Jump to content
Intalnire BMW Club 2025, hai si tu! Acum votam locatia si luna cand va avea loc. ×

Catalizator

Recommended Posts

Sal, poate pentru unii o sa para idioata intrebarea mea, :0 totusi intreb . Ce se intampla daca scot catalizatorul de pe masina? Imi apar erori, o sa "respire" mai bine masina sau o se se auda altfel evacuarea si atat. Nu ma intereseaza sunetul pe care o sa il faca evacuarea, am inteles ca o se se auda "cumva mai sport" asa mi s-a zis , ma intereseaza daca e bine sau nu e bine.

Sal, poate pentru unii o sa para idioata intrebarea mea, :0 totusi intreb . Ce se intampla daca scot catalizatorul de pe masina? Imi apar erori, o sa "respire" mai bine masina sau o se se auda altfel evacuarea si atat. Nu ma intereseaza sunetul pe care o sa il faca evacuarea, am inteles ca o se se auda "cumva mai sport" asa mi s-a zis , ma intereseaza daca e bine sau nu e bine.

daca te gineste un nenea militean, esti mancat.

Cum sa ma gineasca doar nu sta ala sa se uite pe sub masina ce fac si daca au aparat de masurat gazele am inteles ca ele totusi ies in limite legale. Oricum daca ii pui sa se uite in cartea de identitate nu stiu ce euro este spun ca este euro 1 si asa terbuie sa fie. Ma interesa daca e mai bine pentru masina fara catalizator. Si la chestia cu mediul , sa fiu eu ala care polueaza cel mai mult din tara asta si atunci am sa ma gandesc si la mediu, oricum am si o bicicleta si cand simt nevoia sa trag aer "proaspat" in plamani cu miros de gaze de esapament si praf, ies la o tura. Edited by Cosm1n

Depinde de masina, ti se poate aprinde becul "check engine".

In general o sa obtii o mica imbunatatire a puterii maxime si a consumului, un sunet de evacuare mai curat si poluare mai multa; la diesel o sa obtii si fum mai mult. E posibil sa nu treci testul la ITP.

• 2 months later...

Vorbesc din experienta dar nu pe BMW.

Cazul 1: catalizator bun si totusi il scoti: zgomot ceva mai mare, consum ceva mai mare (0.5 pana la 1L), putere la fel.

Cazul 2: catalizator infundat si il scoti: zgomot ceva mai mare, consum mai mic, putere mai mare.

In concluzie daca catalizatorul este bun lasa-l acolo ca nu face nici un rau.