Jump to content
Intalnire BMW Club 2025, hai si tu! Locatia si luna iesite la vot au fost Poiana Brasov si Mai. Acum votam weekend-ul din Mai in care va avea loc intalnirea. ×

Sfat achizitie jante m6

BoSy

Recommended Posts

Jantele de M6 arata foarte kitschos pe E39. :twoup:

Avantaje:

• stabilitate mai mare in curbe
  • aspect

Dezavantaje:

• viteza maxima mai mare dar demaraj un pic mai slab
  • uzura mai mare asupra articulatiei si suspensiei
  • mai putin confort, gropile se simt mult mai tare

Eu zic ca merita, si eu am tot jante pe 18.

Daca vei merge cu grija nu vei avea probleme.

Edited by Ciupanezu

Jantele de M6 arata foarte kitschos pe E39. :twoup:

Avantaje:

• stabilitate mai mare in curbe
  • aspect

Dezavantaje:

• viteza maxima mai mare dar demaraj un pic mai slab
  • uzura mai mare asupra articulatiei si suspensiei
  • mai putin confort, gropile se simt mult mai tare

Eu zic ca merita, si eu am tot jante pe 18.

Daca vei merge cu grija nu vei avea probleme.

:twoup:

Mi-am luat acum 2 saptamani jante de M6 pe 18 cu cauciucuri 245 , 45. Aveam inainte originale pe 16 cu 225.

Masina sta mai bine pe drum, la demaraj nu prea simt diferenta , e mult mai sensibila la gropi.

In schimb accentueaza orice problema la cutia steptronic, se simte ca e incarcatura mai mare pe transmisie.

.

Nu-mi ziceti ca sunt comune , ca sunt kitsch, ca nu eram hotarat la ele dar mi-au placut pentru ca sunt vopsite in interior cu un gri care este aproape exact culoarea masinii mele, arata super bine , si sunt si facute in germania. Inainte eram hotarat la style 166, dar tot ce gasisem erau chinezarii si mai erau si prea bling bling, unele chromate total, iar calitatea era dezamagitoare.

Avantajul la jantele M6 este ca se curata foarte usor, si din observatia proprie si personala nu prea se depune praf de frana pe ele ( probabil sunt mai mari si curentul de aer in mers este mare prin ele).

Iti patineaza cutia?

Daca te referi la bruscari la schimbare sau alte chestii nu, dar se simte un pic diferenta fata de cele pe 16, adica schimba mai greu, o sa schimb uleiul saptamana asta in cutie si diferential.

O intrebare putin off-topic : cateodata in viteza a 3 sau a-4-a sta la 3000 ture si viteza creste constant si dupa aia incepe sa creasca turatia. Probabil este de la convertorul de cuplu, pana ajunge la acceasi turatie cutia.

Zi-mi cum se manifesta o cutie care patineaza?

Nu cred ca faptul ca schimba mai greu este dovada uzurii cutiei.

Este normal sa traga mai slab cu niste jante mai grele.

Patineaza atunci cand pleaca cu scartait de roti, turatia creste insa cutia cupleaza cu mult lag si un soc destul de puternic.

Poate patina si in mers la schimbarea unei trepte sau in kickdown, socul fiind foarte puternic iar motorul se tureaza in gol pana cand iar cupleaza.