..

Acum 3 luni am schimbat kitul de ambreiaj, m-a lasat fara sa dea vreun semn ca-i pe duca, fara sa patineze...

Saptamana asta, mergeam cuminte, in viteze a 3-a am ramas fara putere, dupa 2 minute incepe sa se auda un sunet metalic, banuiesc turbina, sun mecanicul, 3 km pana la service, mai aveam 50 de m cand scoate un nor de fum de credeam ca a luat foc( uleiul pe evacuare)...ajung, ii arat problema, imi da dreptate in ceea ce priveste turbina, scoatem turbina, o desfacem, gasim haos...joc foarte mare al axului, paletele roase, strambate, imi venea sa plang...turbina Garrett made in Italy...trecem peste...omul de la service imi spune ca am avut mare noroc ca am venit direct, in 3 km mi-a mancat jumatate din ulei asa ca daca mai mergeam riscam sa calez motorul...

Am sunat si m-am interesat de piesa noua, este 1500 E...urmeaza sa aflu daca se poate reconditiona, nu stiu sigur pt ca a fost atinsa si carcasa, trebuie masurata..costul este 5-600E...si exista si varianta cu turbina sh, care poate fi una reconditionata sau luata de pe vreo epava...nu intentionez sa mai tin mult msina, mult insemnand peste 2 ani...fac putini km pe an, nu trec de 20000 nici daca ma straduiesc...de alergat o mai alerg dar nimic in mod excesiv, nu opresc brusc motorul dupa un drum mai lung si mai in forta...astept sfaturi de la voi, chiar nu stiu ce varianta sa aleg...Thanks! :twoup:

Ia domnule turbina noua, incearca ce ti-a recomandat Dan. Iei turbina SH si te trezesti ca in 15-20k iti cade si aia, diferenta de bani e prea mica sa risti. Pastreaza factura si ii arati cumparatorului cand vei vande masina sa nu-si faca griji.

a picat turbo pentru ca ai mers prea incet cu ea, adica in a-3-a la 40km ai fortat-o sa ajunga la 70km... :twoup: [ se intampla ,fara ca tu sa banuiesti ,cand esti prins de trafic]

daca nu tu atinci "pasarica" care a avut-o....d-aia a picat turbina+ambreiaj...sa iei un diesel de la o femeie este ce-a mai proasta afacere,la 60-70km/h la ora ii da a5-a :twoup: (la benzina e chiar recomandat sa iei de la femei,ce-i drept dupa parerea mea)

Edited by POIUYT

Ia turbina noua. Dai un ban dar stai in fata cum se spune... Daca ai pe cineva sa o ia direct din germania o iei pe la 6-700 de euro.... Un prieten are un opel si ia picat turbina.... La Opel o dadeau cu 56 de milioane... A luat-o originala din germania si cu tot cu transport a costat 22 de milioane...

daca nu tu atinci "pasarica" care a avut-o....d-aia a picat turbina+ambreiaj...

Cum anume pica ambreiajul de la mers subturat?

bine inteles ... :twoup: ai prins ideea :D ...toate femeile au tendinta de a merge subturat sau in zona 1000-2000 turatii ceea ce nu este in ordine mai ales pt un diesel :twoup:

Dar nu pica ambreiajul de la asta.

pe ce fundament sustii asta...eu pe 3 masini ale unor doamne

Femeile au tendinta de a tine piciorul pe pedala de ambreaj (cel putin sotia) :twoup: . Degeaba i-am explicat ca nu-i bine, ca rulmentul se invarte si ca etc. degeaba, n-am cui.

Dar nu pica ambreiajul de la asta.

Femeile au tendinta de a tine piciorul pe pedala de ambreaj (cel putin sotia) :twoup: . Degeaba i-am explicat ca nu-i bine, ca rulmentul se invarte si ca etc. degeaba, n-am cui.

Nu toate, in general cele care nu au multa experienta. Am vazut femei care dau clasa la 90 % din barbati.

Se uzeaza rulmentul si eventual placa de presiune daca tii ambreiajul apasat fara motiv, discul nu are nimic.

Oricum, mi se pare putin suspect sa aiba "joc fantastic in timonerie" la 60k Km si la 90k sa ii pice turbina, chiar si exploatata de o femeie. Sigur nu e vreo sansa sa aiba mai multi Km ?

Fizica elementara. Motorul in acea plaja de turatie are cuplu fix pix ca atare nu are de ce sa forteze discul. Daca acele 3 doamne ale tale faceau precum fosta mea prietena si anume se uitau cu piciorul partial apasat pe ambreiaj in mers (da, il freca in continuu) atunci asta e alta poveste. Dar mersul subturat in sine nu strica ambreiajul.

Dar mersul subturat in sine nu strica ambreiajul.

:twoup: :D :D

n-are sens subiectul...eu zic ca ambreajul are de suferit cand masina la 60 la ora primeste a-5a si tragi si de motor si de cutie si de ambreiaj ca sa ajungi la 100,timp in care daca ai tampoane uzate iti vibreaza toata masina.... :twoup:

Se uzeaza rulmentul si eventual placa de presiune daca tii ambreiajul apasat fara motiv, discul nu are nimic.

Oricum, mi se pare putin suspect sa aiba "joc fantastic in timonerie" la 60k Km si la 90k sa ii pice turbina, chiar si exploatata de o femeie. Sigur nu e vreo sansa sa aiba mai multi Km ?

Cand am cumparat masina am verificat service history la AB, totul fusese facut la ei, mai mult de atat ce sa fac...masina mergea f bine, m-am bazat si pe obrazul vecinilor mei de o viata, oameni cu multi bani care nu cred ca se bucura la combinatii de genul asta...oricum mi-a adus asa de multe bucurii compactul incat se sterg toate problemele! :twoup:

• 3 years later...
Cam da...reparam una, se strica alta...pana mea...si dc nici eu n-am bibilit masinuta asta...a luat-o un cunoscut care o sa se mai lupte in continuare cu ea dar e cam certat cu internetul, n-a prins trenul asta...Audi da, benzina da, S line da, soft da...per total DA! :)