Jump to content

cauciucuri de vara pe zapada ?/

alina

Recommended Posts

Pirelli - PZERO ROSSO

E4 - Treadwear 220 ; Temperature AA ; 225/40/18; 92y

57133[/snapback]

Asa cum a zis si Romulus, astea-s alea de vara. Eu as completa ca sunt "pursange" de asfalt - sfatul meu e nici sa nu-ti treaca prin cap sa faci iarna cu ele, e sinucidere curata.

sper sa ma intelegi ca nu ma pricep si cei de la reprezentanta nu ma ajuta decat sa-mi i-a banii aiurea si nici macar nu isi fac treaba

57133[/snapback]

Am inteles f bine. Te ajutam cu cea mai mare placere. Eu personal nu am nici cea mai mica pretentie de la nevasta-mea sa hotarasca ce cauciucuri sa cumpere la masina. Daca o pun sa se duca pe tirerack.com se uita la mine cu ceva de genul "auzi, nu te duci tu pe tirerack.com si eu pe zara.com?" :blink: Bineinteles ca daca treb sa aleg gogosarii de zacusca nu o fac cu aceiasi placere :)

Asteptam si indicativul alora "de iarna". Sa vedem...

• Replies 120
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Asa cum a zis si Romulus, astea-s alea de vara. Eu as completa ca sunt "pursange" de asfalt - sfatul meu e nici sa nu-ti treaca prin cap sa faci iarna cu ele, e sinucidere curata.

Am inteles f bine. Te ajutam cu cea mai mare placere. Eu personal nu am nici cea mai mica pretentie de la nevasta-mea sa hotarasca ce cauciucuri sa cumpere la masina. Daca o pun sa se duca pe tirerack.com se uita la mine cu ceva de genul "auzi, nu te duci tu pe tirerack.com si eu pe zara.com?" :blink: Bineinteles ca daca treb sa aleg gogosarii de zacusca nu o fac cu aceiasi placere :)

Asteptam si indicativul alora "de iarna". Sa vedem...

57136[/snapback]

cele de iarna(daca sant de iarna ??) sant :

Dunlop SP 01

as vrea va rog sa-mi mai spuneti care sant cele mai bune cauciucuri de iarna pentru masina mea - 330ci

merci mult,

cele de iarna(daca sant de iarna ??) sant :

Dunlop SP 01

as vrea va rog sa-mi mai spuneti care sant cele mai bune cauciucuri de iarna pentru masina mea - 330ci

merci mult,

57139[/snapback]

Alina, alea sunt de vara. De asta nu simti nici o diferenta... Pirreli sunt Sottozero si W169, Dunlop WM3 sau WD3, Michelin P Alpin, Vredestein Snowtrac sau Xtreme, Kleber Krisalp, BF Goodrich Wint.

Alina, alea sunt de vara. De asta nu simti nici o diferenta... Pirreli sunt Sottozero si W169, Dunlop WM3 sau WD3, Michelin P Alpin, Vredestein Snowtrac sau Xtreme, Kleber Krisalp, BF Goodrich Wint.

57142[/snapback]

hm :blink: , nu mai inteleg nimic - sa-nteleg ca eu am avut tot cauciucuri de vara iarna trecuta :) ???/ pai aia ziceau ca-s de iarna doar le-au schimbat in noiembrie........ ???/

hm  :blink:  , nu mai inteleg nimic - sa-nteleg ca eu am avut tot cauciucuri de vara iarna trecuta  :) ???/ pai aia ziceau ca-s de iarna doar le-au schimbat in noiembrie........ ???/

57144[/snapback]

Ti-au tras clapa, daca esti sigura ca asta scrie pe ele.

Cele de iarna ar fi: Winter Sport M2, spre exemplu.

hm  :blink:  , nu mai inteleg nimic - sa-nteleg ca eu am avut tot cauciucuri de vara iarna trecuta  :) ???/ pai aia ziceau ca-s de iarna doar le-au schimbat in noiembrie........ ???/

57144[/snapback]

Deci macar te-ai lamurit :) Aia care ti le-ai schimbat e clar ca au fost niste incompetenti. Intr-o tara civilizata daca-ti loveai masina banuiesc ca ai fi putut ff simplu sa-i dai in judecata sa-i pui la plata reparatiei daca ei zici ca ti-au recomandat ca sunt de iarna.

