Jump to content

Cutie automata sau manuala?

Robert Wiz

Recommended Posts

Salut!

Sapt viitoare (pe miercuri) o sa merg in germania pt a-mi cumpara un 320D 2002-2003 (150cp) - buget 11800E cu km pana in 135000 (sper sa gasesc).

O intrebare... cu ce cutie sa-mi iau? Automata sau manuala in 6 ?

Care e diferenta dpdv al costurilor de intretinere si defectiuni?

Orice sfat este binevenit. Mersi

Daca esti genul mai comod, ia automat....daca nu, cutia manuala e super si ai o serie de avantaje: consum redus, control mai precis al treptei de viteza in depasiri, control mult mai bun in conditii de ninsoare sau gheata...+ placerea schimbarii vitezei, exact in momentul in care vrei tu....

aaa, uitasem...o poti scoate din viteza la vale :twoup:

dan98: mi-e egal daca e manuala/automata, am automata la v220 dar si scaunul este fotoliu si are si program de iarna, baga numai treapta 1 si 2, deci merge una cu alta, e super de mers la drum si imi place foarte tare, si nu e nici lenes la 122 cp,dar cu manuala te descurci mai usor pe zapada(cand ai intrat in bucluc), si ai consum putin mai mic,repet eu personal nu vad dezavantaje la automata... te poti descurca bine si cu asta. dar nu-mi plac argumetele de genu "te descurci mai usor in oras cu automata, de parca daca ai cutie manuala tre sa fi geniu sa te descurci, pana la urma si femeile, vb la telefon si se fardeaza si schimba viteze... in traficul din oras, asa ca nu poate fii asa greu, in special cand aud pe cineva care si-a luat masina cu ce cutie s-a nimerit, si spune ca automata e cea mai tare.. nu prea inghit asa ceva....

Poate ca dsc-ul ajuta la fel de mult dar, cand e compresia mai buna, cum e la diesel, cand retrogradezi o treapta, nu trebuie sa eliberezi brusc ambreiajul, ca o scapi la sant, daca e gheata pe strada....

Eu am automata, am mai avut si pe alta masina automata, dar sunt fan cutie manuala...:twoup:

Am ales automata deoarece pe 535d sunt doar automate...desi daca stau sa ma gandesc, cred ca la o manuala cu motorul asta, toata ziua mesteresc pe la cardan si flanse....:twoup:

eu am senzatia ca in orase cel putin , la diesel e bine sa fie automat ....avand in vedere regimul infect de mers ..in care ca sa intri in turatie satisfacatoare intre trepte ...trebuie sa schimbi pe la 3000 minim ...altfel cazi in sub 2000 ..si tragi de ea !..atent la pedala sa nu o calci si bla bla ...apoi probabil turbina afectata si alte vrajeli ....evident sari mult limita de viteza .. te trezesti pe la 90 pt ca vrei sa conduci corect masina..Cel putin la diesel cred ca e de preferat automat !..Sa schimbe ea cum vrea si gata ..asa cum a invatat-o la BMW ..Poate noi nu suntem soferi desavarsiti sau suntem lenesi ...:twoup:

automatele nu mai sunt ce stiam odata......3 viteze, super lenese in schimbare si cu consum mult mai mare.....au evoluat mult.....

daca petreci mult timp in trafic urban , categoric auto e mai comoda....la drum intins, nu prea conteaza....insa daca iti place sa stii ca esti mereu tu deasupra si in control- nu poti alege decast manuala...

diferentele la consum/performante sunt minore.....

Trebuie sa o si inveti, pe cutia automata....la inceput, lua la oras (a nu se compara cu Bucurestiul) cam 14, dupa ce am invatat-o deja s-a redus consumul la 12...e valabil si pentru extraurban, schimbi viteza practic la picior....treaba cu schimbatul vitezelor cu mult mai rapid la manual, e mai mult o senzatie, in timpul in care atentia ta ar fi indreptata catre manevrarea schimbatorului si miscarii picioarelor pe pedale, masina pur si simplu schimba....

3: e38 740i 1999, e65, 735i 2003, si 530d 2000

PS: pe unde am urcat cu a mea, am incercat si cu 740i si era foarte frustant cand eram teoretic in a 2-a subturat... si schimba automat in treapta 1 si rupea aderenta,

Edited by Lifestyle

Robert, eu iti recomand manuala, fara sa luam in considerare conditiile meteo sau costuri de intretinere.

320D nu este o masina mare, greu de condus si care sa se plieze cu un stil de viata mai pretentios. Cred ca o cutie automata e potrivita pentru masinile mari si tot timpul cu "full-option". Nu am vazut masini mici cu o cutie automata si nici seria 7 cu o cutie manuala.

Asadar, de dragul de a sofa, eu iti recomand manuala si daca se poate sa fie si benzina, ar fi perfect. :twoup: