Jump to content

cauciucuri de vara pe zapada ?/

alina

Recommended Posts

• Replies 120
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Atunci esti acoperita. Daca in CIV sunt trecute si in talon scrie ca sunt mentiuni in CIV, totul e super OK.

57262[/snapback]

eu de ex. in afara tarii nu am CIV -ul la mine(nici in tara de altfel) , ma opreste politia in austria , in talon imi scrie una, pneurile sant alta .......... ei de unde sa stie ce scrie la mine in CIV ???

eu de ex. in afara tarii nu am CIV -ul la mine(nici in tara de altfel) , ma opreste politia in austria , in talon imi scrie una, pneurile sant alta .......... ei de unde sa stie ce scrie la mine in CIV ???

57264[/snapback]

Nu e nici o problema. Asa e la toate BMW-urile care nu au jantele standard.

Alina, primul lucru bun e ca vrei sa inveti. Daca vrei, sigur reusesti. Ca nimeni nu a fost expert in masini inainte de a le avea... Tu intreaba si noi raspundem (care stim...)

57275[/snapback]

va multumesc la toti pentru amabilitate si imi cer scuze daca cateodata insist prea mult asupra unei teme dar asta pentru ca nu inteleg si daca tot vreau sa invat ceva atunci as vrea sa nu interpretez gresit .....

multumesc ,

Acum cred ca chestia cu jentile ai inteles-o: pe masina ta pot fi montate, in afara jentilor originale, si alte tipuri, care sa permita cauciucuri mai joase sau mai inalte... Exista ratiuni pentru care poti alege un alt tip de janta, dar asta e un alt discurs... Nu e nici o problema. In privinta iesirii din tara, nu se uita la acest lucru, pentru ca nu este inseriat (cum e caroseria sau motorul).

In teorie se uita... :blink:

Problema e ca si ei au aceeasi problema si in CIV scrie ce si cum, deci se poate demonstra.

Dar in practica, daca nu ai accidente, NU se uita nimeni. Daca ai un accident, pot verifica, dar tot nu au ce sa faca. Daca sunt de la BMW sunt omologate. Scrie pe stalpul B de la sofer, in tabelul cu presiunile.

si eu am problema cu cauciucurile pentru ca mi-am schimbat jantele... in cartea de identitate si in talon am trecute anvelopele originale dar in cartea standard a masinii sunt mentionate si cele pe care le am acum pe asina deci eu zic ca nu e nici o problema (deasemenea sunt mentionate si pe prag mai sus pe zona scaunului soferului)... intradevar e nasol daca ai vre-un accident urat si cu atat mai nasol in strainatate... acum cativa ani un prieten a fost martorul unui accident in Ungaria si pentru ca a fost foarte aproape (era in spatele unei masini care s-a infipt intr-un tir care intra pe autostrada) si a franat evitand accidentul ungurii i-au masurat pana si adancimea santurilor din cauciucuri pentru a vedea ca totul e in regula...:blink: sper sa nu fie cazul tau (sau al vostru) sa ajungeti in astfel de situatii...

in loc sa zici mersi ca ai pe 18...

57325[/snapback]

o sa fii surprins, dar jentile de 18'' nu-s chiar asa de bune. cel putin la noi in tara. si mai ales iarna*. si daca ai probleme cu spatle/rinichii. nu mai spun ca sint extrem de usor de indoit !

* paradoxal, roti mai late NU inseamna aderenta mai buna iarna. dimpotriva. pentru detalii aici (scroll down pina la Fat or thin? The question of contact patches and grip.).

apropo  eu in talon am 195 70 14 si eu am pus pe ea 235 45 18 si 255 40 18.si in talon nici o mentiune:PPP

57325[/snapback]

(edit) nu toti ne permitem sa umblam cu masina modificata fata de ce scrie in talon ( cu atit mai putin ne laudam cu asta! :blink: ).

nu sintem toti asa de destepti ca si tine. plus ca unii mai vor sa iasa cu masina din tara  :blink:

57327[/snapback]

e desteptule nu toti avem bani ca tine sa iesim afara din tara.apropo vb mai frumos sau evita sa mi te adresezi in mistori.ca nu te am deranjat niciodata sa te apuci tu sa ma iei la misto.asa ca te rog frumos lasa ne cu intelepciunea ta

57330[/snapback]

Potoliti-va amandoi. VA ROG!

e desteptule nu toti avem bani ca tine sa iesim afara din tara

57330[/snapback]

nu era vorba de bani ci de ce ti se intimpla daca te opreste politia intr-o tara civilizata si vede ce iti scrie in talon. daca te-ai simtit ofensat, imi pare rau, nu cred ca a vorbit cineva la misto aici.

nu era vorba de bani ci de ce ti se intimpla daca te opreste politia intr-o tara civilizata si vede ce iti scrie in talon. daca te-ai simtit ofensat, imi pare rau, nu cred ca a vorbit cineva la misto aici.

57336[/snapback]

politia intro tara civilizata nu te opreste decat daca faci ceva rau... si daca te opreste nu se uita la asta cu rotile ca ei se pricepe

in loc sa zici mersi ca ai pe 18 tu te enervezi atata. da mi mie pachetul de m si iti dau eu pe 17 :PPP super.apropo  eu in talon am 195 70 14 si eu am pus pe ea 235 45 18 si 255 40 18.si in talon nici o mentiune:PPP

57325[/snapback]

stai putin , eu cred ca nu ai inteles de ce sant eu :blink: , motivele sant altele pentru care sant suparata, daca citesti tot topicul ai sa vezi , referitor la jante de 18 sau 17 nu intelegeam care este diferenta si mai ales referitor la pneuri 225/45/17 - 225/40/18 , nu va jigniti va rog si nu fiti incapatanati ........

din ce am citit eu pana aici, am observat ca ai inteles, din ce sa vb.asa ca am zis si eu sa fac o gluma ,sa ti iau jantele pe 18 de m sa ti dau altele pe 17, era o gluma normal.dar domnul thebe nu mi da voie sa fiu off topic asa ca voi inceta sa ma mai bag si eu in seama cu voi.sau sa mai fac vre o gluma.

57375[/snapback]

Ma bag si eu in discutie, chestia nasoala e ca in momentul in care scrii, nu se simte intonatia vocii ( :blink: ), si de aici pot fi interpretate cuvintele. Cred ca nu trebuie sa ne suparam nici pe cei care fac glume (ca nu sunt rau voitoare, ba din contra...) si nici pe cei care nu agreaza glumele (poate sunt suparati in momentul respectiv sau obositi sau ... mai sunt multe motive). Ideea e ca nu trebuie sa ne certam, ca nu face nimanui bine chestia. Eu zic ca deja s-a uitat totul.

Edited by Leusor

din ce am citit eu pana aici, am observat ca ai inteles, din ce sa vb.asa ca am zis si eu sa fac o gluma ,sa ti iau jantele pe 18 de m sa ti dau altele pe 17, era o gluma normal.dar domnul thebe nu mi da voie sa fiu off topic asa ca voi inceta sa ma mai bag si eu in seama cu voi.sau sa mai fac vre o gluma.

57375[/snapback]

ok, hai gata cu copilariile ........... chiar as vrea si in continuare sa-ti spui si tu parerea pentru ca numai asa voi avea de invatat - please help - daca tu zici ca sant mai bune de 17 facem schimb :) , pana ieri eram paralela cu ceea ce inseamna pneuri si jante diferite ........

peace

:blink: