Jump to content

Radarele mobile

Recommended Posts

Una dintre cele mai parsive cazuri de sanctionare pe care le practica politia romana este cea prin folosirea radarului din mers, pt. masinile de pe contrasens. Constientizez faptul ca trebuie sa respecti limitele legale de viteza, insa aici se fac abuzurile cele mai mari. Eu am fost "luat" de un astfel de radar pe DN1, IN AFARA LOCALITATII, insa ei au sustinut ca eram inca in Nistoresti. Cand le-am cerut ordinul de servici, in care se specifica clar zona in care opereaza, mi-au zis ca "m-au luat din mers". Stiu sigur ca eram in afara localitatii, ca, atunci cand au trecut pe langa mine am realizat ca e masina de radar.

Si nu sunt un caz singular, pe DN 1 se practica foarte mult smecheria asta, intre Nistoresti si Comarnic.

Eu unul, desi au dat de inteles ca vor spaga, nu le-am dat, si am platit amenda.

Uite ca altcineva a avut mai multe cojones si a reusit sa castige in instanta anularea procesului verbal. Pana aici totul pare simplu, un caz particular, cum au fost multe.

Numai ca verdictul si explicatiile care au stat la baza, date de instanta, generalizeaza problema. Si "rezolvarea" ei :twoup:

Astfel, la data de 23 mai 2008, judecatorul Buzatu Petre de la Judecatoria Ialomita, a stabilit in dosarul 865/330/2008, faptul ca :

Pozele si filmele in baza carora sunt aplicate sanctiuni contraventionale soferilor surprinsi de aparatele radar folosite de agentii constatatori ai Serviciului Politiei Rutiere, care sunt omologate de Biroul de Metrologie Legala NUMAI PENTRU MODUL DE INREGISTRARE STATIONAR, sunt lipsite de valoare probanta si, toate amenzile aplicate in baza unor asemenea probe sunt anulabile de catre instanta de judecata din cauza lipsei valorii probante a acestor inregistrari.

Articolul complet:

http://www.urbaniulian.ro/2008/07/25/un-bu...darelor-mobile/

Probabil ca se vor agita acum sa ia omologare pt. folosirea in mers, insa nu cred ca vor reusi. Ecuatia de calcul a vitezei prin efect Doppler, in cazul asta, capata niste variabile pe care ma indoiesc ca Loganul poate sa le furnizeze cu acuratete. Cum ar fi viteaza proprie, unghiul de incidenta, etc.

Romanii sunt inventivi,oricum ff buna ideea de a face public totul, mi se pare o marsavie ce fac politisitii nostri si nu pot sai mai suport chiar daca au dreptate cateodata :twoup:

Cred ca asta e cea mai buna veste pe am auzit-o ... :twoup:

Pare o veste buna, insa mi-e teama sa nu fie vreo aiureala de reclama ieftina, avand in vedere de unde provine. Avocatul asta cauta orice metode sa-si faca reclama. A inceput cu SPAM la greu si acum publica tot felul de tampenii de articole se site-l lui ca sa-l bage lumea in seama si sa-i creasca ratingul pe google.

E acelasi individ care trimite spam la greu cu recuperarea de debite si alte tampenii si acelasi cu cel care vrea sa dea dacia in judecata ca nu s-au deschis airbagurile desi senzorii de airbag sunt situati pe bara ...

Doar aiureli.

Din putul gandirii, o dovada a profesionalismului sau uluitor si a atentiei acordate pregatirii cazurilor:

post-787-1217178361_thumb.jpg

Explicarea unei sentinte de Judecatorie este publica, adica o poate solicita oricine la registratura, sau numai partile ?\

Daca o poate solicita oricine, se poate verifica daca este adevarat sau fals.

Edited by Piovra

Explicarea unei sentinte de Judecatorie este publica, adica o poate solicita oricine la registratura, sau numai partile ?\

Daca o poate solicita oricine, se poate verifica daca este adevarat sau fals.

Hmm... ar fi foarte interesant de stiut :twoup:

Habar nu aveam cine e urban asta, am primit si eu informatia de la altcineva.

Insa, indiferent de foamea de reclama pe care o are, informatia este cat se poate de reala, si, un amic agent din Sinaia (da, stiu, frate cu dusmanul :twoup: ) mi-a confirmat, cu jumate de gura, ca omologarea se refera doar la stationar.

