Jump to content

cum se face aerisirea instalatiei de racire la un e34 benzina?

Recommended Posts

Nu ai spus ce motor de benzina dar iti spun la un 520i cum e: dai drumul la caldura, desfaci busonul de pe radiator iar langa el ai un cap de surub in stea, care este pt aerisire. Il desfaci si pe ala, completezi cu antigel/apa si lasi motorul sa mearga la relanti. In momentul in care se deschide termostatul, apa va incepe sa circule prin radiator iar aerul de pe instalatie va fi aruncat pe gaura de la acel surub stea. In momentul in care pe acea gaura va incepe sa curga apa, poti sa te mai joci putin din acceleratie, s-o turezi ca sa creasca putin presiunea si sa arunce aerul ramas. Vezi sa nu completezi prea mult cu antigel si apa, nivelul trebuie sa fie cel de pe radiator cand e rece, cand e cald nivelul va fi mai ridicat. Se strange surubul stea si busonul de la apa. Cand faci operatia de aerisire e ff IMPORTANT inclinarea masinii. Daca ai acel surub pe radiator, fata va fi daca se poate putin mai ridicata ca spatele. Daca ai vas de expansiune la baza parbrizului (cum e la TDS) atunci masina e bine sa fie putin ridicata de spate. Si sa dai drumul la caldura la maxim, ca sa treaca si apa din calorifer.

Faci cateva ture cu ea, ii dai putin in gusa si o lasi in pace. A 2 zi cand e rece mai verifici nivelul de apa, daca e cazul completezi pana la nivelul trecut pe radiator sau pe vasul de expansiune. Spor!

• 9 months later...

Salut! Eu am E36 318tds motor M41 iar sistemul de racire e cu vas de expansiune separat de radiator (cel incercuit in prima poza)...

De vreo luna nu imi mai baga caldura... aeroterma functioneaza corect in toate pozitiile de turatie numai ca sufla doar aer rece in interiorul masinii... inainte sa nu mai bage caldura panoul de comanda pentru ventilatie se incalzea foarte tare in zona incadrata in cea de-a 2a poza... Initial am crezut ca poate e din cauza casetofonului... Acum nu se mai incalzeste acea zona dar nici caldura nu mai baga... Am verificat toate sigurantele si sunt bune.

Am niste intrebari...

1. E posibil sa nu mai bage caldura din cauza ca nu e facuta aerisirea sistemului de raciere cum trebuie???

2. Cum se face aerisirea in cazul motorului meu???

3. In urma incalzirii acelei zone de pe panoul de comanda se poate sa se fi defectat ceva in interior si din cauza asta sa nu mai functioneze cum trebuie???

4. Ce ar trebui sa fac in cazul asta???

Edited by mc_crbl