Jump to content

BMW E36 316i din 1995 - EURO 1

Orvo

Recommended Posts

• Replies 127
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

clar si specific romanesc...

pana scot astia taxa s-ar putea sa nu-mi ajunga cateva randuri de numere rosii, asa ca am sa o inmatriculez cat mai repede (maxim 3-4 saptamani...)

Pai de cate ori poti sa-ti iei numere rosii(provizorii)? Stiam ca doar 1data timp de 30 de zile

normal se poate de 3 ori, cate 30 de zile, chestie introdusa de prin august.

dar din pacate din cate am inteles, o data ce ai facut rar-ul nu mai poti scoate nr rosii, pt cei ce vor sa mai amane plata taxei, pt ca mai nou, e nevoie de dovada de la rar ca ai programare in viitor. mai e si cartea facuta..

Numere rosii se poat la de 3 ori cate 30 zile. Eu am luat al 2-lea rand de nr rosii, aceleleasi documente ca si prima oara, nu te intreaba nimeni de programare RAR. Sa mergeti la Politie dupa ele doar dupa ce au expirat celelalte nu in aceeasi zi sau mai devreme. Astept si eu sa se scoata taxa... :)

Crezi ca se va scoate?As vrea sa cred dar am inteles ca se va mari cu 11%.:) nu stiu ce sa mai cred am si eu o pisicuta din 91 si mi-ai scos-o non euro.am trimis la bucuresti acte de la bmw cum ca este euro1 ai acum astept.Nu cred ca se va scoate.dar de ce nu o inscri si daca o sa o scoata iti inapoiaza banii.Decar sa fi pieton.....sau poate ai alte alternative:D.

Numere rosii se poat la de 3 ori cate 30 zile. Eu am luat al 2-lea rand de nr rosii, aceleleasi documente ca si prima oara, nu te intreaba nimeni de programare RAR. Sa mergeti la Politie dupa ele doar dupa ce au expirat celelalte nu in aceeasi zi sau mai devreme. Astept si eu sa se scoata taxa... :)

Crezi ca se va scoate?As vrea sa cred dar am inteles ca se va mari cu 11%.:) nu stiu ce sa mai cred am si eu o pisicuta din 91 si mi-ai scos-o non euro.am trimis la bucuresti acte de la bmw cum ca este euro1 ai acum astept.Nu cred ca se va scoate.dar de ce nu o inscri si daca o sa o scoata iti inapoiaza banii.Decar sa fi pieton.....sau poate ai alte alternative:D.

Pisica mea e din 95 , ar trebui sa iasa Euro2...Ma gandeam ca e o chestie politica si e foarte posibil sa o scoata si banii ii investesc in ea.

Mai am de schimbat amortizoare fata si bieletele (face cam urat la denivelari ) iar mai nou a suferit si o tentativa de furt si mi-au stricat yala de la sofer. :)

LA noi in oras sunt prieteni care au pisici din 93-94 ce au iesit NON EURO.

O chestie interesanta ar fi sa mareasca taxa si sa o calculeze la noul curs valutar de vre-o 3,9Roni fata de cea actuala 3,3roni.

"Valoarea in lei a taxei speciale pentru autoturisme/autovehicule,se determina prin transformarea sumei exprimate in euro la cursul de schimb valutar comunicat de BNR pentru prima zi lucratoare a lunii octombrie din anul precedent; pentru 2007 cursul este de 3,3565 stabilit prin ordinul 2423/dec.2007 ."

SALUT .AM SI EU UN BMW 320 DIN 1991 PE BENZINA CARE ARE BRIF`UL MIC SCHIMBAT IN 07.09.2006 SI ESTE TRECUT IN IN SCHADSTOFFARM EURO 2 ....POATE SE IMI FACA NENOROCITI DE LA RAR BUCURIA SA MI`L SCOATA NON EURO ? SI SA NU MI`L LASE EURO 2 ?

AM LUAT NR ROSII SI ASTEPT SA IMI VINA RANDUL PE 24 LUNA VIITOARE SA MERG SA PLATESC TAXA DE MEDIU.ASTEPT UN RASPUNS DACA A TRECUT CINEVA PRIN ASA CEVA..

TNX :)

SALUT .AM SI EU UN BMW 320 DIN 1991 PE BENZINA CARE ARE BRIF`UL MIC SCHIMBAT IN 07.09.2006 SI ESTE TRECUT IN IN SCHADSTOFFARM EURO 2 ....POATE SE IMI FACA NENOROCITI DE LA RAR BUCURIA SA MI`L SCOATA NON EURO ? SI SA NU MI`L LASE EURO 2 ?

