Jump to content

ce ma fac - e prima iarna !

oSerX

Recommended Posts

Ce sa fac ?!?!?

am cauciucuri de iarna pe fata..... maine, dak mai ajung ma duc sa cumpar si pe spate..... pacat de caucioacele pe spate ca erau noi ... au vreo 2000km :blink:

sfaturi si idei pt iarna pls....... pt astia incepatori :)

mi-am schimbat antigelu la bmw ....

mi-am facut revizia.... ulei, filtre ... placute

ce sa mai fac ?:)

Edited by oSerX

aceleasi intrebari le am si eu sunt din sb si azi a nins prima oara,+ e prima mea iarna cu bmwul , tin sa va spun ca e f naspa cu tractiunea spate ffffff naspa. in afara de roti iarna ce sa ma fac ,am parcurs un drum de 50 km pe vremea asta pe drum european si e greu fratilor e greu de tot idei sugesstii plsssss :blink:

la mine iarna trecuta a fost prima cu bmw...asa ca nu am cine stie experienta. totusi, de 3 ori am ramas cu ea, si m-au impins diversi trecatori binevoitori ( de fiecare data pe stradute unde zapada nu era curatita foarte bine, si cand am oprit pentru 2 sec...sau cand intorceam masina).

in rest...in buc am mers fara probleme, cu mentiunea ca daca era viscol si nu puteau astia deszapezi...mergem cu metroul, si in afara am evitat sa ies pe ninsoare. (maxim sa zic...7 zile toata iarna)

dar chiar nu e asa grav...

sfaturi nu-s in masura sa dau...dar daca eu am reusit in primul meu an in bucuresti sa trec de iarna cu bmw...cred ca oricine se descurca :blink:

hai ca nu-i dracu asa de negru!

Obligat cauciucuri de iarna pe toate 4 rotile!!!Ce-i aia "am cauciucuri de iarna pe fata si pacat de alea de pe spate k erau noi???" Crezi ca la primavara nu vor mai fi noi??? Nu trebuie sa le arunci ci doar sa le pui la hibernat.

Toti am fost un pic speriati la prima iarna, dar ne-am obisnuit. Eu am trecut prima iarna prin 95. Si atunci era mult mai rau cu deszapezitul prin BUC.

Oricum must have:

Cauciucuri de iarna intr-o stare cit mai buna. Adica sa mai aiba ceva profil pe calea de rulare.

Solutie parbriz kr sa nu inghete - e neplacut

Niste lanturi in portbagaj, just in case...

O maturica si o racleta de gheata

Si multa atentie.

Bine ar fi, daca poti si ai unde sa te duci cu masinuta intr-o parcare larga si sa o fortezi, sa o bruschezi, sa o vezi cum reactioneaza, si sa incepi sa te obisnuiesti cu contrabracarea pe care tre s-o faci cind simti ca-ti fuge fundul.

Inca ceva - evita sa te aventurezi in locuri cu zapada mare afinata. Risti sa ramii cu burta suspendat si atunci chiar e tare greu s-o mai scoti. Si daca se ivesc binevoitori sa te ajute indruma-i sa impinga la masina din zonele mai profilate si sa nu impinga apasind pe aripile din spate. Se infunda foarte usor. Mai ales in zona de sub stilpul C.

Si-n rest multa bafta, sa nu dea vreun idiot in tine. In general poti avea incredere in sistemele de siguranta active. Isi fac treaba minunat. (ABS< ASC+T, DSC>>>)

Sa nu te sperii tare. Ai nevoie de un pic de timp pentru acomodare, si sfatul lui Laur e cel mai bun: du-o la plimbare un pic in locuri largi, unde poti simti cum reactioneaza. Si intaresc sfatul: toate 4 cauciucuri de iarna, ca cu 2 nu faci mare lucru. Si evita sa iesi cu ea imediat dupa ce a nins, daca nu e o urgenta...Iti doresc sa nu ai nici cel mai mic incident!

am avut de iarna pe toate 4, dar le'am lasat asa si in 3 luni - aprox 30mii km le'am cam facut muciiiii... d'aia am luat d'astea de uscat/ploaie pe spate... oricum iau de iarna si pe spate.... ma gandeam sa le schimb pe toate cu sava esquimo sau cum se scrie .... sunt si relativ ieftine ( ~2-2,5mil bucata ) si am avut iarna trecuta pe pejo .. s'au comportat super super bine !