Guest poleposition
am vazut azi la stiri ca unu a castigat (in prima instanta) contestand radarele mobile... l-au prins cu 120 la ora in localitate cu radar mobil, a contestat omologarea bla bla si a castigat. cica ar fi omologate radarele (python 2) numai stationare nu si mobile.

Deci, prin ce zice Pole, informatia din topicul asta se confirma. Foarte bine.

Problema cu omologarea nu este la aparatul radar, ci la masina pe care e montat. Aici trebuie bagati muuulti senzori exacti, etc. Trebuie sa se stie viteza de deplasare proprie foarte precis, unghiul de incidenta cu directia de deplasare a celui pe care il urmaresti, etc.

Bineinteles ca e foarte bine. O contraventie trebuie si probata in mod legal, nu numai constatata.

Si legat de senzori, probabil pe logane investitia nici nu are rost :twoup: Sa speram ca raman cu ele si nu le cumpara masini.

Edited by Piovra

• 1 month later...
Pare o veste buna, insa mi-e teama sa nu fie vreo aiureala de reclama ieftina, avand in vedere de unde provine. Avocatul asta cauta orice metode sa-si faca reclama. A inceput cu SPAM la greu si acum publica tot felul de tampenii de articole se site-l lui ca sa-l bage lumea in seama si sa-i creasca ratingul pe google.

E acelasi individ care trimite spam la greu cu recuperarea de debite si alte tampenii si acelasi cu cel care vrea sa dea dacia in judecata ca nu s-au deschis airbagurile desi senzorii de airbag sunt situati pe bara ...

Doar aiureli.

Din putul gandirii, o dovada a profesionalismului sau uluitor si a atentiei acordate pregatirii cazurilor:

post-787-1217178361_thumb.jpg

Ala trebuie sa fie, intr-un timp primeam saptamanal pe mail de la o societate de avocatura cu numele aluia.

raclama la acea societate de avocati apare pe internet de exemplu in Gazeta de Sud, chiar alaturi de un articol in care se vorbeste de "ilegalitatea" taxei radio-tv

imi pare rau ca n-am citit topicul in iulie :twoup:

eu am grija la Nistoresti de cand cu aberatia de Cartier Breaza "70"... si Comarnic... dar ar fi folosit poate pt prietenii mei prinsi cu radar mobil pe contrasens si fara poza in jud Braila

• 4 months later...
Uite ca altcineva a avut mai multe cojones si a reusit sa castige in instanta anularea procesului verbal. Pana aici totul pare simplu, un caz particular, cum au fost multe.

Numai ca verdictul si explicatiile care au stat la baza, date de instanta, generalizeaza problema. Si "rezolvarea" ei :)

Astfel, la data de 23 mai 2008, judecatorul Buzatu Petre de la Judecatoria Ialomita, a stabilit in dosarul 865/330/2008, faptul ca :

Pozele si filmele in baza carora sunt aplicate sanctiuni contraventionale soferilor surprinsi de aparatele radar folosite de agentii constatatori ai Serviciului Politiei Rutiere, care sunt omologate de Biroul de Metrologie Legala NUMAI PENTRU MODUL DE INREGISTRARE STATIONAR, sunt lipsite de valoare probanta si, toate amenzile aplicate in baza unor asemenea probe sunt anulabile de catre instanta de judecata din cauza lipsei valorii probante a acestor inregistrari.

Articolul complet:

http://www.urbaniulian.ro/2008/07/25/un-bu...darelor-mobile/

Acum am citit topicul acesta, mi-a sarit in ochi faptul ca Ialomita nu are Judecatorie, ci Tribunal...in fine, important este ca IJP a facut recurs si a castigat. Detalii, oficiale, aici.

End of story, topicul poate fi inchis.

Edited by CC23298

• 4 months later...

100% adevarat,

sambata asta ma indreptam spre alexandria si mai aveam cca 12 km

la un momendat circulam cu aprox 120 km/h,antiradarul in functiune,

nimic deosebit si iata ca la o intalnire banala cu un logam primesc flash-uri

din fata, :) cine credeti ca imi dadeau flash-uri nenea politaii :bashwall:

pai antiradarul mergea,nu ma inselat niciodata,a inseamna ca ei si-au dat seama ca merg cu peste 100

si ce au zis,ai sa il mai domolim pe asta... :unsure:

fac pariu ca daca vroiau ma ardeau,dar cum nu mai pot face dovada cu radarul in mers,au zis pas. <_<