Jump to content

ce sa aleg

anonim

Recommended Posts

cu riscul de a fi acuzat de subiectivism si nu numai , eu as alege fara sa stau pe ganduri un 316-318 la 3-4000 de euro kiar si in locul unui logan.... :twoup: cat despre costuri de intretinere, eu cautam o masina care sa ma aduca din oras noaptea..sa nu mai vin cu taxiul :twoup:... ma gandeam la ceva modest gen oltcit etc....dar intamplator a intrat in mine "virusul bmw" (cum spuneau unii colegi de pe forum) si l-am cumparat imediat...nu regret absolut deloc, desi consuma mai mult decat o solenza si am mai skimbat si niste piese... :D..iar masina e clar ca nu o folosesc acum numai sa vin din oras :D... Edited by dallexxis

• Replies 135
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Mersi pentru raspunsuri, dar poti sa-mi zici cam care este consumul real la suta (mers normla) iar in bani acestia crezi ca are vreo 'buba', in momentul acesta mi-as lua BMW cu toate ca poate fac o alegere gresita dar imi place enorm

atunci ia-ti,ce mai stai pe ganduri ?cu bmw n`ai cum sa dai gres :twoup:

la 12 mii pe an care zici tu ca o sa`i faci nu e mare paguba cu benzina

nu iti lua 316i,risti sa nimeresti distributie pe curea...consumu e mai mare ca la 318,opteaza pentru un 318 sau 320,consuma la fel...

orice ai face,du`te si ia`l din germania,kit ca nu vorbesti limba,ia pe cineva cu tine care vorbeste limba chiar daca ii mai dai si lui 100-200 euro,macar iti iei ceva pe gustul tau,o testezi acolo,ii faci tuv-ul...

nu te speria cu drumu,cazarea,mancarea...

in NĂźrnberg e 10 euro hotelul pe noapte,mancare mai mult de 10 euro nu ai cum sa iei pentru 2-3 zile

drumu e 100 euro dus,cu autocar sau cu baieti care aduc,la intoarcere te mai costa 150 euro benzina pana aici,numerele,depinde de care vrei pe 5 zile sau 1 luna,2,3...50 sau 120,150 euro,depinde de regiune

dar la 1500-2000 iti aduci de acolo pisica de sta matzu`n coada :twoup:

si`a adus un prieten un 318 sedan de acolo,94,abs,servo,trapa,culoare impecabila,si stare tehnica ceva de speriat,folie,jante frumoase

astia care aduc sa le vanda aici iau toate cazaturile,pe la 1000-1200 euro,masini rupte in doua.faci cea mai mare greseala daca nu pleci sa iti iei

si inca ceva,pentru toti care`si aduc,nu luati masini de la autohouse`uri de arabi,turci sau chiar romani pentru ca acolo sunt toate epavele germaniei

Edited by susp3ctu

Am inteles dar cam care ar fi consumul la 318?

hai sa zicem ca intr-un oras ceva mai liber ai scoate un 9 din el...in aglomeratie cum e in bucuresti de exemplu 10-12-14%

nu te lua dupa toti ciumpalacii care abereaza ca au 7-8 in oras la bmw`uri,consumu ala nu`l scoti nici la diesel

prin afara la un mers lejer ai 7-8%

Edited by susp3ctu

Multumesc celor car mi-au raspuns ......... chiar nimeni nu isi mai da cu parerea???

nu exista comparatie ..daca vrei sa apari pe strada cu o dacie ia solnita ...masina romaneasca , insipida , fara nici o siguranta , o trotineta pe roti , prestanta zero, de la 120 in sus esti in paza bisericii ..mai exact ce te atrage pe tine la o solnita ?>

mie mi se pare un timp bun 0-120... :twoup: viteza maxima legala in ro este 130....in plus solenta in a-3a ia 140...pe ceas nu stiu pe gps... :D

vei face senzatie la facultate ....cu solnita vei fi penibil :D

la ce facultati te duci tu...?!?

ca io la care am fost...numai masini de lux de la 2004 in sus am vazut...sa numai vorbesc de femei ce masini au...deci pentru cine sa faci senzatie cu un pisic...?!? :twoup:

cred ca mai de senzatie e un urs aranjat bine...ca nu prea mai vad pe sosele...

p.s. mie mi se pare ca e46=le meu din 2004 /09....e cea mai banala masina prin bucuresti...ar trebuii sa fie mai de senzatie decat un pisic...sau nu?!?

lasa ma poy ca e senzatie solnita ....daca o ia galbena o vinde imediat la taximetristi !..

Apropos @ anonim ...stiu o solnita de vanzare ..e fix 3800 E ..stare buna , vopsea originala , o are un prieten ..Poate te intereseaza ...are AC

deja in tot topicul e vb de consum ..2 L in plus fac diferenta intre a cumpara un bmw sau o dacie !....///

Si nu mai aburiti omul cu piesele ...ai de ales intre a schimba o piesa mai rar la BMW ..sau a sta la magazin toata ziua sa iei tot felul de kkturi la dacie . ..si sa spui wow ce ieftin e furtunasul asta pe care l-am platit de 10 ori in 5 luni /...

daca iei bmw din anii aia sa ai pregatiti niste banuti sa-l pui la punct dupa care nu mai costa asa de speriat, daca iei dacia pregateste-te sa dai cate putin zilnic. 318i din 92 imi ia in oras in jur de 10,5-11 daca merg relaxat. daca incep s-o turez, sa plec nervos de la semafoare si alte alea se duce in 15. si nu merg prin bucuresti. pt un student cu posibilitati financiare restranse.... as zice solenza :twoup:

ai ales doua masini diferite rau din care sa alegi. BMW vechi si o Dacie mai noua.

orienteaza-te la alte tipuri mai apropiate ca valoare si an ca sa faci o alegere corecta.

daca nu ai job cumpara o masina care sa nu necesite o intretinere scumpa. un BMW mai vechi s-ar putea sa devina o problema mai ales ca nu se stie ce gasesti si cati bani tre sa bagi in masina dupa ce o cumperi.

deci, nu mai pune in balanta BMW si Dacia, pune un Clio si Solenza poate. ia-ti ceva care sa nu ceara multi bani si peste 2-3 ani cand iti iei de munca si iti permiti baga-te si la un BMW.

in NĂźrnberg e 10 euro hotelul pe noapte,mancare mai mult de 10 euro nu ai cum sa iei pentru 2-3 zile

drumu e 100 euro dus,cu autocar sau cu baieti care aduc,la intoarcere te mai costa 150 euro benzina pana aici....

de unde oi fi scos tu preturile astea... :twoup: ...cea mai ieftina cazare pe care am gasit-o oriunde in Germania,Austria,Franta,Grecia,Turcia,Ungaria...si conditii acceptabile,a fost 45 de euro.... :twoup: ...de mancare sa numai vorbesc(minim 10 euro de persoana la masa) ...poate daca mananci doar un sandwish de dimineata ,la pranz si unu pe seara.....a mea e diesel...si tot a luat 3 plinuri dus(pana in 800km cu un plin,mers 150km ca medie..).....sunt cam 2000 de km...depinde de locatia in care vrei sa ajungi...

Edited by POIUYT

drumu e 100 euro dus,cu autocar sau cu baieti care aduc,la intoarcere te mai costa 150 euro benzina pana aici....

de unde oi fi scos tu preturile astea... :twoup: ...cea mai ieftina cazare pe care am gasit-o oriunde in Germania,Austria,Franta,Grecia,Turcia,Ungaria...si conditii acceptabile,a fost 45 de euro.... :twoup: ...de mancare sa numai vorbesc(minim 10 euro de persoana la masa) ...poate daca mananci doar un sandwish de dimineata ,la pranz si unu pe seara.....a mea e diesel...si tot a luat 3 plinuri dus(pana in 800km cu un plin,mers 150km ca medie..).....sunt cam 2000 de km...depinde de locatia in care vrei sa ajungi...