AM LUAT NR ROSII SI ASTEPT SA IMI VINA RANDUL PE 24 LUNA VIITOARE SA MERG SA PLATESC TAXA DE MEDIU.ASTEPT UN RASPUNS DACA A TRECUT CINEVA PRIN ASA CEVA..

citeste tot ce s'a scris aici si vezi ca mai este un topic asemanator si o sa'ti dai seama singur daca te baga la euro 2 sau non euro.

Cand am discutat la RAR in Constanta,zicea ca brief-ul daca e facut la primarie nu se ia in considerare norma care e trecuta acolo,se ia in considerare numai cea originala din fabrica!

Toate astea le-a zis exact cand mi-a zis si mie ca-mi iese euro1,dar mi-a iesit euro2 :),oricum nu are cum sa fie non-euro cel putin euro 1. SUCCES!

Edited by M_A_D

• 1 month later...
Am vazut in ultima vreme foarte multe E36 aduse din Germania. Doar la mine pe strada am numarat vreo 8.

Asa am facut si eu si mi-am adus un E36 316i din Germania cumparat ca Euro 2.

Toti vand masinile astea si in Germania dar si in Romania ca fiind Euro 2.

Ma intreb cati din cei care si-au adus astfel de masini stiu ca e de fapt Euro 1. Eu am aflat cand i-am facut cartea la RAR.

Eu am gresit cand am confundat E2 cu Euro2. La rubrica clasei de poluare in Cartea de identitate nemteasca scrie SCHADSTOFFARM E2.

Am trimis un mail la BMW si mi-au confirmat ca masina este E2 / Euro 1.

Asa ca atentie !!!

eu am imatriculat in iulie un 316i din..93 dec si la omologare rar..a iesit euro 2...

Salutare! Am citit tot ce s-a scris in topicul asta, m-am lamurit doar in privinta anumitor aspecte. As vrea ca maine sa iau un 320i, din iunie sau iulie '92 (despre 320-uri parca n-am vazut mai pe nimeni sa zica ceva.. am observat ca multi cu 316-urile au avut probleme la RAR). Posesorul bineinteles ca m-a asigurat ca e euro2, dar am dubii. M-am mai pacalit cu un 318is din '91, pe care l-am dat pana la urma.. e o greseala pe care nu vreau s-o repet. In brief m-am uitat fugitiv, dar n-am gasit nimic cu E2 sau Euro 2.. la SCHADSTOFFARM era trecut ceva care se termina in 1. Deci e posibil sa fie euro1?

Am vazut in ultima vreme foarte multe E36 aduse din Germania. Doar la mine pe strada am numarat vreo 8.

Asa am facut si eu si mi-am adus un E36 316i din Germania cumparat ca Euro 2.

Toti vand masinile astea si in Germania dar si in Romania ca fiind Euro 2.

Ma intreb cati din cei care si-au adus astfel de masini stiu ca e de fapt Euro 1. Eu am aflat cand i-am facut cartea la RAR.

Eu am gresit cand am confundat E2 cu Euro2. La rubrica clasei de poluare in Cartea de identitate nemteasca scrie SCHADSTOFFARM E2.

Am trimis un mail la BMW si mi-au confirmat ca masina este E2 / Euro 1.

Asa ca atentie !!!

eu am imatriculat in iulie un 316i din..93 dec si la omologare rar..a iesit euro 2...

Mai conteaza si alt aspect,unele serii(primpele de la pisizute) au fost facute pe curea,iar celelalte(a doua editie) pe lant,stiu ca la 318i dupa a-6a 94,sunt pe lant,la 316i au inceput din 93' la sfarsit la 320 nu stiu exact dar stiu ca sunt unele care au capacul de la ulei mai in spate iar alea mai noi mai infata aproape de radiator.Din astea rezulta si tipurile de moatoare,eu am M43 ultima de la 318i,care este euro 2.

Apropo oare or sa se mareasca taxa de la anu sau sa faca vre-o schimbare ca sa ne forteze sa luam masini noi?Asta dupa crizele astea pe la Dacia si alte companii care nu mai vand masini noi :)

Apropo oare or sa se mareasca taxa de la anu sau sa faca vre-o schimbare ca sa ne forteze sa luam masini noi?Asta dupa crizele astea pe la Dacia si alte companii care nu mai vand masini noi :)

Nu va/ne forteaza nimeni sa luam masini noi. Idea e sa luam masini MAI noi, mai sigure, mai putin poluante, etc. O sa ajungem un fel de semi-cimitir auto. Nu am nimic cu "matzele", dar devin uniforma in tara la noi. Ce sa mai zic de Golf 2? Si in Cluj devine la fel. La fiecare 5 bmw-uri, 2 is pisici. Ma mir ca nu aduce lumea e30 sau e21, ca apoi sa se laude ca si-au tras BMW.