Optiunile pe care ti le recomand sunt (asa cum am zis)

Dunlop SP Winter Sport

Michelin Pilot Alpin

Bridgestone Blizzak

Nokian Hakaapeliita

Nu sunt in ordinea preferintelor, oricare din astea ar fi bune. Eu am experimentat cu cele Dunlop si Michelin, sunt ff bune. De Blizzak si Hakaapeliita am auzit numai de bine din surse confirmate. Vezi ca mai era un fir de discutie aici cu niste teste ale ADAC (Germania) cu cauciucuri.

interesant va fi daca vei intelege ce tip de cauciuc este, din ceea ce-ti voi relata eu mai jos

Pirelli - PZERO ROSSO

E4 - Treadwear 220 ; Temperature AA ; 225/40/18; 92y

57133[/snapback]

pai, sa vedem....

Pirelli - asta e fabricantu'

PZERO ROSSO - modelul cauciucului (dintre cele mai bune, din cite stiu eu)

Treadwear 220 - rezistenta la uzura. cu cit cifra e mai mare, cu atit mai mult dureaza cauciucul (nu luam aici in considerare bordurile pe care le-ai agresat). o valoare de 200 e super deja, ale tale sint aparent foarte bune

Temperature AA - rezistenta la temperatura. adica, cit de mult isi pastreaza calitatile cind temperatura scade/creste (de obicei creste, de la rulare cu viteza mare). eu stiam ca nu sint decit A, B, si C (A fiind cel mai bun), aparent ale tale sint super din punctul asta de vedere.

225 - latime, in mm

40 - inaltime talon (adica a cauciucului pe janta, sau a carnii daca vrei), in procent din latime

18 - diametrul jentii, in inchi

92 - indice de greutate, in cazul asta max. 630 kg/cauciuc

Y - indice de viteza, in cazul asta max. 300 km/h

pentru cine vrea sa isi aprofundeze cunostintele in domeniu roti/jante, poate incerca la Wheel and Tyre Bible sau la Tirerack - Sidewall Markings Explained

multumesc tuturor pentru ajutor , acum sant un pachet de nervi :blink: si nu as putea sa accesez acele linkuri pentru a face o comparatie ............

oare de ce se intampla asa ceva in reprezentantele noastre ??

cum e posibil ???

care le este interesul ? pentru ca eu de ex. m-am prezentat la ei si le-am spus sa-mi incalte masina cu cauciucuri de iarna dintre cele mai bune ......... nu le-am cerut explicatii , nu m-a interesat pretul, pentru ca la urma urmei este vorba de siguranta si confortul meu ............

este inadmisibil ........... am un ghinion fantastic de cand am BMW-ul asta ........ asta presupune ca trebuie schimbat ............

multumesc tuturor pentru ajutor , acum sant un pachet de nervi  :blink: si nu as putea sa accesez acele linkuri pentru a face o comparatie ............

oare de ce se intampla asa ceva in reprezentantele noastre ??

cum e posibil ???

care le este interesul ? pentru ca eu de ex. m-am prezentat la ei si le-am spus sa-mi incalte masina cu cauciucuri de iarna dintre cele mai bune ......... nu le-am cerut explicatii , nu m-a interesat pretul, pentru ca la urma urmei este vorba de siguranta si confortul meu ............

este inadmisibil ........... am un ghinion fantastic de cand am BMW-ul asta ........ asta presupune ca trebuie schimbat ............

57158[/snapback]

Le-ai luat de la reprezentanta? Atunci ar trebui cel putin sa ii iei la intrebari...Ca nu e posibil asa ceva, iti pun viata in pericol!

Le-ai luat de la reprezentanta? Atunci ar trebui cel putin sa ii iei la intrebari...Ca nu e posibil asa ceva, iti pun viata in pericol!

