Jump to content

Pot sa deduc TVA daca cumpar masina pe firma din elvetia?

vladsando

Recommended Posts

1. odata ce el o cumpara pe persoana fizica care este, vorba lu` vanghelie :twoup:, el plateste TVA, deci neamtul ii include si TVA, e f. simplu....

2. daca el o ia pe firma in Elvetia si apoi face o smecherie, la modul ca ti-o da fara TVA, el datoreaza TVA si o sa-l si plateasca intr-un fel sau altul, daca face de altele, ceva ce le miroase la elvetieni a frauda (si el este roman), cred ca ii si inchid aia firma....

3. daca totusi vrei sa faci o golanie, mai intreaba pe altii sau pune-ti capul mai mult la contributie...:twoup:)

Varianta cu TVA, nu cred ca tie cu Elvetia.....Ori Elvetia, ori Germania, e tot una....nu mai pui la socoteala ca daca o cumperi de la o firma mai serioasa din Germania, aia cer confirmari de TVA si cifra de afaceri ale firmei cumparatoare.....asta in cazul in care o iei direct pe RO....firmele mai mici nu cer toate, inca....

ah, scuze...greseala mea....in cazul asta ia aminte ca:

1. Din cate stiu, Elvetia a incheiat acord de uniune vamala cu EU, ceea ce presupune ca orice marfa indigenata in oricare din tarile membre sau Elvetia nu mai plateste inca odata taxele vamale, dar cred ca TVA totusi plateste. Daca iti face acte de pe persoana fizica din Elvetia, el nu mai plateste in calitate de vanzator, TVA, insa tu il platesti aici in procent de 19%.

2. Iti trebuie un certificat EUR1, ca sa nu platesti taxe vamale.

Deci nu te vamuiesc cu cei 10% daca ai certificatul EUR1, dar de TVA, nu scapi....in final, in loc sa il platesti acolo, il platesti aici....totul e sa nu il incarce cu ceva extrataxe pe prietenul tau, odata ce el ia masina pe el.....

In final, cred ca iesi mai scump.....

Omul nostru vrea sa faca o jmecherie...sa-i piarda astia urma si sa nu plateasca nimeni TVA si taxe....:twoup:......

Daca vrei sa faci ceva, fa-ti o firma platitoare de TVA, adu-ti masina fara TVA si apoi.....o sa platesti TVA la vanzare ei ulterioara, binenteles la o valoare mai mica....

Ideea e ca el are si buletin pe germania! deci ar putea sa mi-o vanda ca neamt el mie! Dar totusi daca o scoate din UE el nu isi deduce TVA??? stiu ca tre sa stampileze la vama contractu de vanzare cumparare si apoi se duce la dealer si isi ia tva inapoi!

Ideea e ca el are si buletin pe germania! deci ar putea sa mi-o vanda ca neamt el mie! Dar totusi daca o scoate din UE el nu isi deduce TVA??? stiu ca tre sa stampileze la vama contractu de vanzare cumparare si apoi se duce la dealer si isi ia tva inapoi!

gaseste-ti un samsar care pentru ceva euro cumpara masina pe firma lui fantoma si ti-o "vinde" tie pe urma.

dzlpower ce zici de ce a scris baiatul asta aici pe forum????

++++Problema este ca nu stiu ce firma din Germania iti va mai vinde masina pe firma (cu TVA intercomunitar), adica fara TVA, doar sa ai garantia, sau girul unei firme care a mai cumparat, o firma serioasa, in care ei au incredere !

Cand este vorba de o suma mai mare, peste 15-16000 E nemtii devin foarte sceptici in privinta firmelor romanesti, cel putin in ultimul timp...

Vrei sa-ti spun care-i strategia?...fi atent !

Te duci in Germania cu actele firmei tale, cumperi o masina fara TVA cu 18.000 ( 21.500 cu TVA), vanzatorul (neamtul-persoana juridica) iti emite factura.

Tu roman destept, ce faci ?...dupa ce pleci de la neamt-persoana juridica biggrin.gif , te duci frumos iti iei un Contract de Vanzare-Cumparare in alb, il completezi cu datele unui vanzator neamt - persoana fizica (inexistent in realitate) si cu datele tale tot ca PERSOANA FIZICA si ai venit in tara.

Ce se intampla?...ai cumparat o masina care costa 21.500 E cu 18.000 E , masina pe care o poti inmatricula fara probleme pe "persoana fizica" !!!

Tu declari masina la primarie, o inmatriculezi in baza "CONTRACTULUI" , iar neamtul-persoana juridica ramane cu buza umflata, el trebuind sa plateasca TVA-ul de la factura pe care el a emis-o si pe care tu nu o inregistrezi in contabilitate !!! Atat timp cat nu exista o baza de date comuna romano-comunitara astfel de matrapazlacuri se fac la ordinea zilei de catre zeci de firme romanesti in Germania, Franta, Olanda, Belgia, etc., FARA PROBLEME!

Poti sa-ti cumperi o masina din Germania direct pe firma ta fara TVA, numai daca le faci plata din contul firmei tale(cel putin 15-20 % din valoare) in contul firmei lor !!! RESTU' E...CAN-CAN !++++++

Deci TVA de 19%, oricum ai lua-o il platesti in RO, daca ti-o vinde de pe Elvetia, daca o vinde de pe Germania, plateste el TVA la neamt....

Singura optiune valabila e cum ti-a spus Lifestyle....a fost mai direct, eu nu am vrut sa pomovez ilegalitatile pe forum, dar in final, cam aici se ajunge....Sunt samsari care au sute (ca sa nu zic mii de masini aduse), nu stiu cat mai tine faza, la mine de exemplu, pentru ca am luat-o din reprezentanta, au cerut confirmare de TVA (deci nu doar sa se uite pe net, pe site-ul www.mfinante.ro) de la statul roman, si eu cerut si alte date cum ar fi, cifra de afaceri si de cand e infiintata firma.....

