Jump to content

E60, anvelope 285/xx R xx

Dizlpower

Recommended Posts

Salut, a pus cineva pe E60, anvelope de 285/xx Rxx sau mai mari ? Oare nu ating in aripi ?.....vad ca maximul dat in carte si scris pe stalp (pentru spate) este de 275 la latime....

Multumesc.

eu am 275 pe spate si 245 pe fata si din cate stiu e maxim

Intrebarea se refera la dimensiunea data, care este latimea....ambreiajul e in grija mea (cutia e automata :twoup:), nu are nici o influenta reala latimea anvelopei asupra ambreiajului....

Vreau sa stiu doar daca incape....restul riscurilor mi le asum. Mentionez ca jantele sunt cele de la M-paket, de 18"....

@Tratament, cum se comporta ? simti diferenta mare intre 275 si 245 pe spate ?...asta in cazul in care ai mers inainte cu 245.....

Edited by Dizlpower

Intrebarea se refera la dimensiunea data, care este latimea....ambreiajul e in grija mea (cutia e automata :twoup:), nu are nici o influenta reala latimea anvelopei asupra ambreiajului....

Vreau sa stiu doar daca incape....restul riscurilor mi le asum. Mentionez ca jantele sunt cele de la M-paket, de 18"....

@Tratament, cum se comporta ? simti diferenta mare intre 275 si 245 pe spate ?...asta in cazul in care ai mers inainte cu 245.....

La manuala are....creste latimea creste suprafata de contact adica si aderenta...la o manuala se uzeaza mai repede :twoup:

Daca nu ma insel, ambreiajul e la mine/tine, deci la sofer, doar nu freaca discul cauciucurile......creste aderenta ? perfect, iau piciorul mai repede de pe ambreiaj....

...greutatea maisnii nu se schimba, doar nu ii pun remorca, doar pneuri mai late...

Edited by Dizlpower

• 2 weeks later...

chiar ma uitam la marimea anvelopelor printrun garaj cand am vazut un 530d cu pachet M si cu 285 pe spate, ma grabeam si nu am avut timp sa ma uit si la alte detalii dar nu cred ca are evazate mai tare aripile M5.

p.s. eu am vazut undeva pe net poze cu e 60 cu roti pe 20 cred ca janta 19 si 285/25 este un compromis ok parerea mea

Eu am jante Modelul 116 pe 17x7.5" cu anvelope 225/50R17 si vreau sa pun unele mai late de ex 245/45R17.

Diferenta intre cele doua modele este f mica (diametru), insa pe carbible.com imi zice ca trebuie sa am janta de 8" latime nu de 7.5" .

Credeti ca pot instala fara probleme un asemenea pneu pe jantele mele?

Eu am jante Modelul 116 pe 17x7.5" cu anvelope 225/50R17 si vreau sa pun unele mai late de ex 245/45R17.

Diferenta intre cele doua modele este f mica (diametru), insa pe carbible.com imi zice ca trebuie sa am janta de 8" latime nu de 7.5" .

Credeti ca pot instala fara probleme un asemenea pneu pe jantele mele?

Pa hai sa facem un calcul. Conform conversiei Inch-Centimetru de pe google avem 1 inch = 2,54 cm

Bunn..., diferenta ta este de 0,5 inchi, adica 2,54cm impartit la 2 = 1,27cm.

Asadar valoarea de 1,27cm este diferenta imbinarii janta cauciuc, care iti poate crea probleme.

:twoup: Eu sincer nu m-as risca, mai ales ca e vorba de o inbinare care trebuie sa reziste la viteze mari, gropi luate in mers, frane bruste, etc... Viata mea conteaza mai mult, decat frumusetea masini! :twoup:

post-11294-1218893614_thumb.png

Nu as vrea sa imi pun pneuri mai late pt design, ci pt ca imi cam derapeaza spatele, mai ales pe umed, iar la franari bruste la fel !

Calculul acesta l-am facut si eu dar am ramas la partea de inchi pt ca sunt mai obisnuit cu sistemul imperial, insa vroiam sa stiu daca intr-adevar merge sau nu, daca a experimentat cineva lucrul asta! Diferenta ar fi de doar 6 mm (1/4") pe fiecare buza, care nu mi se pare extrem de mult!

Cred ca cel mai bine am sa-i pun pe cei de la Autosoft sa imi instaleze un pneu pe janta sa vad cum sta....

Pai daca franezi tare, e normal sa se blocheze....daca, insa, intr-adevar, se blocheaza prea brutal, sa nu fie de la pistoanele de la etrierele spate sau din repartitorul de frana...

Nu cred ca o sa ai franare mai buna, doar ceva stabilitate in plus....

Edited by Dizlpower