Jump to content

back to BMW...535d

Dizlpower

Recommended Posts

Ei sunt obligati, printre altele, sa-ti dea masina spalata si sa menționeze ĂŽn cartea de service orice operațiune efectuatĂŁ asupra mașinii....

:) Obligati?! E de bun simt sa faca asta! Cei de la MHS mi-au dat luna trecuta masina la fel de jegoasa cum o adusesem (era extrem de jegoasa), asta dupa ce le platisem cash (ma rog cu cardul) 85 milioane...pe un montat de oglinzi!

Dar cum traim in Romania...m-am bucurat atat de tare ca mi-au dat-o in stare buna, ca am dus-o singurel la un "Beauty Salon" :lol:

• Replies 141
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

hai ca am povestit de o gramada de ori cum badea ion se duce in civilizatie, dupa ani buni de experienta in service-urile romanesti, marci diferite.

in primul rand nu stiu germana. deci comunicare destul de greu. cautam sa fac revizia fara programare. nu aveau locuri peste tot, pana m-au trimis la cel mai mare service (asa au spus ei) in care m-am ratacit de 2 ori.

inca de la inceput mi s-a parut ciudat ca am dat intr-un birou departe de cel in care aveam treaba de fapt si un nene cu un handicap la picior a mers cu mine. pe drum m-a rugat sa-i povestesc ce vreau si sa-l astept. faptul ca abia mergea si totusi s-a deplasat si ca unde erau ei nu avea de fapt legatura cu service-ul propriu-zis spune multe.

apoi eu nu stiam ce dracu sa fac cu tot bagajul din masina, era practic plina cu toate alea si am ramas ca prost cand mi-a spus tipul de la receptie ca pot lasa absolut tot acolo. l-am intrebat de cateva ori daca e sigur. apoi masina a ramas cu cheile in contact, geamurile lasate. iar l-am intrebat daca e sigur. si asa am lasat-o si asa am gasit-o.

mi-a spus ca-mi pot da si masina la schimb, dar cum nu am card de credit, nu au putut face asigurare. oricum toti clientii primesc 2 bilete de metrou, bune si alea. nici n-am simtit nevoia de masina, la ei merge transportul in comun ceva de speriat.

asa, mi-a spus ca dimineata se apuca de ea, atunci nu era loc. am uitat sa le spun ceva si stiam ca programul era de pe la 6, asa ca dimineata m-am dus sa-l rog sa schimbe un plastic. in romania deja apareau discutii, clar nu s-ar fi putut. la ora aia oricum deja lucrau baietii de zor in tot service-ul (asta si pt ca pe la 8 seara la ei lumea dispare, probabil se odihnesc).

cand sa plec cu masina, era la nivelul 2 subteran si mergand dupa sageti am ajuns iar la spalatorie (au spalat si masina, frumos, nu ca la noi, si data cu ceara reala, mergeam pe ploaie torentiala si nu foloseam stergatoarele deloc, fix ca atunci cand taranul ajunge la oras eram). acolo alt nene s-a oferit sa ma scoata si normal ca a mers pe jos inapoi si era ceva de mers. iar fara probleme.

m-a costat si mai putin ca la noi, n-am dat nici un ban in plus pe la mecanici sa nu uite sa schimbe uleiul, am primit si o hartie care atesta ca masina nu are probleme, ceea ce la noi n-am vazut niciodata la revizie sa faca asta, indiferent de marca.

ca atare urmatoarea revizie oficiala o fac tot la nemti. e si un motiv sa mai vad tara. experienta noastra cu germania de pana acum a fost fantastica, ne-a placut cam tot, inclusiv oamenii cu care ne-am inteles foarte bine, desi repet, nu stiu o boala germana, dar un zambet face cat o mie de cuvinte.

imi aduc aminte tot la nemti, ne-au gresit nota de plata cu mult in minus. si am tot incercat sa le explic ca de fapt e mai mult de plata. erau destul de speriati si surprinsi apoi. cu alta ocazie am luat un desert inghetata si capsuni si mi-au adus ceva de vreun kg, n-am putut sa-l mananc. iar au venit sa ma intrebe ce are, daca vreau sa nu platesc. pt mine e foarte ciudat acest comportament, traind zilnic in romania.

hai ca i-am stricat topicul omului. imi cer scuze.

