Jump to content

De ce vibreaza volanul cand franez?

Recommended Posts

azi am mers cu 520d din 2002 akl unui prieten:

discuri fata+spate + placute noi (bmw orig) , cauciucuri continental 225/55/16 cca 1800Km rulate, tote rotile echilibrate azi (in prezenta mea) suspensia buna!!.......ghiciti ce: nu mai trepideaza asa rau la franare (de la 110-120 kmh se simte)

concluzia care i-am spus-o si lui---jante cam ovalizate!! altceva chiar n-are ce sa fie

Edited by micky

• Replies 389
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Nu cred.

Mie Îmi tremura doar volanul când aveam discurile ovalizate.

La fel atunci când aveam plãcuÞele uzate.

Pedala de frânã tremurã atunci când intrã ABS-ul.

Lasa ABS-ul. Am avut vibratii in pedala si erau de vina doar placutele, eu am vorbit din ceea ce am experimentat la masinile mele, sigur ca nu spun asta la modul absolut.

azi am mers cu 520d din 2002 akl unui prieten:

discuri fata+spate + placute noi (bmw orig) , cauciucuri continental 225/55/16 cca 1800Km rulate, tote rotile echilibrate azi (in prezenta mea) suspensia buna!!.......ghiciti ce: nu mai trepideaza asa rau la franare (de la 110-120 kmh se simte)

concluzia care i-am spus-o si lui---jante cam ovalizate!! altceva chiar n-are ce sa fie

BraĂže sau bucÂşi de la bara stabilizatoare.

nu Ciupa ca-s verificate si is bune, :) ba chiar unele brate pe fata is schimbate de curand la ea

omu` tine la masina si e destul de ingrijita pt 250k km ai ei...e chiar destul de alintata masina

Edited by micky

Jantele se pot verifica la o vulcanizare, dar sa fie f. atent la bucsile de la bratele superioare, cel putin la E34 scrie si in manualul de reparatie ca sunt de multe ori cauza trepidatiilor la franare. Recent, am luat bucsa pe dreapta, desi nu avea nici un joc, doar am suspectat-o si cand a dat-o jos s-a dovedit a fi rupt cauciucul in interior de la un soc puternic. Azi am luat-o si pt. partea stanga, vreau sa fiu sigur pe ele.

la mine tremuratul era din o janta fat stramba din butuc. trebuia sa ma duc sa o indrept la Sama si m-am lasat pagubas, le-am vandu si am luat unele drepte.

cica doar aia de la Sam ar indrepta janta si din butuc :)

Edited by micky

Eu mi-am rezolvat astazi problema.

Imi tremura toata masina (523i e39), si foarte tare volanul, cand puneam frana aprox. intre 50-100 km/h, dar in pedala nu se simtea nimic...

Am schimbat capetele de bara cu tot cu bucsii + discurile de frana (discurile - zimmerman - le-am schimbat pe garantie - jos palaria la service :) ... au constatat ca e ovalizat discul de pe stanga si erau luate de la ei de 2 luni si in consecinta fara sa zic eu nimic au zis ca-mi schimba discurile gratis - service AutoRad - Soseaua Colentina - venind dinspre obor e dupa intersectia cu sos. fundeni si pana la primul pod, peste drum de o benzinarie - au magazin de piese in fata, e mic, nu-ti ia ochii, dar sunt seriosi)

Edited by mihai845

• 2 weeks later...

Salutare tuturor.....eu chiar ca am schimbat tot....si tot asa se comporta citeodata, si mai depinde si de presiunea de frinare...daca frinez ferm, brusc, nu face asa, sau nu asa de pregnant, daca frinez usor se simte bine...am echilibrat rotile, am pus cauciucuri la fel si ca uzura, am facut directie, verificare frine, discuri schimbate originale....are momente cind merge bine, are momente cind trepideaza..eu cred ca e la fel ca la opel...problema de conceptie, ma refer la axul cu came de la opel, daca stiti chestia...! e foarte bun topicul daca ne tinem de el...! ar trebui sa intre si mecanici sa discutam despre asta..numai bine si multumiri de rabdare!

Si daca are cineva vreo sugestie, sa nu ezite sa o spuna.

Corneliu...

Daca ai schimbat tot(discuri, capete de bara etc.)...si tot tremura doar la franare...eu as zice sa dai discurile jos si sa cureti foarte bine de rugina(sau ce mai poate fi) suportul/flansa pe care pui discul. In cazul in care nu se aseaza perfect discul, se va comporta ca si cum ar fi ovalizat.

Eu aveam aceeasi problema ca si la tine, daca franam mai tare nu se mai simtea nimic si daca franam usor trepida.... am schimbat discurile si capetele de bara si acum nu mai sunt probleme.

Salutare tuturor.....eu chiar ca am schimbat tot....si tot asa se comporta citeodata, si mai depinde si de presiunea de frinare...daca frinez ferm, brusc, nu face asa, sau nu asa de pregnant, daca frinez usor se simte bine...am echilibrat rotile, am pus cauciucuri la fel si ca uzura, am facut directie, verificare frine, discuri schimbate originale....are momente cind merge bine, are momente cind trepideaza..eu cred ca e la fel ca la opel...problema de conceptie, ma refer la axul cu came de la opel, daca stiti chestia...! e foarte bun topicul daca ne tinem de el...! ar trebui sa intre si mecanici sa discutam despre asta..numai bine si multumiri de rabdare!

Si daca are cineva vreo sugestie, sa nu ezite sa o spuna.

Corneliu...

prietene daca esti sigur ca fata e ok (dar nu uita ca discurile le poti schimba azi iar maine daca efectuezi niste franari mai violente si discurile se incing moment in care treci printr-o balta sau te opresti la spalatorie iar discurile se racesc fortat de la apa din balta sau de la cel ce da cu apa pe roti ) e foarte probabil sa se ovalizeze din nou discurile.Inca odata verifica in special capeti de bara cu tot cu bielete iar daca e asa cum spui verifica si spatele ( discuri,brate,bucse etc. )La mine imi facea volanul stanga-dreapta dar la franari mai lente intre 130-80km/h bine eu aveam si jentile strambe pe care le-am indreptat, pe urma am verificat toata fata dar nu am observat nici un joc decat la iesirea cremalierei din caseta de directie dar eram sigur ca nu e asta cauza asa ca am trecut la partea din spate, acolo schimband un brat superior pe dreapta si bieletele antiruliu de la bara stabilizatoare si tot asa facea fapt ce m-a determinat sa schimb discurile de fata si problema sa rezolvat. Parerea mea e ca discurile acelea nu au racirea cum trebuie , adica in bara fata intre proiectoare exista doua tubulaturi prin care aerul rece trece prin bara si ajunge in spatele discurilor dar discurile au aceea tabla de protectie care nu are nici o fereastra sau ceva de genu care sa permita curentilor de aer sa ajunga la discuri.acum ma gandesc eu daca as decupa aceea tabla de protectie in asa fel incat curentii de aer sa bata direct pe discuri oare nu as evita supra incalzirea discurilor?? mentionez ca la masinile sport de raliu am vazut montate niste aripioare de tabla pe unul din bratele de pe fata care avea rolul ( aripioarele ) sa dirijeze curentii de aer pe discurile de frana pentru o racire mai buna. Treaba asta mi-a spuso cel ce pilota masina dar cred ca am sa incerc si eu sa ii fac masini mele o astfel de modificare :)

buna baieti . pana nu de mult aveam o problema enervanta adica cand mergeam cu masina ( e39 520d ) 120 150km/h si franam aveam un tremurat in volan ( stanga -dreapta ) pana pe la 80km/h se simtea iar cand scadea viteza sub 80km/h nu il mai simteam. de mentionat e ca nu simteam nici o pulsatie in pedala de frana sau ceva de genu, la care m-am gandit ca nu e de la discurile de frana bun. Am verificat directia si nu am descoperit nici un joc ( doar unul foarte mic la intrare in caseta de directie a bieletei din partea stanga ) care eram sigur ca nu din cauza asta se comporta masina asa.Atunci mi-am zis ca nu ar mai fi nimic de schimbat decat discurile de frana, zis si facut am luat discuri zimmermann sport cu 500ron (2buc fata ) le-am montat sus si surpriza tremuratul din volan a disparut :) . Acum cand franez masina se comporta normal doar ca am inpresia ca sa micsorat distanta de franare .Am sa pun si niste poze cu discurile

Ai schimbat Âşi plĂŁcuĂžele odatĂŁ cu discurile?

Discurile Zimmermann nu sunt foarte de calitate, se ovalizeazĂŁ cam repede.

ĂncearcĂŁ Ate, Brembo sau originale.

Fara suparare vorbesti din experienta proprie....sau din auzite?.....am schimbat eu toate discurile cu zimmermann si placute ate...si am deja 4500km si sunt impecabile....dar ma rog ...poate unii "vorbesc si in somn" :)

Vorbesc din experienÞã.

4500 km nu ĂŽnseamnĂŁ nimic pentru un set de discuri.

la mine dupa 2500 de km discul de pe stanga, zimmerman, era ovalizat - se vedea cu ochiul liber cand il invarteai.

cei de la service mi-au zis ca n-au vazut sa se ovalizeze asa un disc zimmerman in viata lor :) .

le-am schimbat pe garantie...discurile erau originale...asa ca nu m-a costat nimic...tot zimmerman...acum am 1500 km si inca sunt ok :)

concluzia...se mai intampla sa nimeresti discuri mai "slabutze" chiar daca sunt originale.

La viteze mai mari de 80 km/h atunci cand franez imi vibreaza volanul si am senzatia ca vibreaza toata masina.mentionez ca discurile si placutele sunt noi si cu exceptia unui joc prezent la caseta de directie am verificat tot ce tine de suspensie si directie inclusiv discurile.rog un sfat. ce sa mai verific? :)

poate fi din caseta? Rotile sunt de iarna si sunt echilibrate

pls help!!

Multumesc!