Jump to content
Intalnire BMW Club 2025, hai si tu! Acum votam locatia si luna cand va avea loc. ×

consumabile si piese de schimb

cyborg

Recommended Posts

Nu ma refer la cele contrafacute sau la cele de proasta calitate. Dar ma gandeam de ce trebuie sa platesc 100 de euro pe un set de placute cand pot sa iau cu 50 unele adevarate, poate chiar mai bune decat cele originale, iar la 100 de euro as putea sa-mi iau ceva Racing. De ce sa cumpar filtre originale cu $$$$$ cand exista Purolator sau Bosch la juma' de pret. De ce tre' sa arunc 400 de oiro pe un debitmetru Bosch, cand pot sa cumpar acelasi Bosch cu 230 de oiro? De ce.....? De ce....? DE CE PRETURILE DE LA REPREZENTANTELE DE RO SUNT MAI MARI DECAT LA REPREZENTANTELE DIN GERMANIA???!!! Pentru ca noi avem putere de cumparare mai mare decat nemtii? :blink:

Nu ma refer la cele contrafacute sau la cele de proasta calitate. Dar ma gandeam de ce trebuie sa platesc 100 de euro pe un set de placute cand pot sa iau cu 50 unele adevarate, poate chiar mai bune decat cele originale, iar la 100 de euro as putea sa-mi iau ceva Racing. De ce sa cumpar filtre originale cu $$$$$ cand exista Purolator sau Bosch la juma' de pret. De ce tre' sa arunc 400 de oiro pe un debitmetru Bosch, cand pot sa cumpar acelasi Bosch cu 230 de oiro? De ce.....? De ce....? DE CE PRETURILE DE LA REPREZENTANTELE DE RO SUNT MAI MARI DECAT LA REPREZENTANTELE DIN GERMANIA???!!! Pentru ca noi avem putere de cumparare mai mare decat nemtii? :blink:

57833[/snapback]

de fraieri ce suntem...

Oricum, la reprezentanta preturile la piesele originale sunt cu mult mai ieftine ca la magazinele de piese, ca de exemplu Ausburg. Dezavantajul ar fi ca dureaza mult pana sunt aduse.

Sunt mai scumpe pentru ca sunt importate, intervin taxele si apoi adaos-ul comercial al firmei care le vinde, pentru ca sunt doar firme agreate de BMW, firme ca oricare altele.

Ca idee, te-ai uitat sa vezi cam cat platesc americanii pentru piese originale? Ei ar trebui sa se planga nu noi.

Oricum, la reprezentanta preturile la piesele originale sunt cu mult mai ieftine ca la magazinele de piese

57835[/snapback]

nici nu ma intereseaza piesele originale, atata timp cat exista piese mai mult sau mai putin bune la preturi mai mici.

putem sa calculam cate debitmetre poate sa cumpere un american cu un salariu si sa facem o comparatie. dar sa nu plangi dupa aia :blink:

nici nu ma intereseaza piesele originale, atata timp cat exista piese mai mult sau mai putin bune la preturi mai mici.

putem sa calculam cate debitmetre poate sa cumpere un american cu un salariu si sa facem o comparatie. dar sa nu plangi dupa aia :blink:

57836[/snapback]

Sa stii ca de exemplu, o bieleta antiruliu originala te tine cam cat te vor tine 3 bielete antiruliu aftermarket, iar pretul e doar cu 20% mai mare. Pe incercate iti spun chestia asta. Deci sunt lucruri care le poti lua aftermarket, dar sunt altele care renteaza sa fie originale.

Sa stii ca de exemplu, o bieleta antiruliu originala te tine cam cat te vor tine 3 bielete antiruliu aftermarket, iar pretul e doar cu 20% mai mare. Pe incercate iti spun chestia asta. Deci sunt lucruri care le poti lua aftermarket, dar sunt altele care renteaza sa fie originale.

57838[/snapback]

Poate daca-i fabricata de o firma buna tine si mai mult. un SWAG de ex. La fel exista si firme specializate in placute si discuri, care au produse mai bune decat cele originale la preturi mai mici. Si produsele aftermarket se impart in mai multe categorii, de la proaste la bune, dar pe alea proaste le-am exclus din topic de la inceput. Caz concret: debitmetrul 400 vs. 230 de euro. Care-i diferenta? Pe ala aftermarket scrie Bosch, si pe cutie la fel scrie Bosch, iar pe cel original scrie BMW pe cutie, in timp ce pe debitmetru tot Bosch scrie. Merita 170 de euro diferenta?

Vezi ca exista debitmetre Bosch contrafacute. Nu mai tin minte in ce revista am vazut explicatii cum sa deosebesti un debitmetru Bosch original de unul contrafacut. Tare ma tem ca cel de care zici tu e contrafacut. Faptul ca scrie pe el Bosch nu inseamna ca e original Bosch.

Vezi ca exista debitmetre Bosch contrafacute. Nu mai tin minte in ce revista am vazut explicatii cum sa deosebesti un debitmetru Bosch original de unul contrafacut. Tare ma tem ca cel de care zici tu e contrafacut. Faptul ca scrie pe el Bosch nu inseamna ca e original Bosch.

57842[/snapback]

Am eu fata de prost :blink: dar nu sunt :) Diferenta e adaosul de la reprezentanta de 150% fata de 30% la oameni. Vrei sa zici ca si filtrele sunt contrafacute? Nu dau 2 filtre originale pe unul Purolator. Stai sa vezi ce discuri de frana o sa-mi cumpar :) contrafacute. Abia astept sa se toceasca astea.

Nu stiu decat de debitmetre. Am vazut ceva borsura la Ausburg cred, in care se explica diferenta dintre unul original si unul contrafacut. Si explica si ce poti pati daca folosesti unul contrafacut. Caut brosura aia si ti-o pun aici.

57844[/snapback]

Nasol, dar al meu e OK, stiu sigur. Oricum e bine s-o postezi, ca sa vada toata lumea.