Jump to content

330 xi

max.damage

Recommended Posts

• Replies 131
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Plecand de la ce se gaseste pe mobile.de raportul dintre BMW AWD si RWD este foarte mic. Au si ei iarna dar cei drept alte drumuri. Am intrebat pe cineva mai umblat decat mine de ce nu-si iau nemtii AWD si mi-a raspuns: "Pentru ca au a doua masina ptr iarna".

Ummm.. Nu, nu mi-a zis nimeni de 325i. Insa apare in capul meu intrebarea: "de ce nu vad asa multe prin oras daca sunt asa de bune?"

Din acelasi motiv pentru care nu vezi nici asa multe 330 i pe strada! Sau 330 XI! D-asta nu vezi nici 325 I sau XI!

Ceea ce ma mira pe mine e cum de-ti poti pune intrebarea asta (la 30 ani)! No offence!

Alege dintre motoarele cu 6 cilindrii, benzina sau diesel,in functie de cati km faci pe an, ce pretentii de sportivitate ai...la diesel sunt mai multe piese scumpe care-ti pot face probleme...cat despre fugit de fund, am facut iarna cu anvelope de vara, am plecat din Bucuresti imediat dupa ninsoarea de Revelion si s-a descurcat admirabil masina...traiasca DSC-ul! :twoup:

La ce raport te referi teo99? La prezenta pe site?

Destul de trist este faptul ca pretul de achizitie pentru un 320i cu destule optionale pe el ajunge destul de aproape de 330xi.

Da, la prezenta la vanzare care cred eu ca reflecta si numarul mic de masini vandute cu AWD.

Unde da neamtu ~45K pe un 330d nu cred ca n-ar mai da 2k peste ptr AWD daca ar fi ceva foarte util (gandindu-ma ca plateste 4k pe navi pro).

Edited by teo99

@Alexxx:

None taken! :twoup:

Alexxx, nu suntem la "Vreau sa fiu miliardar" unde cel mai destept castiga un premiu. Pot fi mai multi factori care sa genereze absenta 325-urilor. Eu imi pun intrebarea asta pentru ca, daca masina consuma cam cat un 320 si are performante apropiate de 330 atunci nu inteleg de ce neamtu' nu si-a luat 325 cat sa umple piata. Crezi ca e doar din cauza taxelor si a costurilor de intretinere care probabil ca sunt mai mari decat la 320?

@megszalott_325i si/sau Nony: DSC-ul se gaseste pe 325 dar nu si pe 320?

DSC = ESP de la BMW, nu? Credeam ca este pe majoritatea E46.

Stiu ca pun tot felul de intrebari care pentru un cunoscator de BMW suna idioate, drept pentru care va multumesc ca va risipiti timpul cu mine.

Edited by max.damage

aceleasi dileme pe care le ai tu le-am avut si eu.

parerea mea este urmatoarea:

ia-ti un 320. ai 170CP, sunt arhisuficienti ptr ce strazi avem noi. majoritatea masinilor de pe strada au 90-100 cp in medie, deci este cu mult peste. consumul este de bun simt (cam 13-15 in traficul din bucuresti) si ai un V6 sub capota.

referitor la RWD, iti recomand sa ai anvelope bune, atat vara cat si iarna. in combinatie cu DSC si un stil de condus normal nu o sa ai probleme. te inveti cu masina pe parcurs.

in germania, gasesti un 320, model 2002-2004, intre 12.000-14.000E, cu un rulaj sub 100k km.

bafta in alegerea ta.

DSC este pe 320 E46 si da este ESP de la BMW. Dynamische Stabilitäts Control

ps: ce masina ai condus pana acum?

Edited by Boeing777-300ULR

ia-ti un 320. ai 170CP, sunt arhisuficienti ptr ce strazi avem noi. majoritatea masinilor de pe strada au 90-100 cp in medie, deci este cu mult peste. consumul este de bun simt (cam 13-15 in traficul din bucuresti) si ai un V6 sub capota.

Poate daca isi ia vreo Alfa Romeo o sa aiba vreun V6 sub capota. BMW in afara de V8 V10 V12 nu mai tin minte cand a facut vreun V6.

De la 13-15 la 15-16 in oras nu e mare lucru, nu poti compara 320 cu 325 sau 330. Ideea e sa isi permita sa o tina, ca de consum oricum nu prea s-ar putea plange.

Edited by WLF

nu ai nevoie de AWD.

pentru tine 320i cred ca este o alegere buna, avand in vedere ca nu esti pasionat de putere , viteza... etc.

BTW.. consumul dat de producator pentru 325i si 330i este aproape identic.

orice alegere ai face, nu vei regreta ca ai ales marca asta.

bafta. si tine-ne la curent :twoup:.

