Jump to content

vas expansiune crapat

Recommended Posts

la ce masina ? si de gasit gasesti la dezmembrari sau se poate aduce la comanda da-mi seria de caroserie si iti dau un pret in 10 minute :twoup:

Nu am la mine actele ca am lasat masina acasa.doar maine, daca mai poti tu sa faci rost de preturi? care pot fi cauzele ptr care s-a crapat?

e bine si maine

la ce masina ? si de gasit gasesti la dezmembrari sau se poate aduce la comanda da-mi seria de caroserie si iti dau un pret in 10 minute :twoup:

Nu am la mine actele ca am lasat masina acasa.doar maine, daca mai poti tu sa faci rost de preturi? care pot fi cauzele ptr care s-a crapat?

e bine si maine

maine dim iti scriu seria.e vb de un BMW 318 i an 2001.e adus acum 3 sapt din germania.cum pot afla km reali?sti vreun mecanic bun in ARAD?

La orice magazin de piese.Depinde din ce oras esti.Nu cred ca va costa mult.Probabil a imbatrinit plasticul.

sunt din ARAD.M-a sunat acum mecanicul si mi-a spus ca costa 178 de ron.e pret real?si cica doar pe maine vione comanda?

masina este din 2001.04 se poate sa fi imbatrinit plasticul?

s-a crapat vasul de expansiune ptr un BMW 318 i an 2001 si a curs toata apa.s-a crapat de-a lungul vasului de sus pana jos.cara pot fi cauzele?masina e adusa doar de 3 sapt din germania si nu a facut pb pana acuma.

cat costa un vad din acesta si unde il pot gasi.

cam ciudata treaba. prima oara cand aud asa ceva. din cunostintele mele (s-ar putea sa fie proaste) plasticul nu imbatraneste (sau imbatraneste foarte greu ...). probabil de la caldura .. s-a dilatat ... apoi s-a contractat .. si a aparut fisura. dar mi-e greu sa cred .. e gandit sa faca fata la asa ceva.

am olcit din 89 ... nu mi s-a intamplat sa mi se crape vasul de expansiune. si e cel original :twoup:.

daca a crapat vasul sunt probleme la instalatia de racire

nu vreau sa te sperii

insa el crapa doar cind in instalatie s-a cumulat presiune => instalatia are scapari

si capacul care are si rol de supapa sa stricat

Edited by clauberty

s-a crapat vasul de expansiune ptr un BMW 318 i an 2001 si a curs toata apa.s-a crapat de-a lungul vasului de sus pana jos.cara pot fi cauzele?masina e adusa doar de 3 sapt din germania si nu a facut pb pana acuma.

cat costa un vad din acesta si unde il pot gasi.

cam ciudata treaba. prima oara cand aud asa ceva. din cunostintele mele (s-ar putea sa fie proaste) plasticul nu imbatraneste (sau imbatraneste foarte greu ...). probabil de la caldura .. s-a dilatat ... apoi s-a contractat .. si a aparut fisura. dar mi-e greu sa cred .. e gandit sa faca fata la asa ceva.

am olcit din 89 ... nu mi s-a intamplat sa mi se crape vasul de expansiune. si e cel original :twoup:.

care ar putea fi cauza atunci? nu cred ca un plastic se poate crapa asa mai ales ca nu e o masina asa veche.

sper sa nu fie pb altundeva si asta sa fie doar inceputul al probleme.de aceea as dori o parere despre aceata pb.

daca a crapat vasul sunt probleme la instalatia de racire

nu vreau sa te sperii

insa el crapa doar cind in instalatie s-a cumulat presiune => instalatia are scapari

si capacul care are si rol de supapa sa stricat

si asta ce inseamna?unde ar mai putea fi probleme?mecanicul imi monteaza maine noul vas si nu as vrea sa se crape si acesta.eventual ce mai trebuie verificat?

pt inceput inlocuesti vasul

golesti instalatia (mai ai si un surub pe blocul motor pt golirea apei) si bagi antigel + apa distilata in proportii de 50 %

aerisita instalatia

cand motorul functioneaza si e la temperatura optima (indicator la mijloc) trebuie sa poti sa desfaci capacul de la vasul de expansiune fara ca apa sa dea pe langa :twoup: grija sa nu te oparesti :twoup:

desfaci decat putin busonul astepti sa iasa aerul si daca nivelul in vas nu creste abia apoi desfaci mai departe busonul

si binenteles nu trebue sa completezi lichidul din instalatie

daca trebuie inseamna ca undeva e o scurgere

uite cum se face aerisirea

http://www.bmwclub.ro/forums/index.php?sho...c=20233&hl=

Edited by clauberty

ai rezolvat problema?

salut.

am rezolvat probleama.mi-a facut-o servicul unde am tras-o luni seara.mi-a schimbat vasul si vad ca acuma merge.sper sa si tina sa nu se repete .

nu l-am mai sunat pe seba (de la care mi-ai dat nr de tel) ptr ca cei la care am tras masina deja mi-au comandat piesa.e vb de service pirelli de langa piata obor.

mi-au schimbat doar vasul nu si capacul .au spus ca nu trebuie schimbat capacul ca e bun.

sper sa tina si sa nu mai apara pb.

multumesc mult ptr nr de tel.daca se mai intampla ceva la masina(sper ca nu) apelez la seba. tu esti multumit de BMW tau?ce pb pot aparea la ele?

ai rezolvat problema?

salut.

am rezolvat probleama.mi-a facut-o servicul unde am tras-o luni seara.mi-a schimbat vasul si vad ca acuma merge.sper sa si tina sa nu se repete .

nu l-am mai sunat pe seba (de la care mi-ai dat nr de tel) ptr ca cei la care am tras masina deja mi-au comandat piesa.e vb de service pirelli de langa piata obor.

mi-au schimbat doar vasul nu si capacul .au spus ca nu trebuie schimbat capacul ca e bun.

multumesc mult ptr nr de tel.daca se mai intampla ceva la masina(sper ca nu) apelez la seba. tu esti multumit de BMW tau?ce pb pot aparea la ele?

f. important sa verifici nivelul la apa dimineata cand este rece.... sa fie plutitorul ridicat

dupa un timp mai apare probleme pe la directie...eu am schimbat bratele pe fata,caseta de directie mai sunt cu problema la e46

ai rezolvat problema?

salut.

f. important sa verifici nivelul la apa dimineata cand este rece.... sa fie plutitorul ridicat

dupa un timp mai apare probleme pe la directie...eu am schimbat bratele pe fata,caseta de directie mai sunt cu problema la e46

am verificat nivelul apei dimineata si am vazut ca este la minim.am mai completat cu apa distilata .

sper ca celelate prb sa apara cat mai tarziu.masina e din 2001 sper sa mai reziste vre-un an - doi.am avut o vectra inainte si timp de 7 ani doar doua bielete am schimbat lka directie.sa speram ca BMW e mai rezistent la drumurile de la noi.multumesc mult de ajutor si mai apelez daca se mai intampla ceva.

Si mie mi s-a crapat vasul la E46 330d acum vreo doua luni, tot asa pe verticala. Din cauza caldurii cred, dupa un drum lung am ajuns in oras in aglomeratie si probabil s-a facut presiune putin mai mare in circuit, plasticul era vechi si a crapat.

eu nu inteleg de ce s-a crapat.am venit cu masina din germania acum 3 sapt si nu am avut pb cu ea.am circulat prin romania 3 sapt si deja a aparut pb asta.sa speram ca s-a rez si nu va mai aparea.m-a costat vasul 178 de ron iar manopera cu tot cu lichide de racire 130 de ron.