Am avut si eu o experienta de genu la BMW Berlin. Am platit 250euro pt un schimb de placute spate la un E90,dar parca a meritat fiecare cent. :lol:

In primul rand modul in care esti tratat,in care ti se vorbeste,etc. Am lasat cheile la receptie,am fost poftit in sala de asteptare unde erau tot felul de prajituri,fursecuri,cornuri,suc,cafea,toate gratis bineinteles :) M-am mai invartit prin showroom si parcarea cu masini de vanzare(cam 5 nivele :) )vreo 1 ora.

Am fost chemat sa ridic masina,care era spalata si parfumata,toti cu zambetul pe buze...

In fine,eu sunt de parere ca niciodata nu o sa ajugem la nivelul lor :)

c6t9, nu ai deranjat cu nimic, ești invitatul meu :)

Dacă tot am ajuns la povestiri, să mai bag și eu una dă la Germania...

Ăn 1996, eram pe aproape de Munchen și cumpărasem un Nissan Patrol (unul din visele mele de pe atunci). Ănainte de a pleca ĂŽn țară m-am apucat să verific acte și ce mai era (ca omul când pleacă la drum). Am observat că seria de pe șasiu (chiar șasiu) nu se prea distingea bine și niște prieteni pe la care stăteam au spus că e riscant să merg așa cu ea, să ma frece cine vrea pe la vamă și apoi ĂŽn RAR la noi...deci trebuia să merg la reprezentanță să repoansonez seria pe șasiu. Am mers ĂŽn miezul Munchen-ului la Nissan, le-am explicat problema și a apărut șeful de service care, ghici ce ? era român...omul a ĂŽnceput cu...să vedem, cateva poansoane sunt rupte și că să vadă cum face să ĂŽmprumute, să sune să...se obosească....că să vin mâine că imi face toată lucrarea cu 140 marci. Am spus mulțumesc și am mers spre localitatea unde stăteam, cu gând să vin dimineață, poate se mișcă românul după poansoanele alea. Pe drum, văd ĂŽntre niște sate o reprezentanță Nissan și zic sa intru și acolo. Acolo erau doar nemți, au fost foarte amabili, au spus să vin la 10 că mă rezolvă fără nicio problemă, toată lucrarea costând 40 marci. Am venit a 2-a zi, toata lumea a fost foarte amabilă, au repoansonat seria și mi-au dat și hârtie la mână că seria e proaspăt repoansonată.

Cam asta a fost....zici că te bucuri că dai peste un român pe afară și te ajută :lol:)

Edited by Dizlpower

chiar daca supar pe cineva, cand aud romani, fug. pare aiurea, dar prea multe tepe. stiu ca unii cauta romani, dar prefer sa traiesc periculos cu straini. pana acum n-am avut neplaceri. iar la nemti multe faze au fost halucinante pt mine, ca si roman. la hotel am stat mai mult (depasisem ora de plecare destul), nu mi-au luat bani. la altul am plecat mai repede, mi-au dat bani inapoi. in romania am stat in multe hoteluri, niciodata n-am intalnit asa ceva.

dar pana sa ajung la nemti si la bulgari am avut parte numai de experiente placute (nici politia nu m-a oprit chiar cu bmw-ul pt ca am mers ca oamenii).

si-a pierdut cineva ceasul, il uitase la hotel se pare. i l-au trimis cu un curier bulgar.

noua dintr-o greseala intr-un magazin ne-au luat bani de pe card de mai multe ori (dadea eroare dar cumva a luat si banii). in final am scos de la un bancomat si am platit. dupa vreo luna ne-au trimis banii inapoi in cont, chiar ii dadusem uitarii. la noi ce mi se cuvine nu intra. trebuie sa sun, sa ma agit.

la ei daca ii dai fetei care te serveste 1€, zambeste toata. la noi 1€ e un nimic. se mai uita si urat la tine. nu mai zic ca vine orice dupa o ora de la comanda, iar la ei cam imediat, n-am inteles niciodata cum sunt gata asa repede, clar nu pot fi facute in avans, eu de ex comand tot ce-mi place si mananc cate putin din fiecare. in romania mi s-a spus ca sunt prea complicat. deci eu vin sa consum si ei se vaita.