treci prin nurnberg,e mai aproape,si chiar atat e cazarea,nu e lux,da nici rau nu e

si eu am plecat cu bani putini. am ales de pe net vreo 7 masini pe o raza de 200 km in zona frankfurt din care m-am gandit ca tre sa-mi placa macar una. si asa a fost. de dormit am dormit in pisica in parcare la passau (adica moaca) si nu mi-au cazut galoanele. de mancat am bagat sandwich-uri si a fost ieftin si nu m-am imbolnavit de foame. deci te descurci si pe bani putini. ca daca te duci cu 4000 cum am fost eu nu te duci sa stai ca directorii. cand voi pleca dupa vreo masina mai de alti bani poate o sa-mi permit hoteluri si restaurante. da atata mi-am permis si m-am descurcat. ideea e sa nu te freci pra mult prin germania ca te costa.eu am plecat duminica si miercuri la pranz am fost in fata blocului. si inca ceva. daca iti dau ai tai de masina cred ca o sa te ajute si dupa cand or vedea ca sta la service si tu mergi cu metrou. :twoup:

si eu am plecat cu bani putini. am ales de pe net vreo 7 masini pe o raza de 200 km in zona frankfurt din care m-am gandit ca tre sa-mi placa macar una. si asa a fost. de dormit am dormit in pisica in parcare la passau (adica moaca) si nu mi-au cazut galoanele. de mancat am bagat sandwich-uri si a fost ieftin si nu m-am imbolnavit de foame. :twoup:

asa da...dar...de ce la Passau...ca acolo e granita Austria -Germania... :twoup: si d-acolo la Frankfurt e mult si bine...

Edited by POIUYT

Trebuie sa-mi dea si dupa ....dar sper ca masina sa stea la service la vrun an dupa ce am cumparat-o si nici atunci sa nu fie ceva grav .....sper :twoup: (vedeti ce optimist sunt? :twoup: , sunt constient ca va trebui sa mai bag bani in ea dar .....imi place mult cum arata)

Trebuie sa-mi dea si dupa ....dar sper ca masina sa stea la service la vrun an dupa ce am cumparat-o si nici atunci sa nu fie ceva grav .....sper :twoup: (vedeti ce optimist sunt? :twoup: , sunt constient ca va trebui sa mai bag bani in ea dar .....imi place mult cum arata)

pentru mine , este o problema destul de simpla, si nu ai de facut nici o alegere ...

Exista o singura solutie - BMW (orice an, orice model)

A nu se intelege gresit, cum ca sunt un fan impatimit si mi-am pierdut obiectivitatea...

Am o DACIA SUPERNOVA (echivalentul solentei) si un BMW E36 325tds. M-as minti singur daca as incerca sa pun semnul = intre ele.

Am umblat un an cu super nova si am schimbat o gramada de piese ( si crede-ma ca nu mai stiu cate am schimbat si nu sunt chiar ieftine cand toata ziua stai in service auto)

Am un an de cand umblu cu BMW-ul si am schimbat 2 bielete antiruliu fata ( 60 lei bucata) + una bucsa spate (50 lei). in afara de astea, doar ulei si filtre de doua ori ( am cu el cca 30.000 km)

Placerea de a conduce nu se poate compara, siguranta niciatat, aspectul ....

In concluzie, nu ai de facut nici o alegere....

Intr-adevar, la solenta o sa ai un consum mai mic cu 1-2 litri, dar la cum se comporta masina ( per ansamblu, nu ma refer la motor sau cutie de viteze care sunt bune)...

Am un an de cand umblu cu BMW-ul si am schimbat 2 bielete antiruliu fata ( 60 lei bucata) + una bucsa spate (50 lei). in afara de astea, doar ulei si filtre de doua ori ( am cu el cca 30.000 km)

dar si cand o sa bagi...ca si acum ii trebuiesc sigur anumite piese...dar daca masina merge ce rost are nu?...

p.s. te astept la magazin sa iti fac o oferta de bucsaraie si pivoti amortizoare ,discuri... :twoup:...cam prin septembrie.... :twoup:

