Jump to content

E46 330d vs E90 330d

teo99

Recommended Posts

Vreu sa achizitionez o masina seria 3 cu motor diesel de 3 litrii si am ajuns la dilema e46 sau e90. Modelul e46 este mai ieftin (ma gandesc la ceva din 2004-2005) dar sta ma prost la EuroNCAP si are motor generatie mai veche. Cum se compara cele doua motoare de 204 si respectiv 231 CP ca performante si consum ? Ce diferente sunt intre cutiile de viteza ? Merita e90 diferenta de pret ?

Eu am rasfoit sectiunea dedicata seriei 3 de pe forum dar nu am gasit o comparatie directa intre cele doua modele. Ii rog pe posesorii unui din cele doua modele sa-si spuna parerile.

Multumesc

Vreu sa achizitionez o masina seria 3 cu motor diesel de 3 litrii si am ajuns la dilema e46 sau e90. Modelul e46 este mai ieftin (ma gandesc la ceva din 2004-2005) dar sta ma prost la EuroNCAP si are motor generatie mai veche. Cum se compara cele doua motoare de 204 si respectiv 231 CP ca performante si consum ? Ce diferente sunt intre cutiile de viteza ? Merita e90 diferenta de pret ?

Eu am rasfoit sectiunea dedicata seriei 3 de pe forum dar nu am gasit o comparatie directa intre cele doua modele. Ii rog pe posesorii unui din cele doua modele sa-si spuna parerile.

Multumesc

e90  :twoup: pentru ca este evolutia

Multumesc

Tinuta de drum si directia sunt perfecte la E90... merita diferenta de pret.

daca te iei dupa sfaturile de pe forum vei ajunge sa-ti iei un benzinar ...important e sa faci un test cu ambele masini ...si cumperi ce-ti place @...Eu as merge pe o masina generatie mai noua ..in general bugetul dicteaza alegerea ..,,,

este evolutia in mod clar, dar cat de mult as pierde dc as alege e46?

Daca iti iei un E46 cu multe dotari si intr-o stare foarte buna, nu pierzi foarte mult.

Eu as merge pe E90 dar neaparat cu ceva dotari.

haha, pai mai bine sa isi ia un Ford T full options...... ca nu pierde chiar asa mult...numai vreo 80 de ani!! :twoup: :twoup: :D :D

Daca iti iei un E46 cu multe dotari si intr-o stare foarte buna, nu pierzi foarte mult.

haha, pai mai bine sa isi ia un Ford T full options...... ca nu pierde chiar asa mult...numai vreo 80 de ani!! :twoup: :D :D :D

Chiar trebuie sa postezi orice iti trece prin cap? :twoup:

haha, pai mai bine sa isi ia un Ford T full options...... ca nu pierde chiar asa mult...numai vreo 80 de ani!! :twoup: :D :D :D

:) :P ;)

haha, pai mai bine sa isi ia un Ford T full options...... ca nu pierde chiar asa mult...numai vreo 80 de ani!! :D :D :D :)

voi doi sunteti..... :P

adorabili  :twoup:

Edited by POIUYT

E90,este faina tare!!!!

Eu nu mi-as cumpara E90 niciodata(nici nu-i cumpar) nu-mi place designul exterior, na asta e gustul meu si nu se discuta, dar la dotari normal ca E90 ii mai bun. Viitorul meu BMW va fi E60 :twoup: e super aspectul ext dar la int e cam slabut.

Totusi sa revin la oile noastre, adevarul e ca gusturile nu se discuta

Uite aici poze comparatiiint/ext, commenturi(care sunt de partea E46-lui) si tot ce te intereseaza

http://www.linquist.net/motorsports/articles/e90comparo

Probabil scris de un fan E46. :twoup:

Probabil de unul ca mine, dar sunt si comment-uri de la utilizatori :D

ca aspect, personal apreciez mai mult e46.

ca tehnologie e90 e mai nou

combinatia perfecta e e92 :twoup: (in spirit de gluma ca stiu care e bugetu)

ca o concluzie desi nu imi place la fel de mult cum arata e90...l-as alege...poate si pt ca am e46 de ceva vreme si simt nevoia de schimbare :twoup:

Eu am un 330cd coupe din 2005 cu M packet si binisor dotat iar un coleg de servici are 320i 2006 coupe. nu l-as schimba pe-al meu nici mort cu al colegului( facand abstractie de motorizare doar aspect exterior si inteior).Probabil ar trebui sa vezi ambele masini si cred ca ti-ar fi mai usor sa te decizi.

Eu am un 330cd coupe din 2005 cu M packet si binisor dotat iar un coleg de servici are 320i 2006 coupe. nu l-as schimba pe-al meu nici mort cu al colegului( facand abstractie de motorizare doar aspect exterior si inteior).Probabil ar trebui sa vezi ambele masini si cred ca ti-ar fi mai usor sa te decizi.

cred ca esti singura persoana care zice asa ceva, si eu am e46 coupe facelift, si l-as da fara sa clipesc pe un e92, dar din pacate trebuie sa mai astept pana anul viitor.

motorul diesel de 3000cmc e de departe unul din cele mai reusite modele de la bmw. indiferent ca vei merge pe un e46 sau e90, vei fi pe deplin multumit.

eu am 330d de 184 cai, puterea este absolut satisfacatoare, deci cei 204 nu ar fi insuficienti comparativ cu caii lui e90. daca ar fi sa aleg si as avea banii, as alege insa e90 (desi design-ul interior si exterior nu-mi plac asa mult ca la e46). e o masina mai noua ca tehnologie, se depreciaza in timp mai greu, din cate am auzit nu mai are clasicele probleme cu articulatia fata de la e46, iar motorul...e ceva deosebit.

cauta in schimb unul cu dotari decente, chiar daca o sa dai mai mult. e pacat sa ai motorul asta si sa nu ai un parktronic, sau geamuri electrice si pe spate, incalzire in scaune sau un volan multifunctional.

bafta maxima in cautari!

Raspunsul, ca la orice intrebare intrebatoare, este "depinde". :twoup:

Din punctul meu de vedere, E46 este "mai BMW" decat E90, in ceea ce priveste designul exterior si mai ales interior. Din punct de vedere tehnic insa, este evident faptul ca E90 este superior la orice capitol. Nu as refuza un E90 330d, daca ar avea niste jante pe 18", un pachet M si o suspensie decenta... si navigatie, pentru ca mi se pare foarte nasol bordul fara "galma" din mijloc.

Intre un E46 "full" si un E90 "chel" insa, as alege E46. Daca poti, ia E92... e alta poveste.