57160[/snapback]

ma-ndoiesc ca as rezolva ceva , nu am nimic la mana prin care as putea dovedi faptul ca le-am spus cat se poate de clar ca vreau cauciucuri de iarna ........

in luna noiembrie oare de ce fel de cauciucuri as fi avut nevoie ......... ????

incompetenti .........

era interesant sa m-i se fi intamplat ceva si sa ma prezint la societatea de asigurari sa ma despagubeasca ........ ??? ma trimite-au la plimbare cu tot cu cauciucuri ........... :blink:

am gasit michelin alpin 2 la 2,7mil parca la autosoft la pod fundeni 195x65x15,

m'a cam dat peste cap linkul lui leusor parca cu testele de la adac cum ca au cazut in teste..... eu am avut cauciucuri pirelli snowcontrol 190 la toate rotile.... insa s'au tocit alea pe spate si le'am schimbat ...

deci iau michelin alpin 2

am gasit michelin alpin 2 la 2,7mil parca la autosoft la pod fundeni 195x65x15,

m'a cam dat peste cap linkul lui leusor parca cu testele de la adac cum ca au cazut in teste..... eu am avut cauciucuri pirelli snowcontrol 190 la toate rotile.... insa s'au tocit alea pe spate si le'am schimbat ...

deci iau michelin alpin 2

57177[/snapback]

Pretul e super bun. Si ADAC zicea ca a rasturnat Loganul, si ai vazut adevarul...E inca o sursa de informare

... am un ghinion fantastic de cand am BMW-ul asta ........ asta presupune ca trebuie schimbat ............

57158[/snapback]

Toti suntem tentati din cand in cand sa zicem asta, dar evident gresim. E o masina ff buna, problema-i ca din partea celorlalti e si o perceptie din aia de genul "las' ca oricum are bani" care pe mine ma dispera, de parca nu as munci pentru banii aia. Puteai sa o patesti si daca aveai VW sau altceva, si in general poti sa o patesti la orice si cu orice nu numai cu masinile. E mult mai bine sa stii tu ce sa ceri in detaliu. In materie de BMW cand nu stii sari si intreaba pe aici, ca macar poti sa dai de noi sa ne injuri dupa aia :blink: Cred ca nimeni nu deranjeaza aici cu intrebarile, doar e forum, daca unul n-are chef s-o gasi altul sa raspunda! Edited by mchis

Toti suntem tentati din cand in cand sa zicem asta, dar evident gresim. E o masina ff buna, problema-i ca din partea celorlalti e si o perceptie din aia de genul "las' ca oricum are bani" care pe mine ma dispera, de parca nu as munci pentru banii aia. Puteai sa o patesti si daca aveai VW sau altceva, si in general poti sa o patesti la orice si cu orice nu numai cu masinile. E mult mai bine sa stii tu ce sa ceri in detaliu. In materie de BMW cand nu stii sari si intreaba pe aici, ca macar poti sa dai de noi sa ne injuri dupa aia :) Cred ca nimeni nu deranjeaza aici cu intrebarile, doar e forum, daca unul n-are chef s-o gasi altul sa raspunda!

57181[/snapback]

mda , asa e ......... as mai avea o gramada de intrebari referitoare la 330 -ul meu dar nu stiu prea bine in termeni tehnici explicatia ( si cea pe care o primesc de la ei nici eu nu o inteleg pentru a o putea expune mai departe), pentru a ma intelege ce are si a putea primi un raspuns corect ...........

un service imi spune una , celalalt imi spune alta ........... sant total confuza............

de ex. uni spune-au ca trebuie sa schimb bujiile neaparat , ceilalti ca nu trebuie decat la 80.000 km .......... la unii erau 20 euro buc , la ceilalti 65 euro buc .......

trebuie sau nu trebuie ? ........ eu oricum le-am schimbat pentru siguranta ........

de ex . in acest moment masina mea face ca toti dracii ......... un zgomot groaznic care se pare ca este de la telescop, cica ar avea un rulment ??? habar n-am, dar au insistat sa-l mai las asa pentru a mai verifica ei nu stiu ce si ca o sa mai vada peste 2-3 saptamani , asigurandu-ma totodata ca nu se va intampla nimic chiar daca in astea 2-3 sapt mai fac 2-3000 km..............

asa ca iti ca dai seama ce e in capul meu referitor la BMW....... :blink:

:blink:

m-am plimbat vreo 2 ore sa pun cauciucurile de iarna. la autozone - 30 de masini la coada, la shama 40, la ipso si altele mai mici cate 10-15 masini  :)

la baneasa a inceput sa ninga destul de tare si romanii mei sau speriat

o las mai pe seara

57189[/snapback]

La Baneasa ninge tare?!? In Centru e soare si partial senin. Printre nori e un cer albastru infinit.