LE. Boening : 320i-ul are 6 cilindri in linie .. si DSC-ul este mult mult mai evoluat decat un ESP de pe alte masini.

Edited by leoberti

Cam astea sunt consumurile date de producator pentru seria 3 E46

consum 320i

Fuel consumption combined: 8.9 l/100km

Fuel consumption (urban): 12.2 l/100km

Fuel consumption (extra-urban): 6.9 l/100km

consum 325i

Fuel consumption combined: 9.0 l/100km

Fuel consumption (urban): 12.8 l/100km

consum 330i

Fuel consumption combined: 9.9 l/100km

Fuel consumption (urban): 13.6 l/100km

Fuel consumption (extra-urban): 7.8 l/100km

Edited by max.damage

Cam astea sunt consumurile date de producator pentru seria 3 E46

consum 320i

Fuel consumption combined: 8.9 l/100km

Fuel consumption (urban): 12.2 l/100km

consum 325i

Fuel consumption combined: 9.0 l/100km

Fuel consumption (urban): 12.8 l/100km

consum 330i

Fuel consumption combined: 9.9 l/100km

Fuel consumption (urban): 13.6 l/100km

Fuel consumption (extra-urban): 7.8 l/100km

hmm . nu stiu eu m-am uitat pe situl asta:

http://ultimatespecs.com/index.php?option=...4,4941&do=1

este posibil sa ai TU dreptate....

La 325-ul meu e dat in carte 12.3 urban si 7.0 extraurban!

Exact asa e si in carte:

325 ti:

MenetteljesĂ­tmĂŠnyek

GyorsulĂĄs (0-100 km/h): 7,1 s.

VĂŠgsebessĂŠg: 238 km/h.

FogyasztĂĄs (EU)

VĂĄros: 12,3 l/100 km. VĂĄroson kĂ­vĂźl: 7,0 l/100 km.

TesztĂĄtlag: 8,4 l/100 km

Edited by Alexxx

Pentru consumuri reale, cel mai bun site e asta:

http://www.fueleconomy.gov/Feg/bymake/bymanuNF.shtml

Americanii nu glumesc cu declaratiile astea de consum, la ei daca masina nu consuma cat e declarat ii da in judecata.

Pai lasa masina ta, ca vorbeam de sedanuri nu de girly-cars.

Nu stiu exact cum au calculat in tabelul comparativ, insa daca te uiti la datele pentru fiecare in parte (am pus mai jos linkurile) o sa vezi ca sunt aceleasi cu cele pe care le-am dat eu.

BMW E46 320i

BMW E46 325i

BMW E46 330i

@WLF: cred ca e util si linkul asta, pt ca americanii calculeaza in MPG nu in l/Km

http://calculator-converter.com/l_100km_mp..._per_100_km.php

Am citit si ce scrie pe www.fueleconomy.gov insa tind sa cred ce spun colegii nostrii de forum, care au cunoscut consumul pe pielea lor. Acolo sunt ceva mai mici decat ce s-a postat aici.

Edited by max.damage

Pentru consumuri reale, cel mai bun site e asta:

http://www.fueleconomy.gov/Feg/bymake/bymanuNF.shtml

Americanii nu glumesc cu declaratiile astea de consum, la ei daca masina nu consuma cat e declarat ii da in judecata.

Pai lasa masina ta, ca vorbeam de sedanuri nu de girly-cars.

Poate mai vii si tu prin tara...sa vezi ca e46 sedanurile sunt mai des intalnite pe strazi decat Dacia Logan (daca n-ar fi si taxi...) Nu este deloc o exagerare...a devenit un fel de uniforma! :twoup:

So...I must say I'm proud of my (Mpack) girly car!

Edited by Alexxx

AWD-ul este bun doar iarna? Credeam ca iti ofera sprijin si in alte situatii in care o masina cu tractiune spate cam fuge din fund.

Daca stii si vrei sa conduci, nu te ajuta decat iarna.

Avem de discutat cu un incepator.

La limita sta mai bine o masina AWD in curba (eu cel putin asa o simt) - mai ales pentru un sofer incepator ( e mai greu sa destabilizezi masina).

De ce nu au masinile de raliu tractiune spate daca nu e nicio diferenta?

Iarna e avantajul mult mai evident.

Edited by MOTANUL

De ce nu au masinile de raliu tractiune spate daca nu e nicio diferenta?

Da? Dar masinile de Formula 1 de ce au NUMAI tractiune spate?

Care sunt mai rapide?

Daca vrei 4x4 ia-ti SUV!

Edited by Tien