Jump to content

bmw ursulet

Guest juststy

Recommended Posts

• 8 months later...

sunt non euro ambele.doar 18 is este euro 2 din ce stiu ..pe restul sa adaptat sistem de euro 2 adica o supapa pusa in germania iti trebuie un sac de acte...si cateva taxe usturatoare la impozit si rar. am trecut prin ele .

ps nici ursu nici pisica nu s retro:P

Edited by INTERCEPTOR

• 1 month later...

BMW 318i (1994)si un 320 (1993)

INtreb asta ptr ca eu calatoresc destul de des in Spania cu 318i (am montat GPL si este f economic)

Urmatorul pas este sa instalez GPL si pe 320.

Ambele le am inmatriculate pe Bulgaria pe numele unor rude.

Am auzit, dar nu am reusit sa gasesc vreo informatie despre asta ,

ca in nord (Benelux, Germania etc) exista anumite autobenzi sau zone din orase este interzis accesul cu masini non-euro.

Iar amenzile sunt de cateva sute de euro.

Este adevarat ?

Referitor la GPL: multi râdeau de ideea de a pune GPL pe BMW. Va spun ca nu este adevarat ca devine masina mai puturoasa.

Trage f bine. Si consumul este exact acelasi. Avand alimentare secventiala (si nu prin filtrul de aer), nu se pierde deloc gaz in atmosfera.

Am facut si testez incontinuu consumul: la fiecare 400km resetez kilometrajul mic si fac plinul: 40 litri de GPL.

Se intampla sa mai am si consum de 11 litri GPL dar atunci cand o fortez pe autobanda cu 180 la ora.

Dar la 140 la ora pe autobanda asta este consumul 10%. indiferent benzina sau GPL.

Daca merg economic la 100 la ora si constant (fara prea multe frane) atunci consumul scade si la 9 litri %.

Iar in oras niciodata nu mi-a luat mai mult de 10%.

Prima data cand am pus gaz pe 318 am incercat pe distanta scurta sa-i dau 200 la ora si nu am vazut nici o diferenta, nici la demaraj nici la putere.

Asta este doar un mit ca masina pe gaz este mai puturoasa. Debinde cum este reglat debitul. Puterea calorica a GPL a acceasi cu a benzinei.

Cad despre uzura mai trebuie sa mai astept 1 an doi ca sa fac comparatii.

Pana acum am facut 25 mii km pe GPL. Instalatia se amortizeaza la 14 mii km. Dupa aia mergi la juma de pret cu gazu.

Practic instalatia costa aprox cat ai da pe 10-11 plinuri de benzina. si se amortizeaza dupa inca 15 plinuri de gaz (plinul la gaz il fac la 400 km nu la 600 ca la benzina)

Referitor la consumul la 320: niciodata nu mi-a luat mai mult de 10% (pe asta am doar benzina).

Chiar si atunci cand i-am dat blana si am facut pe sarpele pe autobanda cu 180.

O sa pun gaz si o sa testez consumul si pe 320.

Pare surprinzator dar 320 consuma mai putin decat 318.

318 este economic doar daca mergi economic. adica viteza constanta, fara frane si viteza 100 la ora. Atunci am scazut si la 8 litri % dar nu se poate merge asa. Te depasesc si toate Daciile si Trabanturile <_<

Ambele motoare sunt reglate perfect si au compresie f buna si le bag la fiecare schimb de ulei la test.

Am si eu o intrebare: am un BMW 318i (1994)si un 320 (1993) dar nu am vazut nicaieri sa scrie ce fel de EURO sunt.

Normal sunt considerate Euro 2 ?

Care sunt criteriile de clasificare Euro?

318i daca are motor M43B18 sigur ca-i euro2 :) (cam 90% asa a iesit si la altii), 320 daca-i din 1993 probabil ca e non-euro. <_<