Iti dai seama ca acestea sunt doar pareri si trebuie sa le iei ca atare....

Edited by Dizlpower

dzlpower ce zici de ce a scris baiatul asta aici pe forum????

++++Problema este ca nu stiu ce firma din Germania iti va mai vinde masina pe firma (cu TVA intercomunitar), adica fara TVA, doar sa ai garantia, sau girul unei firme care a mai cumparat, o firma serioasa, in care ei au incredere !

Cand este vorba de o suma mai mare, peste 15-16000 E nemtii devin foarte sceptici in privinta firmelor romanesti, cel putin in ultimul timp...

Vrei sa-ti spun care-i strategia?...fi atent !

Te duci in Germania cu actele firmei tale, cumperi o masina fara TVA cu 18.000 ( 21.500 cu TVA), vanzatorul (neamtul-persoana juridica) iti emite factura.

Tu roman destept, ce faci ?...dupa ce pleci de la neamt-persoana juridica biggrin.gif , te duci frumos iti iei un Contract de Vanzare-Cumparare in alb, il completezi cu datele unui vanzator neamt - persoana fizica (inexistent in realitate) si cu datele tale tot ca PERSOANA FIZICA si ai venit in tara.

Ce se intampla?...ai cumparat o masina care costa 21.500 E cu 18.000 E , masina pe care o poti inmatricula fara probleme pe "persoana fizica" !!!

Tu declari masina la primarie, o inmatriculezi in baza "CONTRACTULUI" , iar neamtul-persoana juridica ramane cu buza umflata, el trebuind sa plateasca TVA-ul de la factura pe care el a emis-o si pe care tu nu o inregistrezi in contabilitate !!! Atat timp cat nu exista o baza de date comuna romano-comunitara astfel de matrapazlacuri se fac la ordinea zilei de catre zeci de firme romanesti in Germania, Franta, Olanda, Belgia, etc., FARA PROBLEME!

Poti sa-ti cumperi o masina din Germania direct pe firma ta fara TVA, numai daca le faci plata din contul firmei tale(cel putin 15-20 % din valoare) in contul firmei lor !!! RESTU' E...CAN-CAN !++++++

Nu-i chiar asa, tu cand ii zici la neamt ca iei masina pe firma si iei masina fara TVA, nu-i trebuie baza de date internationala, intra frumos pe www.mfinante.ro si verifica daca firma pe care cumperi este platitoare de TVA, am patit in vara anu trecut cand a fost problema pe site-u de la finante, si nu am putut lua masina pana in ziua urmatoare cand si-a revenit... Dealleru a dat din umeri si a spus ca ii pare rau dar pana nu poate verifica pe site, imi ramane optiunea sa cumpar cu suma totala sau sa astept pana merge..

Dizlpower: mi-ai luat-o inainte cu www.mfinante.ro :twoup: stiu "nemtii" mai bine ca noi unde sa verifice daca o firma e platitoare de TVA sau nu :twoup:

Edited by Lifestyle

Ideea e ca eu cumpar prima oara! Am zis sa merg cu prietenul meu la dealer o cumpara el pe numele lui dar imediat mergem la inmatriculari si o inscriu pe numele meu! deci masina nu are treaba cu elvetia ea vine din germania de la el persoana fizica! Iar el nu o inregistreaza in contabilitate! cam asta am inteles eu ca ar fii solutia! Oricum merci mult de raspunsuri!

Sincer... cum faci la ghiseu de inmatriculari... mergi cu , contract vanzare cumparare.. de la Vasile x , a Ghoerghe Y, si zici ca vrei sa o inmatriculezi pe a 3-a persoana ? :twoup:)

Dizlpower: care ilegalitate :twoup: ? noi il informam asupra tuturor posibilitatilor, lasa pe aia cu firmele fantoma sa-si faca treaba :D

Edited by Lifestyle

vladsando: atunci da-i bataie, inseamna ca prietenul tau din elvetia , se incalta cu "o masina" pe firma, dupa care plateste impozite, etc.. pana cand o poate scoate de pe firma, fara sa-i aduca prea mari prejudicii.

PS: si in romania teoretic cine are CIV-u poate face ce vrea cu masina...

O ultima precizare si gata, ca ma depaseste si pe mine deja....

Neamtul, a se citi handler sau dealer, daca o vinde unei persoane fizice, il pune pe ala sa-i plateasca pretul cu tot cu TVA. Deci, nu are rost sa mai vorbim de contabilitatea prietenului tau. Daca o cumpara el pe firma lui, trebuie sa demonstreze cu stampila de la oficiul vamal ca a scos-o din UE (dupa cum ai mentionat si tu), si abia atunci neamtul ii da TVA-ul inapoi (pentru ca prima data il pune oricum sa plateasca TVA-ul sau in cel mai bun caz o garantie...500 eur se practica, ca sa ii aduca actele stampilate inapoi)....daca el ti-o vinde de pe firma si nu o trece prin contabilitatea, e chiar treaba lui....oricum in ce priveste Romania, se fac comunicari periodice privind TVA-ul intre statul german si cel roman, adica daca ai luat pe o soc. romaneasca masina din Germania si nu ai platit TVA, o sa se verifice ulterior circuitul masinii in firma romaneasca....

Daca la elvetieni le "miroase" ceva stricat in toata afacerea, cred ca il si expluzeaza pe prietenul tau....am zis doar, CRED

Edited by Dizlpower