• 2 weeks later...
Deci....am revenit si eu in Bucuresti pentru vreo luna, am parcat pe la Unirii si mi-au luat oglinzile din prima seara :) apoi, am pus oglinzi inscriptionate si...una mi-au luat-o iar....foaarte amuzant :lol:...am lasat masina acolo, poate din bun simt o aduce ala inapoi :))

• 4 months later...
  • 4 weeks later...
  • 1 month later...
Salut ...sunt mai nou pe acest forum , si am o intrebare pentru proprietarul acestei masini ! cam la ce ar trebui sa fiu atent cand cumpar un astfel de model? precizez ca e vorba de 535d LCI m sport [ de 286 de cai si cutia de viteze DCT ] si daca daca esti amabil sa mi spui si la cine ai facut resoftarea ! multumesc anticipat !

- Tester pentru a vedea dacĂŁ apar erori electronice

- MaÂşina trebuie urcatĂŁ pe elevator ca sĂŁ vezi ĂŽn ce stare este articulaĂžia Âşi suspensia

- Trebuie sĂŁ Âştii sĂŁ te uiĂži dupĂŁ urme de accident mai grav

- Pe E60 nu s-a montat cutie DCT. E60-urile non-M au cutii manuale sau steptronic, iar M5 E60 este echipat cu cutie SMG.

Astea sunt chestii generale ciupanezule ! mai am un 530d M sport din 2005 !

Nu stiu exact care e faza ! am observat o diferenta intre schimbatorul steptronic si cel care are si padele la volan ! din ce am citit prin afara e vorba de o cutie de viteze cu caracter mai sportiv ! imi cer scuze daca am inteles eu gresit !

Nu stiu exact care e faza ! am observat o diferenta intre schimbatorul steptronic si cel care are si padele la volan ! din ce am citit prin afara e vorba de o cutie de viteze cu caracter mai sportiv ! imi cer scuze daca am inteles eu gresit !

Da,schimba cu 30% mai repede decat stepronicul normal..

• 1 year later...

Salutare!!

Ceva noutati despre masinuta, vreo problema aparuta in urma remaparii?

Sunt pe punctul de a face un upgrade de la 530d la 535d si ma bate gandul si la un remap...

Multumesc anticipat si drumuri bune!

Edited by sby

• 5 months later...
  • 7 months later...

...A mai trecut ceva timp...:)

Probleme, defecte..., din 2008 si pana acum:

- Schimbat consumabile: ulei, filtre, placute frana, discuri frana, filtru de particule...am mai revopsit cate un element, doua, trei...de la zgarieturi...

- 1 bieleta directie dreapta (de cand am cumparat masina), dupa ce am dat cu runflat-urile intr-o mica gropita...

- 1 bec halogen;

Am soft facut de RBN, din 2008...si cca 130.000 km, de cand merg cu masina, concluzii: totul pare ok, nu am avut nicio singura problema, trage ca la inceput (sau asa imi pare mie) si am mers destul de repede...spre foarte repede...

In concluzie: ca si costuri, cred ca e cea mai ieftina masina pe care am avut-o pana acum...ca si satisfactii, imens peste costuri :)

- schimb uleiul la max 15.000 km, nu am mers decat cu jante de 18 inch, si anvelope 245x45/R18, chiar si iarna...mi se parea ca o uratesc prea tare cu jante de 17" sau 16";

- cutia merge perfect (in ciuda parerii multor experti ;) ), cardanul e ok....;

- aaa...si s-a intamplat sa am si bani de anvelope noi...erau unii ingrijorati...:D