Nu vreau sa atac pe nimeni, dar la un moment dat, cineva zicea de parvenitism, fite, "mi-s tare! mi-am tras beemve frate" Hai cu maneaua, s.a.m.d. avea dreptate.

Se pare ca vorba aia "dai un ban, dar stai in fata" isi pierde din valoare.

Si, la obiect, nu mi se pare normal ca la o masina euro2 de 13-16 ani sa platesti 300 euro taxa si la o masina euro3 de 6 ani sa platesti 1.900 euro. Aia e o tampenie ordinara ca masina cu cat e mai noua va circula mai mult deci va polua pt un timp indelungat. Aiurea. Frectie la picior de lemn.

E mai poluanta? Pune-i taxa usturatoare... Ce vine am io ca s-a distrus deja atmosfera de masini non-euro, euro1 si euro2 ?!?!

Nu va/ne forteaza nimeni sa luam masini noi. Idea e sa luam masini MAI noi, mai sigure, mai putin poluante, etc. O sa ajungem un fel de semi-cimitir auto. Nu am nimic cu "matzele", dar devin uniforma in tara la noi. Ce sa mai zic de Golf 2? Si in Cluj devine la fel. La fiecare 5 bmw-uri, 2 is pisici. Ma mir ca nu aduce lumea e30 sau e21, ca apoi sa se laude ca si-au tras BMW.

Nu vreau sa atac pe nimeni, dar la un moment dat, cineva zicea de parvenitism, fite, "mi-s tare! mi-am tras beemve frate" Hai cu maneaua, s.a.m.d. avea dreptate.

Se pare ca vorba aia "dai un ban, dar stai in fata" isi pierde din valoare.

Si, la obiect, nu mi se pare normal ca la o masina euro2 de 13-16 ani sa platesti 300 euro taxa si la o masina euro3 de 6 ani sa platesti 1.900 euro. Aia e o tampenie ordinara ca masina cu cat e mai noua va circula mai mult deci va polua pt un timp indelungat. Aiurea. Frectie la picior de lemn.

E mai poluanta? Pune-i taxa usturatoare... Ce vine am io ca s-a distrus deja atmosfera de masini non-euro, euro1 si euro2 ?!?!

hai ma frate las-o balta cu poluare EURO 2, ca parca EURO 3 dupa tine e un fel de Euro 5, sunt destule masini noi cu euro 4 care fumega de te omoara, mare ghinion sa nimeresti una la semafor in fata ta, mai ales ca nu ai dreptul sa ne bagi pe toti care avem pisici in aceasi oala

e adevarat taxa e gresit aplicata, tre sa te taxeze in functie de ce CO2 care il ai la masina

Edited by Dan_316i

Felicitari, s-o inscrii si s-o conduci cu placere:) Am renuntat la 320-ul de care ziceam.. in schimb, mi-am cumparat astazi un coupe 318is impecabil din toate punctele de vedere, din '95.. deci mai mult ca sigur euro2.

Ce bine-ar fi daca tot mai multi din cei ce vor sa-si achizitioneze o pisicuta euro2 s-ar informa inainte si ar stii astfel ce date sa caute in acte, ferindu-se de tepele samsaresti:D

problema acum nu o sa fie cu norma de poluare, o sa fie cu taxa care se mareste de acum, 15 decembrie. eu ieri am depus actele pt calcularea ei si luni ma duc sa o platesc, era o coada acolo la birou...la cat iti calculeaza euro, curs valutar, pt plata taxei?

• 3 weeks later...
318i din 92 cod 184e1 mi l au scos euro 1! ma consider norocos! In carte nu scrie decat schaddofarm! asa ca cel mai bine e sa mergeti la rar! Eu din pacate m am uitat prea mult pe forum-uri...crezand ca e non euro am ramas cu ea neinmatriculata desi taxa era 600 de euro. acu e X 3!:)( ATENTIE! Norma de poluare se stabileste dupa mai multe caracteristici ale masinii nu numai dupa serie sau cod! Mai e greutete gol, greutate maxima admisa, viteza maxima, putere motor etc! Am completat cu mana mea cererea de stabilire a normei de puluare si am vazut cu okii mei raspunsul venit de la Bucuresti! Multa bafta! JOS TAXA AUTO!!

pe mine ma programasera in dambovita din iulie deabia pe 1 octombrie la rar, nu puteam s-o radiez nici din italia, iar masina fabricatie 94 si prima imatriculare 99 (fiind masina de showroom) imi era trecuta ca fiind din 99, taxa fiind substantial mai mare pentru euro2/99 ... pe cine nu dau banii afara din casa sa vina la mine sa facem inmatriculari pe bulgaria ... sunt scarbit in romania de tot ceea ce inseamna militie, guvern si alte institutii ale statului !