Jump to content
Intalnire BMW Club 2025, hai si tu! Acum votam locatia si luna cand va avea loc. ×

frana de mana folosita prea mult, dauneaza ?

alina

Recommended Posts

ABS-ul mareste distanta de franare pe zapada nu cu mult dar o mareste, Partea buna e ca ai directia aproximativ buna pe durata franarii. Oricum cel mai sanatos la o masina asaq echipata ca alinei si fara prea multe cunostinte despre volan e bine sa bagi talpa urat in frana si in cazul in care nu se opreste in distanta utila sa nu se traga frana de mana, ci volanul cat sa eviti nu mult, sau chiar mult ca de aia are si DSC.

59523[/snapback]

interesant ce-mi spui ....... sa inteleg ca trebuie sa bag piciorul in frana pana la capat ??? pai asta nu am incercat dar am un semn mare de intrebare daca asa va merge si voi putea tine masina cat-de-cat in directia dorita de mine :blink:

• Replies 81
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Pai tocmai asta este problema ta, ti-e frica sa apesi pe frana, de cati ani ai permisul? Nu de alta dar cunosc multe fete, si chiar unii baieti care au o teama uimitoare sa calce frana chiar si pe uscat, si asta din cauza ca le e frica sa nu bruscheze masina. Pe zapada e corect cum gandesc ei, de fapt partial corect, cel mai bine e sa o calci pana incepe masina sa faca urat, apoi sa o lasi libera, si tot asa, asta pt cei care au criza de loc de franare si nu au treaba cu volanul, si totusi nu e sticla pe jos, Si asta Cand e vorba de o masina naspa, Dacie, dar cand vine vorba de un BMW 330CI cu ESP (DSC in cazul BMW) si cu ABS care oricum sunt standard deci le are orice BMW nu trebuie sa-ti faci griji la franare, binenteles in limite rezonabile, adica nu te apuci acum sa gonesti cu 200 Km/h ca ai DSC, dar la 50 Km/h desi e cam mult frana se calca cat mai mult, restul o face calculatorul. NU ESTE INDICAT SI LA MASINI FARA ESP chiar daca au ABS.

Cred ca nu am fost foarte clar, daca nu, o sa repet mai citetz.

Numai bine!!

Pai tocmai asta este problema ta, ti-e frica sa apesi pe frana, de cati ani ai permisul? Nu de alta dar cunosc multe fete, si chiar unii baieti care au o teama uimitoare sa calce frana chiar si pe uscat, si asta din cauza ca le e frica sa nu bruscheze masina. Pe zapada e corect cum gandesc ei, de fapt partial corect, cel mai bine e sa o calci pana incepe masina sa faca urat, apoi sa o lasi libera, si tot asa, asta pt cei care au criza de loc de franare si nu au treaba cu volanul, si totusi nu e sticla pe jos, Si asta Cand e vorba de o masina naspa, Dacie, dar cand vine vorba de un BMW 330CI cu ESP (DSC in cazul BMW) si cu ABS care oricum sunt standard deci le are orice BMW nu trebuie sa-ti faci griji la franare, binenteles in limite rezonabile, adica nu te apuci acum sa gonesti cu 200 Km/h ca ai DSC, dar la 50 Km/h desi e cam mult frana se calca cat mai mult, restul o face calculatorul. NU ESTE INDICAT SI LA MASINI FARA ESP chiar daca au ABS.

Cred ca nu am fost foarte clar, daca nu, o sa repet mai citetz.

Numai bine!!

59554[/snapback]

hm........ nu sunt incepatoare in ale condusului dar pur si simplu aveam o problema cu frana (iarna) pentru ca eu nici macar cauciucuri de iarna nu am avut (ceea ce am inteles ca ajuta foarte mult) si intradevar imi era frica sa calc frana mai tare ........ mda , masina are destul de multe dotari , este fabricata in 2003 si cred ca e destul de ok dar se pare ca eu sunt problema .......

mersi

la 50 Km/h desi e cam mult frana se calca cat mai mult, restul o face calculatorul. NU ESTE INDICAT SI LA MASINI FARA ESP chiar daca au ABS.

59554[/snapback]

Nu am inteles!Daca masina are DSC+ABS se apasa frana la maxim.Daca nu are DSC dar are ABS nu se apasa la maxim?(daca am inteles bine :blink: )

Care este ideea?

ABS-ul mareste distanta de franare pe zapada nu cu mult dar o mareste, Partea buna e ca ai directia aproximativ buna pe durata franarii.

59523[/snapback]

VW Golf 5 ContiVikingContact

locked wheels - ABS

dry pavement------- 45m - 32m

snow----------------- 53m - 64m

ice------------------ 255m - 404m

Din pacate, o mareste cam mult.Sistemele mai destepte de ABS, reduc distanta prin incetinirea ciclului blocat/neblocat.Nu imi dau seama de ce ABS-ul nu se poate decupla din bord ,cum era la unele masini mai vechi.

@Bavaria, Stiu ca nu am explicat foarte clar, Vroiam sa spun ca daca ai ABS+ESP frana o calci mai putin stresat, masina se ocupa si de franare si de stabilitate in cazul in care se ia de volan, fara DSC in clipa in care iei de volan, poti pierde controlul masinii, Masina se ocupa doar cu blocatul rotilor, adica nu le blocheaza.

Diferentele de la distantele de franare mi se par imense mai ales pe uscat. mai mare decat pe zapada