Jump to content
Intalnire BMW Club 2025, hai si tu! Acum votam locatia si luna cand va avea loc. ×

Mic ajutor BMW E39

Recommended Posts

Salutari , in urma cu doua saptamani mi-a aparut in bord o eroare , am fost la service mi-a zis ca trebe schimbate placutzele de frana , au fost schimbate cele de pe spate , dar eroarea nu s-a dus din bord , am revenit la service si au zis ca au fost atinsi senzorii si ca sa ii schimb la ei costa 300 de lei , intre timp un preten imi zice ca costa 50 de lei si se schimba foarte foarte usor , daca este cineva care ma poate pune in legatura cu un vanzator si un priceput sa imi explice cum se schimba !

Merci mult .

Comanda senzorul , ca nu ai decat unu pe spate dreapta. si se pune usor , dai roata jos, si prin gaura din spate a etrierului , o sa vezi placuta ce vine pe interior (adica pe cilindru), si are o crestatura, Senzorul se baga in crestatura si apesi putin, trebuie sa intre fara prea mare efort. Senzorul arata ca un L , cu sectiunea patrata de vreo 3-4 mm. Cand bagi senzorul capatul cu firul trebuie sa vine spre interior ( diferential).

Poti sa comanzi senzorii de la orice magazin de piese, pretul este modic, cateva sute de mii.

Daca vrei, iti pot recomanda un service unde iti vor aduce si senzorii si iti vor face si montajul pe un pret foarte mic.

Merci mult , dar din pacate nu sunt din Bucuresti , am dat comanda astazi si costa 45 lei , am sa incerc sa il schimb singur dupa cum a explicat DSF , app merci mult , imi pare bine ca am descoperit acest forum , pe maine deacuma si va tin la curent daca am reusit sa il schimb , merci mult inca odata !

Exista un senzor pe spate si unul pe fata.

Este posibil sa fie duse si placutele de pe fata si senzorul.

Ar trebui sa le verifice inainte de a comanda senzorul, poate are nevoie si pe fata de placute si senzor.

Cei de la service au zis ca doar pe spate , pe fata sunt bune si nu are probleme senzorul .

Cu respect !

Las ca tot raul spre bine, data viitoare fa-ti franele singur ca mi-a luat jumatate de ora in weekend sa schimb placutele de pe spate. Nu-ti trebuie decat cheie de jante o surubelnita si inbus de 7.

Si are dreptate Ciupanezu vezi sa nu fie senzorul dus pe fata.

Exista un senzor pe spate si unul pe fata.

Este posibil sa fie duse si placutele de pe fata si senzorul.

Ar trebui sa le verifice inainte de a comanda senzorul, poate are nevoie si pe fata de placute si senzor.

Cei de la service au zis ca doar pe spate , pe fata sunt bune si nu are probleme senzorul .

Cu respect !

Cei de la service ti-au zis ca-ti schimba senzorul pe 300 ROn asa ca ar trebui sa verifici chiar tu grosimea placutelor. :twoup:

• 2 weeks later...
Salutari , in urma cu doua saptamani mi-a aparut in bord o eroare , am fost la service mi-a zis ca trebe schimbate placutzele de frana , au fost schimbate cele de pe spate , dar eroarea nu s-a dus din bord , am revenit la service si au zis ca au fost atinsi senzorii si ca sa ii schimb la ei costa 300 de lei , intre timp un preten imi zice ca costa 50 de lei si se schimba foarte foarte usor , daca este cineva care ma poate pune in legatura cu un vanzator si un priceput sa imi explice cum se schimba !

Merci mult .

salut. daca ti s-a aprins martoru in bord si ai schimbat placutele, automat trebuie sa schimbi si senzorul. daca schimbi placutele inainte sa iti apara martorul pe bord atunci nu mai e nevoie sa schimb si senzorul. mi se pare ca e vo 15 euro senzorul, nu stiu exact, contacteaza userul grozadan si el iti poate aduce la pret bun. se schimba f usor, stai sa intre baietii pe forum si or sa iti explice ei ce si cum.

daca ti sa aprins martorul in bord si ai schimbat palcvutele dute simplu si reseteaza-l...o seara placuta

Merci mult .

salut. daca ti s-a aprins martoru in bord si ai schimbat placutele, automat trebuie sa schimbi si senzorul. daca schimbi placutele inainte sa iti apara martorul pe bord atunci nu mai e nevoie sa schimb si senzorul. mi se pare ca e vo 15 euro senzorul, nu stiu exact, contacteaza userul grozadan si el iti poate aduce la pret bun. se schimba f usor, stai sa intre baietii pe forum si or sa iti explice ei ce si cum.

daca ti sa aprins martorul in bord si ai schimbat palcvutele dute simplu si reseteaza-l...o seara placuta

da...si sa verifici tu grosimea placutelor...are dreptate omul...ca si eu lucrez la service si stiu cum baga in plus....:Dhai bafta