Jump to content

Pete de ulei sub masina

Asul22

Recommended Posts

Salut pe toata lumea.

Am si eu o rugaminte mare.De ceva timp am observat o chestie care ma cam ingrijoreaza.Gasesc sub masina niste pete mari si negre, garantat de ulei (o tin parcata in fata curtii urcata pe bordura cu partea dreapta iar petele le gasesc mereu in stanga langa roata din fata).

La servici o las in parcare dar nu gasesc niciodata pete sub ea, sau in alta parte unde o las pe loc drept.

Doar acasa unde o urc cu partea dreapta pe bordura (ca sa nu ocup prea mult din strada).

O sa ma duc cu ea sa ii fac o verificare sa vad de unde pierde ulei si de ce dar nu mai am rabdare si vroiam sa aud si parerile altora.

O fi din cauza ca o tin urcata pe bordura si s-o fi dus vreo garnitura ceva, nu stiu ce sa zic.

Dar oricum as tine-o nu mi se pare normal sa piarda ulei (ca ala nu are cum sa fie altceva):

Masina este un 316 i din 2002. Unde imi recomandati sa merg cu ea sa ii fac o verificare buna?

Va multumesc frumos.

Verifica nivelul la ulei sa fii sigur ca asta e. Daca ar fi fost cu partea stanga in sus, mai intelegeam, pt ca busonul de la ulei este orientat catre roata dreapta din fata. Deci cum zici tu ca dreapta e in sus, cu atat mai mult n-ar avea de ce sa curga pe acolo. Poate prin alta parte..

-in partea stanga de obicei curge pe la garnitura de la filtru,dar pana nu mergi la mecanic nu poti sti.

ce-a mai plauzibila...piesa 5 de obicei ,mai rar piesa 6 ...in cazu in care ai motor de 1.6 

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?mo...hg=11&fg=30

cred ca pe acolo mi se prelinge si mie pentru ca am vazut de curand umed in jurul corpului filtrului de ulei si ma gandeam sa o schimb chiar eu garnitura aia. A mai schimbat careva? trebuie cumva data jos cureaua de la alternator? eu am un 318i/2001.

A mai schimbat careva? trebuie cumva data jos cureaua de la alternator? eu am un 318i/2001.

-trebue demontat,filtrul de aer,cureaua de la alternator,alternatorul si apoi poti sa desfaci capacul-hiba nu e garnitura,de obicei curge pe la oringuri,are 2 inele de cauciuc-iti cumperi cele 2 inele si garnitura,ai grija sa scoti borna de la baterie-vezi ca este un topic ,dar daca nu te pricepi,nu te baga,e un pic de treaba,ideal e sa schimbi,cand faci schimbul de ulei si filtrul.

Sa nu fie lichid de la servodirectie...

poate sa fie si de la caseta...uita-te la burdufurile de la caseta daca sunt umezite...sau la nivelul de lichid servo..

Multumesc tuturor pentru raspunsuri. Abia sambata pot sa ma duc cu ea in service, din cauza serviciului care imi ocupa tot timpul.

Dar am inceput sa cred ca nu este ulei, este un lichid negru, si nu este gros cum este uleiul.

Si aseara chiar am lasat-o cu partea stanga pe trotuar si nu a mai curs nimic, la fel si daca o las pe un loc drept, nu curge nimic.

O sa vad ce zice mecanicul, oricum ceva grav nu cred ca este. Ce am mai observat ca atunci cand o urc cu fata pe o bordura, se aude un zgomot ca si cum mi-ar trepida motorul, iar cateodata destul de rau ca si cum s-ar bate fier pe fier (asta in fata la motor).

In sfarsit, sambata o duc la doctor sa vad ce o doare.

Ce am mai observat ca atunci cand o urc cu fata pe o bordura, se aude un zgomot ca si cum mi-ar trepida motorul, iar cateodata destul de rau ca si cum s-ar bate fier pe fier (asta in fata la motor).

poate ti-a curs uleiul din tampoanele de la motor  :twoup: :twoup: :D ....ca sunt hidraulice...ca si bucsile de la bascula...daca sunt originale...ca astea de producator sunt din cauciuc brut(mai bune dupa parerea mea pentru Romania)

Edited by POIUYT