Jump to content

cum scot ulei din motor

stranger

Recommended Posts

Sal. Am vazut un post in care scria ca daca ai prea mult ulei si vrei sa mai scoti din el se poate scoate prin joja cu o siringa si un furtun de la perfuzie .. Intrebarea e cum ???bagi furtunul pe joja si apoi tragi cu siringa, da e prea mica sa poata scoate tot aerul ca sa ajunga uleiul sus..:pls explicati-mi si mie cum se face si ce fel de siringa treb ca eu am cumparat de la farmacie si mi se pare prea mica :twoup:

Probabil la mine ai citit. Eu am facut asta. Am cumparat o siringa d-aia mare. Nush exact cat are, parca 50-75ml. Oricum e d-aia mare, lunga de vreo 12-15cm si groasa cam 4cm in diametru. Bagi furtunelul pana ajunge la ulei (masoara si tu cam cat e joja de lunga) si incepi sa tragi. Eu am scos vreo 400ml.

Probabil la mine ai citit. Eu am facut asta. Am cumparat o siringa d-aia mare. Nush exact cat are, parca 50-75ml. Oricum e d-aia mare, lunga de vreo 12-15cm si groasa cam 4cm in diametru. Bagi furtunelul pana ajunge la ulei (masoara si tu cam cat e joja de lunga) si incepi sa tragi. Eu am scos vreo 400ml.

:twoup: cam atat treb sa scot si eu . o sa incerc sa vad cum merge

mai simplu e sa te duci la un service care are aspirator din ala pt schimb ulei

Ca sa desfaci busonul tre sa ridici masina.

Eu nu m-am murdarit absolut deloc. Nici macar nu am avut carpa sau servetel :twoup: Dupa ce umpleam seringa (care avea in ea si aerul care-l trasese de pe furtun) impingeam putin din aer inapoi in furtun, ca sa nu se scurga cand scot seringa sa o golesc. Apoi o conectam iar si trageam usor-usor.

Ca sa desfaci busonul tre sa ridici masina.

Eu nu m-am murdarit absolut deloc. Nici macar nu am avut carpa sau servetel :twoup: Dupa ce umpleam seringa (care avea in ea si aerul care-l trasese de pe furtun) impingeam putin din aer inapoi in furtun, ca sa nu se scurga cand scot seringa sa o golesc. Apoi o conectam iar si trageam usor-usor.

Am reusit :twoup: Si a fost mai usor decat credeam, treb. sa ti strans furtunu dupa ce scoti seringa pt a o golii..15 siringi si e aproape la nivel.

PS: sa ma f pe ele de farmacii ca nu au seringi mai mari de 20ml :D

Pff! Eu am gasit si perfuzie si seringa mare la prima farmacie la care am intrat. Bv! Ai vz ca se face.

Mie imi place mai mult sa mesters eu chestiile astea marunte, decat sa o duc pt orice la service. Acum ma bate un gand sa-mi pun cd-player.

mai simplu e sa te duci la un service care are aspirator din ala pt schimb ulei

NU e mai uosr sa te duci la service crede-ma, la service te rogi de ei sa te programeze, iti ia si minim 30 ron pt ce ? Asa in 10min am rezolvat si m-a costat 2,6 lei :twoup:

Eu am facut deja operatiunea asta de 4 ori, profesionisti multi am gasit in viata asta :twoup:

A, pai eu de la tine parca "am invatat" :D Dupa cum vezi am dat mai departe :D

Oricum tare metoda :D

Eu ma mir cum de nu s-a bulit nimic la masina ca mergeam cu un surplus de vro 500ml de 6000km :)

A stai ca am schimbat valva de la gaze (epurator sau nu mai stiu cum se numea, o chestie ca o ciuperca in care intra vreo 4 furtune si se afla sub admisie) da nustu daca de la surplusul de ulei crapase :twoup:

Poate cam tarziu, insa as vrea sa va prezint si eu o metoda de a extrage ulei pe la joja, fara a fi nevoie de seringa.

Este nevoie de:

- o sticla de 0.5 cu capac, preferabil de sticla - veti vedea mai tarziu de ce

- o bucata de furtun subtire (sa zicem diametru 5mm).

Cum se procedeaza:

1. se taie furtunul in doua, pentru a obtine o bucata mai lunga (in jur de 1m) si una mai scurta (20-30cm)

2. se fac doua orificii in dopul sticlei, de diametrul furtunului

3. se se introduc cele doua furtune prin orificiile realizate anterior. Este important ca acestea sa stea etans in orificii.

4. se introduce furtunul lung pe joja

5. se suge (ma scuzati :twoup: ) din furtunul scurt, pentru a crea vacuum in sticla, ceea ce determina ca prin celalalt furtun sa se extraga ulei din motor in sticla.

Daca sticla este de plastic, ea se va comprima din cauza vacuum-ului astfel creat, de aceea recomandam ca ea sa fie de sticla, sau un plastic mai dur.

Am atasat o schita stiintifica :twoup: pentru clarificare.

post-178-1218378345_thumb.jpg

Nu indoirea sticlei e marea problema... ci presiunea negativa ce trebuie creata pentru a extrage uleiul. La fluide cu grad mic de vascozitate e destul de simplu (benzina, de ex), dar pentru ulei tre' sa "tragi" tare :twoup: astfel incat vacuum-ul creat sa aiba puterea necesara pentru a ridica uleiul.

Nu m-a interesat subiectul, dar nu cred ca e imposibil sa gasim si pe la noi pompe destinate expres acestui lucru:

post-1921-1218440686_thumb.jpg