Jump to content

Filtre K&N

rmg

Recommended Posts

Fratilor, e cineva pe forum care vinde astfel de produse? Sau stiti prin Bucuresti unde gasesc solutii de curatat si impregnat filtrul? Am avut filtru sport K&N pe masina cand am luat-o, l-am dat jos am pus Mann si acum vreau sa revin la ala sport. Dar inainte sa-l pun vreau sa-l curat si apoi sa-l impregnez cu solutie minune. Nu gasesc pe nimeni sa vand asa ceva.

Fratilor, e cineva pe forum care vinde astfel de produse? Sau stiti prin Bucuresti unde gasesc solutii de curatat si impregnat filtrul? Am avut filtru sport K&N pe masina cand am luat-o, l-am dat jos am pus Mann si acum vreau sa revin la ala sport. Dar inainte sa-l pun vreau sa-l curat si apoi sa-l impregnez cu solutie minune. Nu gasesc pe nimeni sa vand asa ceva.

De ce vrei sa revii la filtrul sport?

Ciudat si functia asta de cautare. Am stat 10min. sa caut pe net informatia despre filtrele K&N si nu mi-a intors nici un rezultat.

Pentru ca filtrul de aer imi va schimba total masina. Vor venii caii putere cu nemiluita.

Pur si simplu il am si decat sa dau 1mil. pe unul care oricum il schimb odata cu uleiul, mai bine il pun pe asta. Nu am simtit nici o diferenta atunci cand am trecut pe filtru de hartie, asa ca motivul e pur economic.

Edited by rmg

Multam frumos, dar ma duc azi la amicul coastadeest si cumpar un set.

Mai bine spuneti-mi cum sa-l folosesc. Am idee dar un sfat in plus nu strica niciodata. Dau cu spray-ul de curatat pe filtru bine, apoi unii zic ca merge si spalat cu apa, lasat sa se usuce bine apoi dat cu spray de impregnat. Sa-i dau si cu apa??

filtru Bosch e 35 ron.

faza cu K N e dubioasa un pic... am inteles ca poate defecta debitmetrul.

Eu am cumparat-o pe a mea cu un K N deja pus si debimetrul era ars.. posibil sa fi fost alta cauza dar.. momentan am trecut pe OEM, pana gasesc o lamurire si o explicatie completa si pertinenta.

Multam frumos, dar ma duc azi la amicul coastadeest si cumpar un set.

Mai bine spuneti-mi cum sa-l folosesc. Am idee dar un sfat in plus nu strica niciodata. Dau cu spray-ul de curatat pe filtru bine, apoi unii zic ca merge si spalat cu apa, lasat sa se usuce bine apoi dat cu spray de impregnat. Sa-i dau si cu apa??

nu stiu daca procedam ca la carte (desi sunt poze pe cutie) dar:

1. dadeam cu spray-ul cu solutie de curatat pe filtru (ft. bine, pe ambele parti, din belsug)

2. il lasam pret de 2-3 tigari / pana curatam bine jantele

3. il spalam cu o perie foarte moale sub jetul de la furtun

4. dadeam cu spray-ul ala cu "ulei" sporadic, de la distanta pentru ca sa fie cat mai mare suprafata (cam 2 treceri) pe toata suprafata (filtru+rama)

cam asta ar fi.

Intre timp am revenit la filtrul original - printre motive ar fi faptul ca se pare ca nu se curata extraordinar filtrul (dar si eu am ramas in urma cu prima curatare si il curatam cam din 7 in 7 mii, poate cam rar).

Edited by CRM

Cam asta e procedura descrisa si in pachetul cumparat.

Acum legat de filtru nu stiu daca face nu face bine. Daca era common rail nu bagam filtrul sport tocmai pt ca sunt vorbe care spun ca poate da jos debitmetrul. Dar fiind injectie indirecta si daca nu ma insel nici nu are debitmetru masina, nu mi-am batut capul. Posibil sa ma insel, sa aiba debitmetru insa eu nu l-am descoperit pe masina! La TDS e mai scump filtrul, poate e 35RON la benzinare, la asta e cam 90RON Mann. Filtre nu bag altceva decat Mann.

Si inca o chestie: pe kitul ala de curatat spune ca se curata cam la 100.000mile sau mai devreme daca se merge cu masina mult prin zone cu praf. Asa ca o curatare la 20k km e rezonabila. Eu filtrul de aer il schimbam la fiecare 10k km. Odata cu uleiul, schimbam si filtrul de aer. La 2 schimburi de ulei schimb si pe ala de polen, acum s-ar putea mai rar ca e tare tampit accesul la acel filtru.

• 3 weeks later...