Edited by POIUYT

si eu am plecat cu bani putini. am ales de pe net vreo 7 masini pe o raza de 200 km in zona frankfurt din care m-am gandit ca tre sa-mi placa macar una. si asa a fost. de dormit am dormit in pisica in parcare la passau (adica moaca) si nu mi-au cazut galoanele. de mancat am bagat sandwich-uri si a fost ieftin si nu m-am imbolnavit de foame. :D

asa da...dar...de ce la Passau...ca acolo e granita Austria -Germania... :twoup: si d-acolo la Frankfurt e mult si bine...

pe acolo au mers cei cu care am fost.ca la banii mei putini n-am facut fite nici la traseu. si prin austria am mers in germania. tu pe unde mergi? prin australia? :twoup:

Edited by dr. vladyk

Mersi pentru raspunsuri, dar poti sa-mi zici cam care este consumul real la suta (mers normla) iar in bani acestia crezi ca are vreo 'buba', in momentul acesta mi-as lua BMW cu toate ca poate fac o alegere gresita dar imi place enorm

9-10% mers normal ...in iasi...in ceea ce priveste problemele pot spune doar ceea ce am intampinat eu..sub nici o forma nu pot generaliza...respectiv debitmetru, pivoti fatza, bielete, placute de frana, si mai nou vasco cuplajul...bielete+pivoti+ placute + manopera 8 mil, debitmetrul nu l-am skimbat inca...vasco cuplajul costa 2 mil la dezmembrari, am facut comanda deja ( apropos, pt cine stie, este ok pretul ? ). era suspecta la un moment dat caseta de directie...una noua acceptabila calitativ mi s-a spus ca ar fi 22 mil iar la dezmembrari gasisem cu 7 mil... in cele din urma nu a fost nevoie sa o skimb :twoup:..masina e din 92 si are 290 de mii km...dc e sa compari cifrele cu situatia in care nu ai avea deloc masina pare multisor....dc ar fi sa compari cu aceleasi piese la o alta masina de aceeasi bani nu stiu dc e diferenta asa de mare...mie mi se par rezonabile preturile...poti gasi o masina la care sa skimbi mult mai multe piese sau sa nu skimbi nimic in prima faza...eu am skimbat mai ales ca trebuia sa fac rar-ul. citind pe forum am aflat ca un 318 ar consuma cam la fel cu un 316i...caroseria are cam tot aceeasi masa, dar motorul fiind mai puternic o duce mai usor... o fi n-o fi asa, nu stiu...dc e adevarat, atunci recomand motorul de 1.8... un alt aspect care "trage masina in jos" (316-ele) ar fi lipsa aerului conditionat intr-adevar... dc te deranjeaza sau nu, tu stii mai bine :twoup:

Parerea mea... Zici Solenta, zici Dacie la caroserie(nu e rea, dar nici super). Zici Solenta, zici Renault la motor+altele. Renaultul are reputatia (intemeiata) de firma scumpa la piese, fara a oferi calitatea aferenta pretului. La un BMW, chiar daca te costa, cel putin sant calitate. Vorbesc de preturi la piese pe original, la ambele firme. Crezi ca daca e Solenta mai noua ca an, nu poate sa-ti faca figuri la motor? Vorbim de masini second-hand, deci e posibil orice. Eu zic sa iei BMW.Si aici vorbesc in calitate de proprietar si de BMW(masina personala) si de Solenta(am 4 pe firma, si m-au speriat in timp, de 2 ani incoace,). O Solenta a facut de la inceputul anului trecut plus minus 70000km(masina de firma, care nu a stat), BMW-ul a facut de cand e la mine in jur de 40000km, numai eu la volan, de 9 luni(as fi curios sa vad cat as face intr-un an jumate cu BMW-ul).Crede-ma ca am bagat mai multi bani intr-o Solenta decat am bagat in BMW. Faci ce vrei, oricare ai alege, daca nu-i dai ce-i trebuie cand trebuie, nu ai baza pe masina. Eu cu asta nu ma joc, si te sfatuiesc acelasi lucru.Orice masina inghite bani, indiferent de marca(unele mai des, altele mai rar).