Jump to content

Valabilitare Permis Conducere In Strainatate

mchis

Recommended Posts

OK, intrebare intrebare. Am permis emis in 1996, la vremea aia se emitea pe 5 ani, asa ca la "data expirarii" scrie in clar pe permis ca-i 2001. Adica trecuta de mult.

Intre timp (nu mai stiu exact cand, dar intre 1996 si 2001) valabilitatea s-a extins la 10 ani si in consecinta asta al meu e valabil pana in 2006 - dar nu scrie pe el :blink:. Toate bune, Politia Romana are la cunostinta asta si nu comenteaza - da' aia de afara ce zic?

Eu personal am avut un incident in vara lui 2004 (pe atunci nici nu remarcasem chestia cu valabilitatea!), la Viena, a intrat un bou in mine. A cerut politaiul austriac permisul, a completat hartiile dupa el dar n-a zis nimic!!! Aveti ceva experiente in legatura cu asta? Nu de alta, da' se apropie plecatul la ski in Austria din nou, si de data asta stiu ca-i problema, asa ca sunt un pic in dilema... S-o las pe nevasta-mea sa conduca... hmm, imi place BMW-ul meu :)

Ca sa nu ai probleme, eu m-as duce si le-as explica la cei de la politie treaba asta si as cere unul nou, cu termenul de valabilitate corect.

Dar, si eu am umblat cu masina fara nici o problema. Asta e. Eventual, fa-ti permis international de la ACR si explica-le sa treaca termenul corect acolo, eventual si o explicatie.

Atentie, ca permisul international e doar o "traducere" al celui care il ai, si merge DOAR insotit de acesta.

Dar, si eu am umblat cu masina fara nici o problema. Asta e.

57737[/snapback]

Sa inteleg ca de ex si al tau e in aceiasi situatie?

Eventual, fa-ti permis international de la ACR si explica-le sa treaca termenul corect acolo, eventual si o explicatie.

Atentie, ca permisul international e doar o "traducere" al celui care il ai, si merge DOAR insotit de acesta.

57737[/snapback]

Habar n-aveam ca exista specia asta! Asadar sa pricep ca in principiu e doar o traducere a originalului. Unde in mod normal ar trebui intr-adevar sa scrie valabilitatea corecta (zic eu asta, poate dau si pe-acolo de vreun cap patrat care a zica moshule, eu nu pot scrie decat ce scrie in original). Edited by mchis

Trebuie sa-l schimbi !!!!!!

Anul trecut, in Austria, mie mi-au atras atentia ca este expirat, si ca nu am voie sa circul cu el acolo. A trecut prietena mea la volan, ne-a lasat sa plecam, si dupa 3km, am trecut eu la volan, si.....asta a fost.

Cand am ajuns in tara, am fost sa-l schimb.Merge mult mai repede acum ....Am platit taxele, "am facut" analize, m-am dus la politie in dr. taberei(acum acolo se preschimba permisele), am stat la coada 5min (acum poza ti-o face acolo la ghiseu), si in trei zile mi-au dat permisul (tot fara coada......).

Nu merita sa risti pentru 50 RON, si vreo 3 ore de alergat...

OK, intrebare intrebare. Am permis emis in 1996, la vremea aia se emitea pe 5 ani, asa ca la "data expirarii" scrie in clar pe permis ca-i 2001.

57734[/snapback]

Am fost si eu in aceeasi situatie,in strainatate cu permisul valabil in Romania,expirat pentru strainatate,emis tot in 1996.M-a inteles un grec simpatic,prea preocupat sa ma dojeneasca (ca goneam si-am depasit putin pe linia continua sub nasul lui)si nu m-a amendat ca eram intr-o zona turistica si n-a vrut sa-mi strice vacanta.Dar ,desi valabil in tara,e expirat pentru ei.Cred ca ar fi bine sa-l schimbi ca sa stai linistit.Oricum expira cu adevarat anul viitor!

RASPUNS DE LA ACR

Stimate Domn,

Permisul international de conducere se elibereaza in baza permisului national avand o valabilitate de 1 an, fapt pentru care permisul national trebuie sa mai fie valabil minim 1 an de la data cand vi se elibereaza PIC.

De asemenea autoritatile straine nu cunosc faptul ca valabilitatea permisului dumneavoastra national a fost prelungita printr-o Ordonanta de Guvern.

Din aceste considerente va recomandam sa va schimbati permisul national, dupa care va puteti adresa filialei noastre pentru eliberarea PIC.

Pentru alte informatii nu ezitati sa ne contactati.

Cu stima,

...