Oricum must have:

Cauciucuri de iarna intr-o stare cit mai buna.

Solutie parbriz kr sa nu inghete - e neplacut

Niste lanturi in portbagaj, just in case...

O maturica si o racleta de gheata

Si multa atentie.

56781[/snapback]

foarte corect si la oboect. de fapt, si pt. mine e prima iarna cu tractiune spate, sint curios sa vad cum o sa se comporte. oricum, si iernile trecute aveam in ford/opel toate cele insirate de tine, plus o punga de-un-leu cu nisip. mi-a prins fooooarte bine de vre-o doua ori. nu stiu inca de unde sa iau lanturi pt. masina asta (225/55/R16) ca parca n-as da 400eur sa iau de la AB.

am fost de m'am interesat de cauciucuri 195x65r15

pneus (resapate) 1,1mil

michelin alpin 2,7mil parca

sava esqimo 1,8mil

eu as vrea sa iau michelin alpin pe spate si am pe fata pirelli snowtrac sau snowcontrol :blink: nu stiu cum se numesc

lanturi la omv nu am gasit marimea mea .... dar parerea mea ca au preturi super omv-u la lanturi !

Pe mine m-a prins zapada fara racleta. Prima data am curatat parbrizul cu ce mi-a picat in mana primu, adica permisu de conducere. Binenteles ca s-a inmuiat si acuma se dezlipeste tipla de pe el. A doua oara am curatat cu cardu de Metro. Sper a treia oara sa imi cumpar o racleta. Ciudat e ca am avut mereu, in fiecare iarna imi iau alta, dar le uit in masinile care le vand.

Faina zapada... S-a'nmuiat ...permisu'?  :blink:

Pai tine-le in buzunarul de la ... pantaloni, nu in cel de la usa :)

56948[/snapback]

Marfa zapada, dar trebuia sa ma anunte si pe mine cineva, ca sa nu am nimic pe balcon.

Ei, le tin in portofel, in ordinea respectiva, urmatoarea ar fi cartea de credit, dar sper azi sa imi iau o racleta. Oricum zapada se curata cu stergatoarele, mai greu cu pojghita de gheata.

Ma enerveaza ca imi ingheata duzele de la spalatorul de parbriz. Dimineata nu pot deloc sa spal parbrizu, doar dupa ce se mai incalzeste motoru. Oricum tre sa cumpar si solutie de parbriz si antigel, ca deja vad ca suntem in plina iarna. Cauciucuri de iarna am, ca asa am luat masina.

Eu mai am in porbagaj si o canistra de 5 litri, ca sunt patit, un cablu de tras, ca iar sunt patit, si instinctor, sper sa nu am ocazia sa il folosesc.

Eu nu cred ca e rau pentru un Michelin. Dar nu stiu cum e cauciucul in comparatie cu altele de iarna.

56849[/snapback]

Michelin alpin A2 a fost printre primele la testele ADAC anul trecut. Acum vad ca a cam fost depasit. Oricum am vazut la Metro la superoferta 195/60/15 la 2mil. Am studiat si era importat direct de Metro.

Chech this out:

http://www.adac.de/Tests/Reifentests/Winte...PageID=127155#0

Si la mine tot prima iarna cu BMW e dar de-abia astept sa ninga (cand am si cauciucurile pe ea normal). Nu stiu dc, dar in ultimele zile am mers numai asa cu ea:

http://img326.imageshack.us/img326/3518/dsc001210pa.th.jpg

Asta vara imi era tarsa si acum pe temperaturile astea si asfalt ud zici c-am innebunit :> E bine macar ca auzi rotile cum se invart in gol si ai timp sa iei gazu ca sa nu te duci te tot.

La mine prima iarna cu masina - 1992 - a fost cu un mercedes cobra 2000 cmc/ 109 cp - 1983 fara absuri, espuri, dscuri, dtcuri si alte controale si cu cauciucuri tocite rau si pe fata si pe spate si nu au fost mari probleme... ma rog mici accidente obligatorii pentru a putea opri masina.