Jump to content
Intalnire BMW Club 2025, hai si tu! Acum votam locatia si luna cand va avea loc. ×

Tobe BMW

bynf

Recommended Posts

Sal All, am o mica intrebare la voi, am achizitionat de curand un Bmw 318i din 93, momentan are numere rosii.

In cartea lui tehnica scrie ca e dota cu euro 2.Problema mea este ca am toba spate sparta si ma gandesc so schimb, cand m-am uitat sub ea am observat ca nu are decat toba spate,

din galerie are o tava lunga pana la toba spate si pe la mijloc are o sudura. Puteti sa imi spuneti cate tobe aveti voi la ale voastre sa daca mai aveti inainte de toba din mijloc si un catalizator, ca eu nici ala nu il am. Va rog sa ma anuntati si pe mine ca sa stiu, daca imi lipsesc chestiile astea o sa am o problema la rar si nici nu o sa iasa euro 2.

Va multzumesc ptr ajutoir si sfaturi.

Sau pt a scuti o cheltuiala. Am mai auzit varianta asta. Decat sa dai 7-8-10 mil pe o toba de mijloc, mai bine dai 1-2 mil pe o teava simpla.

*Asa gandesc unii. Nu zic ca e recomandat asa. Eu n-ash face asa..

Edited by chrisatotputernicu

Se poate sa nu fie Euro 2 oricum, daca are motorul M40. Daca in brief scrie E2 inseamna euro 1 !

Oricum. Trebuie sa fie o toba, apoi catalizator (sau invers), si apoi toba finala.

De unde pana unde daca scrie E2 este euro 1?? De unde cpncluzia asta.? Acolo unde scrie E2 este specificat clar norma de poluare,care este la fel si la ei.

Sau pt a scuti o cheltuiala. Am mai auzit varianta asta. Decat sa dai 7-8-10 mil pe o toba de mijloc, mai bine dai 1-2 mil pe o teava simpla.

*Asa gandesc unii. Nu zic ca e recomandat asa. Eu n-ash face asa..

Nici eu nu as face asa ceva, din pacate nu am gasit nici Sh pe la mine prin zona, eu sunt din resita si daca ati putea sa ma ajutati cu vreun sfat de unde as putea sa fac rost de una sau daca stiti pe cineva care are si sa o trimita prin curierat pana la resita ? Ati fii de milioane daca ati pĂźutea sa ma ajutati sa rezolv problema asta. Va multzumesc oricum ptr ajutorul acordat pana acuma, nici asta nu stiam sigur daca tre sa fie doua tobe sau doar una.

Se poate sa nu fie Euro 2 oricum, daca are motorul M40. Daca in brief scrie E2 inseamna euro 1 !

Oricum. Trebuie sa fie o toba, apoi catalizator (sau invers), si apoi toba finala.

De unde pana unde daca scrie E2 este euro 1?? De unde cpncluzia asta.? Acolo unde scrie E2 este specificat clar norma de poluare,care este la fel si la ei.

Un baiat de aici din forum a fost la rar, si ei au spus, ca E2 nu inseamna euro 2, si masina lui este euro 1.

Guest poleposition

dupa cum arata in diagrama, ar trebui sa ai doar catalizator si toba finala:

http://www.realoem.com/bmw/partgrp.do?mode...hg=18&fg=10

http://www.realoem.com/bmw/partgrp.do?mode...hg=18&fg=20

vezi ca dezmembreaza e36 pe forum:

http://www.bmwclub.ro/forums/index.php?sho...c=37489&hl=

poate are si tobe etc..

Edited by poleposition

pai mai exista catalizatorul ??

stiu ca pe vremuri se facea asta atunci cand nu se gaseau piese de schimb, se elimina catalizatorul de tot, cica pt ca s-ar fi castigat si cativa CP in plus... idea e ca cine a avut masina inaintea ta, a eliminat catalizatorul, indiferent din ce motiv...