Jump to content
Intalnire BMW Club 2025, hai si tu! Acum votam locatia si luna cand va avea loc. ×

Semnal pe alb

foxygen

Recommended Posts

Servus,

As vrea sa-mi schimb tot ce inseamna semnal portocaliu in alb. Masina e un 525 da facelift din 2002.

As incepe cu lucasurile si stopurile, ramanandu-mi farurile dupa ce imi revin financiar. :twoup:

Stopuri se gasesc in general aftermarket, pentru modelele pana-n 2000. Lucasuri nu gasesc, ...neam! Vorbesc de magazine (virtuale) din romania.

Bunn..., am trecut la faza 2, cautare pe situri din germania. Acolo am gasit una alta dar si alea cu discutii. Lucasurile se dau niste becuri portocalii care nu au busonul corespunzator!?! :twoup:

La stopuri as merge pe Hella originale, dar sincer nu stiu care este procedura.

Stie careva vre-un magazin pe la noi in Romania asta care are ce doresc eu?

Adica: stopuri Hella E39 facelift semnal alb si semal aripa pe alb. Cam care ar fii pretul?

Multumesc anticipat.

post-11294-1218620566_thumb.jpg

post-11294-1218620579_thumb.jpg

post-11294-1218620596_thumb.jpg

Hai ma chiar asa nici 1 n-a schimbat faruri, stopuri si lucasuri pe alb din portocaliu?

Nu pot sa cred...! :twoup:

Barem de patiati un necaz si tot le schimbati..., ia uitati-va aici:

Nu doresc la nimeni, dar uite ca se poate si asa. :twoup:

Edited by foxygen

Acolo am gasit una alta dar si alea cu discutii. Lucasurile se dau niste becuri portocalii care nu au busonul corespunzator!?! :twoup:

:twoup: Schimbi doar becul, soclul ramane cel vechi. In poza sunt prezente doar becurile, fara socluri - probabil asta te-a nedumerit.

Lucasurile albe noi in magazin 50 de euro.Stopuri albe facelift 150 de euro second se gasesc relativ usor.Faruri albe complete cu xenon si becuri 550 de euro se gasesc destul de greu.Preturi la care le-am schimbat eu.

Daca nu pui originale e degaba.Parerea mea.

Care e magazinul ala cu lucasuri albe, mai taica? :twoup: Stopuri albe facelift la second hand, nimic pana acum, din cautarile mele. Tu zici ca "se gasesc relativ usor", da unde? Farurile nici nu discut sa nu iau originale, la fel si cu stopurile. Ca or fii cu xenon sau fara, nu mai conteaza..., senmal alb sa fie!

Astept un raspuns concret, ...te rog frumos, da?! :twoup:

Pai mai iesi din casa si du-te pe la magazine nu pe la cele virtuale.Cauta pe 4tuning la sectiunea bazar,nu pe forum sunt cel putin 2 seturi de stopuri albe sa nu mai vorbesc de cate e39 sunt la dezmembrat prin Buc. :D

Sa-ti spun un secret al meu... Masina am, dar nu am carnet!!! :twoup:

Pe 4tuning.ro ma mai uit, da stii cum e cand esti la inceput (asta e prima mea masina din viata mea). Terebuie sa invat si eu ce si cum... :twoup:

Sunt un tip curioas din fire si totodat meticulos, asa ca deobicei ma docunentez inainte de a face ceva anume.

Am atasat niste poze in care simulez diferite situatii, pentru o viziune cat mai larga.

post-11294-1218799632_thumb.jpg

post-11294-1218799643_thumb.jpg

• 1 month later...

Revin cu amanunte...

Dupa ce mi-am luat lucasuri noi noute cu becuri portocalii, am luat de pe 4tuning o pereche de stopuri originale HELLA silver-bright, precum cele din imaginea de mai sus. Dau super pe masinuta, asta pana cand am sesizat ca odata cu schimbarea vremii ca se aburesc inauntru. :)

Adevarul ca se vedea ca stopurile au fost desfacute si aveau o problema remediata la becul stop frana, la ambele (vezi imagine). Lipiciul de pe burete nu mai era bun, un burete fiind chiar un pic decupat mai mult intr-un loc si nu mai calca calumea marginea aceia unde izoleaza.

Asa ca am inlocuit buretii cu unii facuti de mine si totul era perfect. Asta pana cand s-a schimbat cucoana vreme...

Se poate remedia problema sau mai bine ma orientez catre niste faruri noi noute de acelasi tip, de la Hella binenteles.

Daca raman asa cu ele, pana le schimb, pot aparea probleme? Adica sa se arda becurile sau mai stiu eu ce scurturi?

post-11294-1222071663_thumb.jpg